SEO AKADEMİ

Etkili SEO için
326 önemli ve güncel ipucu

Web Tasarım Sistemleri Akademi olarak etkili bir SEO için bu sayfada 300'den fazla ipucumuz olduğunu söylemekten gurur duyuyoruz. Bu makale, etkili SEO hakkında tüm kitaplarda bulabileceğinizden daha fazla tavsiye ve ipuçları içeriyor!

SEO Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar Nelerdir? Etkili SEO için güncel ipuçları:

1. SEO İpucu:

Google, meta anahtar kelime(keyword) etiketini tamamen görmezden geliyor ve bunu yıllardır yapıyor. İçeriğinize anahtar kelime listeleri yazarak zamanınızı boşa harcamayın!

2. SEO İpucu:

Birisi size Googlebot'un Javascript'i tararken işleyebileceğini söylerse kesinlikle yanılıyordur.! Javascript'in oluşturulması çok daha sonra gerçekleşir ve istemci tarafında oluşturulan sitelerde büyük sorunlara neden olabilir. Google'ın Javascript ile çalışmasını sağlamak hakkında daha fazla bilgiyi şu adreste bulabilirsiniz: https://developers.google.com/search/docs/guides/javascript-seo-basics

3. SEO İpucu:

Google'ın "mobil öncelikli" dizini, sitenizi bir akıllı telefon kullanıyormuş gibi inceliyor anlamına gelir. Eğer, sitenizin masaüstü sürümünüzden daha az içeriğe sahip bir "mobil sürümüne" sahipseniz, aramalarda bulunma olasılığınızın düşük olduğu anlamına gelir. Mobil öncelikli dizine ekleme hakkında daha fazla bilgiyi şu adreste bulabilirsiniz: https://developers.google.com/search/mobile-sites/mobile-first-indexing

4. SEO İpucu:

Kullanıcıları web sitenizin farklı konum sürümlerine yönlendirmek için asla otomatik Geo-IP yeniden yönlendirmeyi kullanmayın. Arama motorlarının kafasını karıştıracak, kötü bir kullanıcı deneyimi ve aslında 2 Aralık'tan itibaren AB yasalarına göre yasa dışı olacak! Uluslararasılaştırma hakkında daha fazla bilgi: https://support.google.com/webmasters/answer/182192?hl=tr

5. SEO İpucu:

Bazı araçların yapabildiğini iddia etmesine rağmen, kimse size Google'da belirli bir kullanıcının aradığı ve organik aramadan sitenize ulaştığı anahtar kelimeyi söyleyemez.

6. SEO İpucu:

Yeni içeriği "taze" olarak eklemek bir efsanedir: ama evrensel olarak geçerli değildir. Bazı sorgular tazeliği hak ediyor, bazıları ise hak etmiyor. Yeni olması için yeni içerik eklemeyin.

7. SEO İpucu:

"2019 yılındaki en iyi dizüstü bilgisayar fırsatları" gibi sezonluk dönemlerde herkesi geride bırakmak istiyorsanız, bunu her yıl aynı URL'de tutun (örneğin en iyi-yılbaşı-dizüstü bilgisayar-fırsatları) ve içerikte yılı değiştirin. Eski içeriği korumak istiyorsanız, bunu yeni bir URL'ye taşıyın (örneğin en iyi-yılbaşı-dizüstü-fırsatları-2020).

8. SEO İpucu:

Site içi linklemede kullandığınız kelimeler (bağlantı metni) çok önemlidir. Sıralamak istediğiniz terimlerin bulunduğu dahili sayfalara bağlantı verin – bu durum o sayfadaki içerikten daha önemli olabilir! Bu konu ile ilgili Yakın zamanda yapılan bir denemenin sonucunu aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz https://searchengineland.com/heres-what-happened-when-i-followed-googlebot-for-3-months-308674

9. SEO İpucu:

Herhangi bir farklı URL, bir arama motoru için farklı bir sayfa olarak sayılır. Örneğin: Sitenize hem www hem de www olmayan sürümlere erişilebiliyorsa, Google bunları farklı sayfalar olarak sayar ve kopya içerik olarak değerlendirerek ceza uygulayabilir. İçeriğin aynı olduğu ve farklı URL'ler üzerinden erişilebilir olduğu durumlarda, kalıcı 301 yönlendirmeleri kullanmanız gerekir.

10. SEO İpucu:

Bir e-ticaret sitesi değilseniz veya bilgi toplamıyorsanız bile, sitenizin tamamı http değil https olmalıdır. SSL sertifikalı siteler kullanıcıların gizliliğini korumak için iyidir ve Google buna bir teşekkür olarak, olumlu bir sıralama sinyali gösterir.

11. SEO İpucu:

Genel kanının aksine, her zaman robots.txt’e eklenen dizine eklenmesi istenmeyen sayfalar geçerli olamayabilir. Bir sayfanın dizine eklenmesini durdurmak için noindex etiketini kullanmanız gerekir. Google'dan noindex hakkında daha fazla Bilgi alabilirsiniz https://support.google.com/webmasters/answer/93710?hl=tr

12. SEO İpucu:

"Haftada 500 kelimelik 2 blog yazısı üreteceğiz" . SEO stratejiniz buna benzerse, emeğinizi veya paranızı boşa harcadığınızı garanti edebiliriz.

13. SEO İpucu:

Meta açıklamanız(description), sayfanızın Google'daki sıralamasını doğrudan etkilemez ama arama sonuçlarınıza tıklamak için kaç kişinin etkileneceğini etkiler, bu yüzden buna iyi odaklanın.

14. SEO İpucu:

Google, alt alan adlarını(subdomain) ve alt klasörleri sıralama açısından aynı şekilde ele aldığını iddia ediyor. Bir alt alan adından domaininizin "sorumlu olmadığı" içeriği barındırabildiği durumlar olabilir örneğin: wordpress.com gibi sitelerde alt alan adlarıyla ilgili bazı ilginç zorluklar yaşanır. Bazı SEO'cular, alt klasörlerin alt alan adlarından daha iyi performans gösterdiğine inandıkları örneklerden alıntı yaptılar. Sitenizin gerçekten bir alt alana ihtiyaç duyup duymadığını ve faydalarının neler olduğunu sorgulamaya değer .

15. SEO İpucu:

Daha uzun içerik mutlaka daha iyi sıralanmaz. Bazı çalışmalar bu durumun aksini gösterebilir ancak kaynak verilere baktığınızda, bunun nedeni içeriğin çok daha iyi olmasıdır (ayrıca daha uzun içerik için daha fazla çaba harcama olasılığı yüksektir). Web dünyası, içerik bakımından yetersiz değildir – nitelikli içerik açısından yetersizdir. Soruları ve amacı olabildiğince çabuk yanıtlayın, ardından gerekirse ayrıntıya girin.

16. SEO İpucu:

İçerik sadece metin demek değildir! Bazen bir resim 1000 kelime söyler ve bir video daha fazlasını anlatır. Örn: "araba aküsü nasıl değiştirilir" sorusunun sıralaması, öğretici bir video ile 1000’lerce kelimelik metinlere nazaran çok daha iyi sonuçlanır. Google 'öğrenir' içeriğinizi Google’a daha kolay öğretmenin yollarını arayın.

17. SEO İpucu:

Hesabınız yoksa, ücretsiz bir Google Arama Konsolu (Google Search Console) hesabı açın. Google Search Console siteniz hakkında çok sayıda teşhis bilgisi verir, sorunlar, cezalar, hacklemeler konusunda sizi uyarır ve size ortalama sıralamalar ve anahtar kelimeler verir. Siteniz ile ilgi analizler gösterir. Google Search Console’a buradan ualaşabilirsiniz: https://search.google.com/search-console/about?hl=tr

18. SEO İpucu:

Ziyaret ettiğiniz web sitelerinde kendinizi Googlebot olarak tanımlamanıza olanak tanıyan “User-agent Switcher for Chrome” gibi ücretsiz tarayıcı uzantılarını indirebilirsiniz . Google olduğunuzu düşündüğünüzde bazı web sitelerinin size nasıl farklı bir deneyim sunacağını görmek gerçekten ilginç. Ayrıca, bir "Bu site saldırıya uğramış olabilir" uyarısı alırsanız neler olup bittiğini ortaya çıkarmak için de gerçekten yararlıdır. Saldırıya uğramış web sitelerinin normal bir kullanıcıya "normal" görünmesi çok yaygındır, ancak Google'ın siteyi ziyaret ettiğini tespit ettiklerinde, bilgisayar korsanlarının sitelerine fayda sağlayacak çok sayıda saldırıya uğramış içerik ve bağlantı göstereceklerdir!

19. SEO İpucu:

Google'dan siteniz hakkında ek bilgi almak için arama operatörlerini kullanabilirsiniz. Örneğin, site:alaniniz.com için bir arama yapmayı deneyin ve Google size etki alanınız için * kaç sonucu dizine eklediğini gösterecek ve bunları önem sırasına göre kabaca listeleyecektir **. Bunu, arama: site: alaniniz.com anahtar kelimesini gerçekleştirerek Google'ın sitenizde belirli bir anahtar kelime veya anahtar kelime için hangi belirli sayfayı beğendiğini görmek için de kullanabilirsiniz. * Bu durum aslında % 100 doğru değil emin olmanın tek yolu Google Search Console'da kontrol etmektir, ancak bu yöntem rakipler veya Search Console'larına erişiminiz olmayan siteler için iyi olabilir. ** Bu açıkça anahtar kelime bağlamına sahip değildir, ancak kişiselleştirmenizden, arama geçmişinizden, cihazınızdan vb. Başka bir içeriğe sahip olabilir.

20. SEO İpucu:

Sizin veya ajansınızın Google Reddetme Aracını kullanması gereken neredeyse hiçbir durum yoktur. Bu durumda muhtemelen faydadan çok zarar vereceksiniz. Bu araç, yalnızca manuel bir ceza aldığınızda veya özellikle black hat veya ücretli bağlantıların gerçekleştiğini bildiğinizde ve bunları proaktif olarak kaldırmak istediğinizde bağlantıları reddetmek içindir.

21. SEO İpucu:

Sitenizi taşıyorsanız (tamamen veya kısmen), eski sitede Google Search Console'deki URL Kaldırma aracını KULLANMAYIN. Sitenin daha hızlı hareket etmesini sağlamaz. Yalnızca Arama'da görünenleri etkiler, böylece kısa vadede canınızı yakabilir.

22. SEO İpucu:

Güncellendiklerinde bir e-posta almak üzere Google'ın Web Yöneticisi Yönergeleri sayfaları gibi şeyleri otomatik olarak izlemek için Visual Ping gibi hizmeti kullanabilirsiniz . Örneğin, Google kısa süre önce bunu hizmet şartlarını ve sözleşmeye dayalı düzenlemeleri içerecek şekilde "Bağlantı şemaları" tanımına ekledi:

23. SEO İpucu:

İlk kelimeler önemli kelimelerdir. Marka adınızı sayfa başlığınıza koyacaksanız, genellikle sayfa içeriğinin açıklamasından sonra gelmelidir.

24. SEO İpucu:

Yeniden yönlendirmeler yapmanız gerekiyorsa, bunları "veritabanı düzeyinde" yapmayın - örneğin CMS'nizin arka ucunda. Htaccess dosyası gibi "daha yüksek" yönlendirmeleri yaparsanız siteniz daha hızlı olacaktır. Daha hızlı siteler kullanıcılar için iyidir ve daha iyi sıralanır.

25. SEO İpucu:

Sitenizin CSS / tema dosyalarına erişimi engellemek için robots.txt kullanmak yaygın bir hatadır. Sitenizi doğru bir şekilde oluşturabilmesi ve içeriği daha iyi anlayabilmesi için Google'ın bunlara erişmesine izin vermelisiniz.

26. SEO İpucu:

"Keywords Everywhere" Chrome eklentisi, yaptığınız her aramada yer alan arama hacimleri, arama değeri ve önerileri almanın güzel ve ücretsiz bir yoludur. Her zaman bende var ve aylar ve yıllar boyunca, arama rekabeti ve diğer insanların nasıl arama yaptığı konusunda iyi bir 'his' oluşturuyorsunuz.

27. SEO İpucu:

Açılır pencereler ve geçiş reklamları genellikle kullanıcıları rahatsız eder, bu durum sizin için de öyle değil mi? Ocak 2017'den bu yana, Google, kendileriyle ve benzerleriyle ilgili içeriği gizleyen web sitelerinin muhtemelen sıralamada da olmayacağını özellikle belirtmiştir. Kaçınılması gereken şeylerle ilgili Google'dan bazı örnekler: https://developers.google.com/search/blog/2016/08/helping-users-easily-access-content-on

28. SEO İpucu:

Rakipler içeriğinizi mi kopyalıyor? Yapabileceğiniz pek çok şeyden biri, doğrudan Google'a bir DMCA bildiriminde bulunmaktır. Bu, rakibinizin içeriğini arama sonuçlarından kaldırabilir. Bunu yapmak için bağlantı şu şekildedir : https://www.google.com/webmasters/tools/dmca-notice?pli=1 Dikkat edin Sahte DMCA bildirimlerinin olumsuz sonuçları vardır.

29. SEO İpucu:

Canlı URL'lerde farklı sayfa tasarımlarını test ediyorsanız, test yayındayken arama motorlarını yinelenen içerikle karıştırmamak için “canonical” etiketi kullandığınızdan emin olun.

30. SEO İpucu:

“Ayima Redirect Path” Chrome eklentisi, hangi yönlendirmelerin (JS / 301/302 vb.) Gerçekleştiğini ve bunları canlı olarak görüntülemenizi sağlar. Buradan edinebilirsiniz: https://chrome.google.com/webstore/detail/redirect-path/aomidfkchockcldhbkggjokdkkebmdll?hl=tr

31. SEO İpucu:

Web sayfanızın URL'leri hem sonda eğik çizgi (/) ile hem de onsuz çalışıyorsa, arama motorları web sitenizin çevrimiçi olarak aynı iki kopyasına sahip olduğunuzu düşünecektir. Sonda bir eğik çizgi isteyip istemediğinizi seçmeli ve her biri için arasında kalıcı 301 yönlendirmeleri kurmalısınız. Bunu yapmamak, SERP'lerde 'iki' sayfanın birbiriyle rekabet etmesine ve tek bir sayfadan daha kötü sıralamaya neden olabilir.

32. SEO İpucu:

İçeriğinizi sayfalandırmışsanız (sayfa 1,2,3,4 vb.), Arama motorlarının neler olup bittiğini daha iyi anlamasına yardımcı olmak için kullanabileceğiniz özel "Önceki" ve "Sonraki" işaretlemesi vardır. Daha fazla bilgi: https://webmasters.googleblog.com/2011/09/pagination-with-relnext-and-relprev.html

33. SEO İpucu:

Facebook gibi platformlarda sosyal medya gönderilerinin ve bunlarla ilişkili 'beğenilerin' ve / veya etkileşimlerin sıralamalarınızı herhangi bir şekilde doğrudan etkilediğine dair hiçbir iyi kanıt yoktur. Bu durumu Google her zaman açıkça reddetmiştir ve birisi bu konuda ısrarcı ise, yakından bakın - bir palyaço ile karşı karşıya olabilirsiniz!

34. SEO İpucu:

Bir alan adının ne kadar süredir yayında olduğu ve ne kadar süredir bağlantı aldığı, üzerindeki sayfaların ne kadar iyi sıralandığı konusunda rol oynar. İyi itibar oluşturmak için daha yaşlı domainler her zaman daha iyidir.

35. SEO İpucu:

Nerede sıralandığınızı bilmek ister misiniz? Google, sizi hayal kırıklığına uğratacaktır. Gizli modda bile, sıralamaların tam olarak net pozisyonunu alamayacaksınız. Google Search Console size ortalama bir sıralama verecektir - ancak yalnızca özel seçilen terimler için. SEMRush'ı tavsiye ederiz. Fiyatı çok ucuz değildir ama siteniz, rekabetiniz ve izlemek istediğiniz belirli terimler için size çok sayıda anahtar kelime sıralama verisi verir. Buradan bir deneme sürümü alabilirsiniz: https://www.semrush.com/

36. SEO İpucu:

Tüm kanonik sayfalara kendine referanslı bir “canonical” etiket ekleyin. Bu durum, birisi içeriğinizi kopyalarsa veya sorgu dizeleriyle ona bağlanırsa, Google için hangi sürüme atıfta bulunulacağını belirtir. Daha fazla bilgi: https://support.google.com/webmasters/answer/139066?hl=tr

37. SEO İpucu:

“Majestic's Clique Hunter” gibi araçları kullanarak kolay backlink fırsatları bulabilirsiniz. Birkaç rakip site belirtin ve rakiplerinizin hepsinde veya çoğunda sahip olmadığınız backlinklerin bir listesini alırsınız. Daha fazla bilgi: https://blog.majestic.com/company/clique-hunter/

38. SEO İpucu:

SERP içinde tıklanabilir bağlantıların görünmesini sağlamak için SSS yapılandırılmış verilerinize href bağlantıları ekleyebilirsiniz

39. SEO İpucu:

VPN kullanmak genel olarak iyi bir fikirdir ancak SEO için gerçekten yararlıdır. “ProtonVPN” gibi hizmetleri, şehirleri veya ülkeleri değiştirmek ve farklı arama sonuçlarının neye benzediğini görmek için kullanabilirsiniz.

40. SEO İpucu:

Google, PDF belgelerini çok iyi bir şekilde dizine ekleyebilir ve aslında onları HTML olarak işler. Bu, PDF belgelerindeki bağlantıların normal web bağlantıları olarak sayıldığı anlamına gelir - PDF'lerin paylaşılması da oldukça kolaydır ...

41. SEO İpucu:

Google'ın PageSpeed / Lighthouse denetim araçlarını kullanarak site hızını (ve daha fazlasını) kendiniz test edebilirsiniz. PageSpeed: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ Lighthouse: https://web.dev/

42. SEO İpucu:

PageSpeed / Lighthouse araçlarını kullanırsanız, sonuçların birçok faktöre bağlı olarak çalıştırdığınız her testi değişebileceğini unutmayın. Bu araçları kullanacaksanız, birden çok sayfada birden çok test çalıştırın ve bazı ortalamalar alın.

43. SEO İpucu:

Yeterli trafiğiniz varsa, Google'ın Pagespeed Insight aracı size "Alan verileri" verecektir. Bu veriler, doğrudan kullanıcınızın tarayıcılarından gelen inanılmaz derecede faydalı bir ortalama verilerdir. Sitenizin nasıl performans gösterdiğine dair size çok daha iyi bir fikir verecektir. Google Pagespeed Insights aracına buradan uşlaşabilirsiniz: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

44. SEO İpucu:

2021 yılına kadar aramaların% 50'sinin sesli arama olacağını duydunuz mu? Bu konuda kendinizi geliştirmeye başlamalısınız.

45. SEO İpucu:

Google'da gerçekleşen her 5 aramadan 1'i benzersizdir ve daha önce hiç olmamıştır. Yapılan aramaların büyük çoğunluğu, ayda 10'dan az araması olan terimlerdir. “Google Ads Anahtar Kelime Planlayıcı" dan elde edilen hacme göre anahtar sözcükleri seçiyorsanız, pastanın trafik payını kaçırıyorsunuz ve hayatı kendiniz için zorlaştırıyorsunuz, çünkü birçok insan da aynı şeyi yapıyor.

46. SEO İpucu:

Google Analytics'teki son 12 ayı kontrol edin, trafik içermeyen içerik sayfalarınız varsa - bu sayfaları birleştirmeyi, yeniden yapmayı veya kaldırmayı düşünmenin zamanı gelmiş olabilir.

47. SEO İpucu:

Google Benim İşletmem'de sizin hakkınızda yazılan incelemelerde veya yorumlarda bahsedilen anahtar ifadeler, bu terimler için şirketinizin görünürlüğüne yardımcı olur.

48. SEO İpucu:

Google, UX etkileşim metriklerini algoritmalarının (TO, bekleme süresi vb.) Bir parçası olarak doğrudan kullanmaz. Bunu yıllarca sürekli olarak söylediler ve en son, Google'dan Gary Illyes, Reddit'de bu tür teorilerden "uydurma saçmalık" olarak bahsetti. Bizcede aynı şey doğrudan sosyal katılım ölçütleri(social engagement metrics) için de geçerli.

49. SEO İpucu:

İçerik geliştirmeleriniz durduğunda yada üretkenliğiniz azaldığında Google Etiket Yöneticisi ile javascript aracılığıyla sayfa başlıkları veya canonical etiketler gibi şeyleri değiştirmek mümkündür. Bu değişikliklerin dizine eklenmesi haftalar alabilir, ancak işe yarıyor.

50. SEO İpucu:

Tek bir web sitesinde birden çok ülkeye hizmet veriyorsanız, bunu alt alan adları(subdomain) veya ayrı TLD'ler yerine alt klasörlerle yapmak her zaman daha iyidir. Bunun örneği: mywebsite.com/en-gb/ mywebiste.com/fr-fr/ gibidir. Ancak çoğu zaman şu şekilde uygulanır: en-gb.mywebsite.com fr-fr.mywebsite.com bu uygulama şekli iyi değildir.

51. SEO İpucu:

Aynı uzunluk ve spesifikliğe sahip çakışan robots.txt kurallarınız varsa, Google en az kısıtlayıcı olan, taramasına izin veren kuralı seçecektir.

52. SEO İpucu:

Google Trendler’i mutlaka takip edin ! Her hafta, ayda veya yılda bir gerçekleşen aramalardaki trendleri görmek faydalıdır. Ne kadar değişiyorlar veya yukarı veya aşağı eğiliyorlar? Bu trendleri gözlemlemek gerçekten işinize yarayabilir.

53. SEO İpucu:

Google Alerts ile bazı temel marka takiplerini ücretsiz olarak yapabilirsiniz . Bu size, web siteleri markanızdan veya web sitenizden bahsettiğinde ve size bu bağlantıyı vermediğinde, “bağlantı yapma” fırsatı verir. Dostça bir sohbet başlatın, onlara biraz daha değer, ayrıntı, sunun ve bağlantıyı almak için elinizden geleni yapın

54. SEO İpucu:

Sayfalarınızda mutlaka Schema.org yönergelerini kullanın. Bu Seo açısından çok önemli

55. SEO İpucu:

Ücretsiz olarak işletmenizi Google My Business’a kaydedin. Bu işletmenizin aramalarda bulunabilirliğini büyük ölçüde arttıracaktır.

56. SEO İpucu:

Google Tag Manager gibi javascript kodları ile sayfa içeriğini değiştirebilirsiniz, ancak bu mutlaka en son çare olmalıdır. !

57. SEO İpucu:

İyi içerik fikirleri bulamıyorsanız AnswerThePublic'e geniş bir konu ('dijital pazarlama' gibi) ekleyin ve Google'da insanların sorduğu soru türlerinin bir listesini alacaksınız!

58. SEO İpucu:

“Screaming Frog”, 404'ler veya yinelenen sayfa başlıkları gibi sorunları bir arama motorunun görmesi gibi sayfalarınızı hızlı bir şekilde 'taramanıza' olanak tanıyan bir araçtır.

59. SEO İpucu:

Videolar genellikle göz ardı edilirler ama YouTube İngiltere’deki en büyük ikinci arama motorudur. Her zaman SEO Google aramasından ibaret değildir.

60. SEO İpucu:

Videolarınızın arama sonuçlarında daha iyi görünmesi için video site haritaları oluşturun! Video site haritaları, arama motorlarına sayfalarınızda barındırılan videolar hakkında ek bilgi verir ve sıralamalarına yardımcı olur.

61. SEO İpucu:

Kullanıcılar için alakalı ve yararlı olduğu bilinen diğer web sitelerine bağlantı verme konusunda strese girmeyin. Web böyle çalışır ve kesinlikle iyidir!

62. SEO İpucu:

Birine incelemesi veya yorum yapması için ücretsiz bir ürün göndermenin Google'ın kurallarına aykırı olduğunu ve sizi cezaya çarptırabilecek "bağlantı düzenleri" kapsamında olduğunu biliyor muydunuz?

63. SEO İpucu:

Yerel harita aramaları sonuçlarında sıralanacak faktörler 'normal' sıralamalardan farklıdır (ancak benzerlik vardır).

64. SEO İpucu:

Organik trafiğinizin değeri ne kadar? İyi bir tahmin elde etmenin bir yolu, bu arama trafiğini ücretli arama yoluyla satın almanın ne kadara mal olacağını bulmaktır. Bir anahtar kelimenin tıklama başı maliyeti (TBM) pazar talebine göre belirlenir ve sıralamalarınızın değeri için bir araç kullanılabilir. SEMrush gibi araçlar bunu sizin için otomatik olarak yapabilir.

65. SEO İpucu:

Resimlerinizin indekslenmesini istiyorsanız, HTML içinde bir img etiketine ihtiyacınız var.

66. SEO İpucu:

Google Trendler, YouTube aramalarına yön verme konusunda genellikle gözden kaçan bir yeteneğe sahiptir.

67. SEO İpucu:

Domain yaşı veya en azından bağlantılarının ne kadar süredir var olduğu gibi kriterler sıralamada rol oynar. Yeni bir domain ile Herhangi bir rekabeti yüksek terim için ilk sayfalarda sıralamak neredeyse imkansızdır.

68. SEO İpucu:

Ham Server Log dosyalarınızı incelemek değerli bir egzersiz olabilir. Googlebot’un sitenizle nasıl etkileşim kurduğunu ve bir yerde takılıp kalmadığını veya hata yanıtları alıp almadığını doğrudan görebilirsiniz.

69. SEO İpucu:

Bir site geçişi yaparken, sitenizin dahili bağlantı yapısında olmayan Backlink'leri taşımayı unutmayın. Bu, örneğin, pazarlama içeriği olan sayfalara bağlantılar içerebilir. Bu backlink’ler sıralamanıza katkıda bulunur, genellikle gözden kaçar ve taşıma işleminden sonra kalıcı sıralama düşüşleriyle sonuçlanır.

70. SEO İpucu:

“Screaming Frog” gibi bir araçla sitenizde bir tarama yapmaya çalışıyorsanız ve 403 hataları alıyorsanız, bunun nedeni birçok Web Uygulaması Güvenlik Duvarının veya Cloudflare gibi hizmetlerin varsayılan olarak Googlebot'u taklit eden tarayıcıları engellemesi olabilir. Tarayıcınızın Screaming Frog SEO Spider gibiaraçlara izin vermesini ayarlayabilirsiniz.

71. SEO İpucu:

Algoritma güncellemelerinde ayrıntılara odaklanmayın, bunu yapmak zorundaysanız, temeldeki SEO stratejiniz muhtemelen doğru değildir. Algoritma güncellemeleri, esasen aynı nihai hedefe doğru ilerleyen teknik engellerin üstesinden gelmeyi temsil eder.

72. SEO İpucu:

SEO'nun altın kuralı - sitenizde kullanıcı deneyimini daha da kötüleştirecek, kesinlikle yapmanız gereken bir 'SEO değişikliği' yoktur.

73. SEO İpucu:

Kesinlikle sayfada yalnızca bir “h1” başlığı kullanın ve sayfanın en üst kısmında kullanın bu başlık, kullanıcı için sayfa içeriğini net açıklıyor olmalıdır.

74. SEO İpucu:

Sitenizin ana içeriği erişilebilir olmalı, siteniz javascript olmadan açılabilmeli. Javascript'i devre dışı bırakın ve sitenizde bir tıklama yapın. Bir şeyler çalışmıyorsa veya sayfada büyük yüklenme sorunları varsa, bu Googlebot için büyük sorunlara neden olabilir!

75. SEO İpucu:

Canonical etiketler bir yönerge değildir. Bunları benzer olmayan sayfalarda kullanmaya çalışmayın - Google bunları görmezden gelir.

76. SEO İpucu:

Bağlantı almak için, bir anlatı oluşturmak için, ilginç veriler elde etmek için mücadele mi ediyorsunuz? Google'ın Veri Kümesi Araması(Google Dataset Search) olduğunu biliyor muydunuz? İlham almak ve büyük miktarda zaman kazanmak için herkese açık veri kümelerini arayabilirsiniz.

77. SEO İpucu:

Makul sayıda olması şartı ile, 'tüm sayfayı görüntüle' gibi bağlantılar, sayfalara ayrılmış içeriğe göre en uygunudur. Araştırmalar, 'tümünü görüntüle' bağlantılarının da kullanıcılar tarafından tercih edildiğini gösteriyor. Google şöyle diyor: "Bir içerik serisinin (ör. sayfa-1.html, sayfa-2.html, vb.) Ayrıca tek sayfalı bir sürüm (ör. sayfa-tümü.html) içerdiğini tespit ettiğimizde kullanıcı deneyimini iyileştiririz, artık arama sonuçlarında tek sayfalık sürümü göstermek için daha büyük bir çaba gösteriyoruz."

78. SEO İpucu:

İçeriğin dizine eklenmesini engellemeye çalışıyorsanız, robots.txt dosyasında belirtmeyi unutmayın - aksi takdirde botlar noindex etiketinizi görmek için sayfaya asla gelmeyecektir!

79. SEO İpucu:

“Suyunu çıkartmak”, aynı amacı / anahtar ifadesini hedefleyen birden fazla URL'niz olması durumudur. Bu durum teknik olarak iyi optimize edilmiş, iyi içeriğe sahip sitelerin çok kötü sıralamasına neden olan ana sebeplerden biridir.

80. SEO İpucu:

Görsel bir gezinme haritası oluşturmak, içerik yapınızı kuş bakışı görmenin ve herhangi bir sorununuz olup olmadığını görmenin hızlı bir yoludur. Bunu yapmak için en sevilen araçlardan biri “Sitebulb” dur.

81. SEO İpucu:

İçeriğin aylar / yıllar içinde iyi sıralanmasını istiyorsanız, sitenizi site hiyerarşinizdeki 'yukarıdan' ona bağlanacak şekilde tasarlamanız gerekir. Eskimeyen içeriği kronolojik bir blog’da yayınlamak genellikle bir hatadır, çünkü sitenizin derinliklerinde yavaşça kaybolur, daha az ziyaret alır. Eskimeyen ve her zaman gerekli olan içerikler ön planda olmalıdır.

82. SEO İpucu:

Herhangi bir sebepten dolayı dizine eklenmeyen URL’leriniz varsa bu durum sizi çok etkilemiyorsa paniğe gerek yoktur, bu URL'ler otomatik olarak eklenecektir. Ancak aceleniz varsa (kimin yok ki), dizine eklenmemiş URL'yi Google Arama Konsolu hesabınız aracılığıyla göndererek yeniden dizine eklemeyi hızlandırabilirsiniz.

83. SEO İpucu:

E-ticaret sitenizde popüler bir modelin / ürünün satışını durdurduysanız, sayfayı silmek yerine ürünün üretimine veya satışına son verildiğini açıklamak ve en yakın alternatif ürünlere bağlantı vermek faydalı olacaktır. Bu durum, kullanıcı için daha yararlıdır ve organik trafik kaybını önler.

84. SEO İpucu:

Belirli bir anahtar kelime yoğunluğu(keyword density) iyi bir şey değildir, bu yüzden zamanınızı bununla harcamayın. Metin analizinin bunun ve tf-idf'nin çok ötesine geçmesinin yanı sıra, bu durum, insanlar için değil robotlar için yazdığınız ve dolayısıyla asıl noktayı kaçırdığınız anlamına gelir. Algoritma sadece insanlar için neyin en iyi olduğunu tanımlamaya çalışıyor, bu yüzden oradan başlayın.

85. SEO İpucu:

www veya www olmayan URL yapılarından, birini seçin! Sonra (301 ile) birini diğerine yönlendirin. Google ve diğer arama motorlarının www içeren ve içermeyen ve farklı (yinelenen) sayfaları saydığını biliyor muydunuz? Bu durumdan dolayı Google sitenizi cezalandırabilir.

86. SEO İpucu:

Aksini iddia ettiklerine rağmen, “SquareSpace” ve “Wix” gibi 'kendi sitenizi oluşturun' platformları SEO için hiç ideal değildir. Kolay başlangıç noktaları olsalar da, bu sitelerde harika sıralamalar almanız pek olası değildir. “Shopify” gibi daha büyük platformlar bile robots.txt dosyanızı düzenlemenize izin vermez!

87. SEO İpucu:

Kırık bağlantılarınızı düzeltin. Yanlış biçimlendirilmiş URL'lere bağlanan siteleri belirlemek için Server Loglarını kontrol edin veya “Majestic” gibi bir araç kullanın. Bağlantıları geri kazanmak ve fazladan trafik elde etmek için bunlar için özel 301 yönlendirmeleri ayarlayın.

88. SEO İpucu:

Google Görseller'de sıralamanın gücünü küçümsemeyin. Çok sayıda arama görseldir, bu nedenle görsel varlıklarınızın doğru şekilde işaretlendiğinden ve optimize edildiğinden emin olmaya çalışın.

89. SEO İpucu:

Google'daki “site:” araması, büyük indeksleme sorunlarınız olup olmadığını görmek için kullanışlıdır, örneğin 20 sayfalık bir siteniz var ancak 5.000 dizine eklenmiş sayfa buluyorsanız - veya tam tersi - 5.000 sayfalık bir siteniz var ama dizinde sadece 20 tane var. Bunun dışında net olarak, size dizine dahil edilen sayfa sayısının doğru bir sayısını vermeyecektir, bu yüzden onu dizin kapsamını denemek ve ölçmek için kullanmayın!

90. SEO İpucu:

Schema.org kullanıyorsanız, düzensiz ve eksik parçacıklar kullanmayın, bunları “@id” ile birbirine bağlayın - örneğin bu Makale, bu Web Sayfasına aittir ve bu Web Sitesinin sahibi olan bu Kuruluşa ait olan bu Yazar tarafından yazılmıştır - grafiği oluşturun!

91. SEO İpucu:

Bir site geçişi yaparken, mümkün olduğunca az şeyi deneyin ve değiştirin. Örneğin, önce http - https'ye geçebiliyorsanız, bunu yapın. Oluşacak herhangi bir sorunun temel nedenini teşhis etmeyi ve düzeltmeyi kolaylaştıracaktır.

92. SEO İpucu:

İnsanların sizinle bağlantı kurmasını sağlayacak bir stratejiniz yoksa, rekabetçi sıralamalar elde etmek neredeyse imkansız olacaktır.

93. SEO İpucu:

Google, SSS ve Nasıl Yapılır yapılandırılmış verileri için hem Arama hem de Asistan desteğini duyurdu. Bu konuyu göz ardı etmeyin. Daha fazla bilgi edinin: https://developers.google.com/search/blog/2019/05/new-in-structured-data-faq-and-how-to

94. SEO İpucu:

"İçerik formattan önce gelir, 'bir infografiye ihtiyacınız yok', 'bir videoya ihtiyacınız yok'. İçerik fikrini bulun ve sonra nasıl çerçeveleyeceğinize karar verin." – Sizin için harika bir tavsiye olabilir.

95. SEO İpucu:

Google'a hükmetmek, bilgilerinizi yalnızca kendi sitelerinizden değil birden çok yerden almakla ilgilidir.

96. SEO İpucu:

'En iyi' sonuç olmanın bir parçası formatla birlikte gelir. Google, AR'yi doğrudan arama sonuçlarına dahil ediyor.

97. SEO İpucu:

Robots.txt içindeki sayfalarını kullanarak kolayca noindex yapabilirsiniz: Noindex: / page-dont-want-indexed / Değişiklikleri almakta zorlandığınız siteler için bir yara bandı olarak kullanışlıdır. Google, bu kullanımı resmi olarak desteklemediğini söylüyor ancak çalışıyor (şu anda!). Uzun geliştirme kuyrukları olanlar için faydalı olabilir.

98. SEO İpucu:

Bir showroomunuz var mı? Google My Business için 360 ° fotoğraf çekmek çok pahalı değildir ama daha fazla mağaza içi ziyaretçiyi çekmenize yardımcı olur.

99. SEO İpucu:

Birden çok ülkeyi / dili hedefliyorsanız, bölge / dil seçici sayfanızda " x-default hreflang" ı kullandığınızdan emin olarak yaygın bir hatadan kaçının.

100. SEO İpucu:

Google Arama Konsolu(Google Search Console) kullanıyorsanız ve veriler eksik gibi görünüyorsa veya "mülkün parçası değil" hataları alıyorsanız, unutmayın - Google, sitenizin http, https, www ve www olmayan sürümlerini farklı mülkler olarak sınıflar! Bu nedenle, hepsinin Google Arama Konsolunuza eklenmesi gerekir ve değişiklik yaparken doğru olana (sitenizin kullandığı / yönlendirdiği) sahip olduğunuzdan emin olun!

101. SEO İpucu:

Hemen çıkma oranı bir sıralama faktörü değildir. Yüksek bir hemen çıkma oranı bazı durumlarda iyi olabilir.

102. SEO İpucu:

Sitenizi "Rankbrain için optimize edemezsiniz" - RankBrain, kullanımı Google tarafından 26 Ekim 2015 tarihinde onaylanan makine öğrenimi tabanlı bir arama motoru algoritmasıdır. Rankbrain, sorguların yaklaşık% 15'iyle ilgilenir (saniyede yaklaşık 3.000). Detaylı bilgi: https://en.wikipedia.org/wiki/RankBrain

103. SEO İpucu:

2010 yılında yapılan açıklamaya göre "Google, her biri 50 farklı değişkene sahip 200 farklı sıralama faktörüne sahiptir". Günümüzde bu değerler çok daha yüksektir.

104. SEO İpucu:

“hreflang”'ı yalnızca bir yöntemle (sayfa içi, site haritası, başlıklar) belirttiğinizden emin olun. Çakışan etiketlerin neden olduğu çok sayıda sorun gözlemleniyor - bu yüzden yalnızca tek yöntemi kullandığınızdan emin olun.

105. SEO İpucu:

Satın alma işleminizin son adımında boş ve geçersiz bir 'kupon kodu' kutusuna sahip olmak, insanları olmayan bir kupon kodunu bulmaya yönelteceğinden dönüşüm oranınızı öldürebilir.

106. SEO İpucu:

İşletmenizi "Google My Business" ile doğru şekilde kategorize etmek, genel harita tabanlı aramalarda görünmek için çok önemlidir.

107. SEO İpucu:

Son 12 ayın Google Analytics verilerine bakıp trafik almayan sayfaların hangileri olduğunu görüp nedenlerini sorgulamanız gerekir. İçeriğinizin zayıf noktalarının neler olduğunu, nelerin iyileştirilmesi, yeniden yazılması veya bazen de silinmesi gerektiğini görmenin faydası çok büyüktür.

108. SEO İpucu:

Google My Business adınıza kesinlikle anahtar kelime eklemeyin, bu sizi cezalandırabilir.

109. SEO İpucu:

Sayfanızın önbelleği (JS oluşturulmadan önce) İlk Anlamlı Boyamayı temel alır. Yüklemesi çok uzun süren sayfaların önbelleğe alınması gecikir ve bu durum Googlebot'un sayfanızda ne olduğunu anlamayacağı anlamına gelir.

110. SEO İpucu:

İstenen veya istenmeyen sonuçları Google'dan hızlı bir şekilde kaldırmanız gerekirse, Google Search Console'daki "URL'yi kaldır" aracını da kullanabilirsiniz. Bu aracın, sayfanın görünmesini yalnızca geçici olarak engellediğini, yine de dizine eklendiğini, dolayısıyla kalıcı olarak kaldırmak için sayfaya bir “noindex” etiketi eklemeniz gerekeceğini unutmamak önemlidir!

111. SEO İpucu:

Bir sitenin kaç organik sonuca sahip olabileceğini, genellikle 2 ile sınırlayan son Google " diversity" güncellemesi, zengin snippet'ler veya Google haberleri gibi "özel" sonuçları içermez. Bu, başka hangi açılardan yararlanabileceğinizi dikkate almaya değer olduğu anlamına gelir. SERP otoritenize hakim olun!

112. SEO İpucu:

Odaklanmaya nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? SEO içinde nadiren 'hızlı kazançlar' vardır, ancak 3-10. Sıralarda yer alan içeriğinize odaklanmak trafik almanın en hızlı yolu olabilir, çünkü genelde ziyaretlerin çoğunluğu ilk 3 konuma kilitlenmiştir. SEMrush gibi bir araçla böyle bir raporu hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

113. SEO İpucu:

Hedef kitlenizi, niyetlerini ve konuyu bilen insanlara içeriğinizi yazdırmayı düşünüyorsanız - TF-IDF'nin ne olduğu veya nasıl çalıştığı konusunda gerçekten endişelenmenize gerek yok.

114. SEO İpucu:

SSL / TLS kullanan tamamen güvenli bir siteye (http değil https) sahip olmak birçok nedenden dolayı harika bir fikirdir - bu aynı zamanda Google'da bir sıralama faktörüdür! Güvenli siteler daha iyi sıralanıyor ve Google kısa süre önce bunun, diğer birçok şeyin eşit olduğu “on the fence” sıralamasına yerleşmek için kullanılabileceğini söyledi.

115. SEO İpucu:

Bazen Google'ın tavsiyesine körü körüne uymak sizin yararınıza olmayabilir. (en azından kısa vadede).Lily Ray; SSS Schema sı uyguladıktan sonra istenmeyen trafik kayıpları olabileceğini söylüyor.

116. SEO İpucu:

Bir web sitesi transferininde risk altındaki organik trafiği hesaplarken, yalnızca markasız trafikten hesaplamayı unutmayın - taşıma sırasında marka terimleriyle trafiği kaybetme olasılığınız çok düşüktür. Bazı durumlarda, bu önemli miktarda trafik olabilir ve tahminlerinizi bozabilir.

117. SEO İpucu:

GA erişiminiz yoksa veya sınırlı geçmiş verilere sahip yeni bir GA hesabı devralırsanız, bir sitenin geçmiş URL'lerini, "webtasarimsistemleri.com" u aşağıdaki bağlantıdan istediğiniz alan adıyla değiştirerek bulabilirsiniz: https://web.archive.org/cdx/search/cdx?url=webtasarimsistemleri.com&matchType=domain&fl=original&collapse=urlkey&limit=500000

118. SEO İpucu:

"Bunlar benim rakiplerim değil!" - Muhtemelen takip ettiğiniz iş rakipleriniz var veya arama rakipleriniz var veya istediğiniz anahtar kelimeler için sizin üstünüzde yer alan rakipleriniz var. Bunlar, SEO'da rekabet edeceğiniz kişilerdir ve hangi web sitelerinin kaç anahtar kelime ve hangileri konusunda sizinle örtüştüğünü hızlı bir şekilde belirlemek için SEMrush gibi bir araç kullanabilirsiniz.

119. SEO İpucu:

Ad, Adres, Telefon (NAP) sahteciliği yerel SEO ve harita kutusundaki sıralama için önemlidir. Bu durum işletme adresinizin hesaplarınız olarak listelenmiş olması anlamına gelir SEO'nuz için çok zararlı olabilir!

120. SEO İpucu:

'Yinelenen içerik cezası' diye bir şey yoktur. Siteniz tamamen spam olmadığı sürece, birisi sayfanızı kopyalarsa veya bazı kopyalanmış içeriğiniz varsa zarar görmezsiniz. Arama sonucundan filtrelenebilir, ancak sitenizi cezalandırmayacaktır.

121. SEO İpucu:

URL'ler büyük / küçük harfe duyarlıdır. Bu durum arama motorlarının mysite.com/pageone ve mysite.com/PageOne'ı farklı sayfalar olarak değerlendireceği anlamına gelir ! Paylaşımı ve sıralamayı kolaylaştırmak için ana, gezinebilir ve dizine eklenebilir URL'leriniz için mümkün olduğunca küçük harf kullanın!

122. SEO İpucu:

İçeriğinizi yazmaları için genel metin yazarları tutmamalısınız. Rekabet şiddetli ve kullanıcılarınız (ve Google) gerçek uzmanlık ve doğallık arıyor - halihazırda var olan diğer 10 makaleyi okuyarak oluşturulmuş bir makale işinize yaramayacaktır.

123. SEO İpucu:

Algoritma güncellemesi ile ceza arasında fark vardır. Bir algoritma güncellemesi nedeniyle çok fazla trafik veya sıralama kaybederseniz, bu bir ceza değildir ve "düzeltebileceğiniz" hiçbir şey olmayabilir.

124. SEO İpucu:

Facebook ve LinkedIn gibi platformlardaki gönderilerden sitenize verilen bağlantılar, Google'daki sıralamanıza yardımcı olmaz.

125. SEO İpucu:

Patentler, sonuçları gözlemlerken perde arkasında neler olabileceğine dair fikir edinmenin iyi bir yoludur. Akılda tutmaya değer, Google'ın herhangi bir şey için bir patenti olması, sıralamada kullanacağı anlamına gelmez ancak size neyin geleceği konusunda iyi bir fikir verir. Örneğin, burada Google'ın Bilgi Grafiği / varlık modelini temel alan ve bu varlıkla ilgili İnternet duyarlılığını bir sıralama faktörü olarak eklemeye çalışan bir patent var. Temelde, insanların iyi deneyimler yaşadığı işletmeler için web sonuçlarını tanıtmaya başlamak. Geeky patent.

126. SEO İpucu:

Google Ads için ödeme yapmak, organik Google sıralamanızı iyileştirmez. Bunun aksini söyleyenlere itibar etmeyin. Öyle değil. Gerçekten değil.

127. SEO İpucu:

Bir siteyi denetlemek için Lighthouse Chrome uzantısını kullanıyorsanız, diğer uzantılar sonuçları etkileyebileceğinden onu gizli bir sekmede başlattığınızdan emin olun. Bunu yapmak için, Chrome içinde "gizli modda izin ver" seçeneği vardır.

128. SEO İpucu:

Yinelenen içerik için Sitebulb'da(https://sitebulb.com/), gerçekten düzgün bir rapor var. Rapor, aynı HTML'ye, çok benzer içeriğe, sayfa başlıklarına ve h1'lere sahip sayfaları ayırır. Bazen yinelenen içeriğin farklı başlıklar altında gizlice girebildiği standart dışı içerik yönetimi sistemleri için gerçekten yararlıdır.

129. SEO İpucu:

Yeni bir site oluşturuyorsanız, SEO ile ilgili hususların en başta gerçekleşmesi gerekir. Hangi şemayı kullanıyorsun? Hangi içerik her zaman iyidir ve hangisi kronolojiktir? Suyunu Çıkartmaktan nasıl kaçınacaksınız? Site oluşturulduktan sonra "SEO yapabileceğinizi" bunları düşünmek iyi bir plan değildir.

130. SEO İpucu:

Hızlı ve kirli anahtar kelime kontrolü için Google'da bu aramayı kullanın: [ site: siteniz.com intitle: "sıralama için anahtar kelime" ] Bu, yalnızca başlıkta sıralamak istediğiniz anahtar ifadeye sahip olduğunuz web siteniz için sonuçlar gösterir. Bu birden fazla sayfa gösterirse, arama motorlarında, bu terim için hangi sayfanın sıralamasını istediğiniz konusunda kafa karıştırıyor olabilirsiniz. Uygun şekilde birleştirmeyi, yeniden yönlendirmeyi veya standartlaştırmayı düşünün.

131. SEO İpucu:

Robotstxt kurallarını denemeniz gerekiyorsa, “MERKLE”, oluşturulmuş URL'lerde kuralları simüle edebileceğiniz gerçekten güzel, ücretsiz bir çevrimiçi araca sahiptir. Canlı yerine "Düzenleyici" modunu seçmeniz yeterlidir ve kural kümelerinizin nasıl çalışacağını hızlı bir şekilde test etmek için herhangi bir URL girebilirsiniz! Daha fazla bilgi: https://technicalseo.com/tools/robots-txt/

132. SEO İpucu:

Doğrudan Google'dan, "robots.txt tarafından engellenen sayfalar Googlebot tarafından taranamaz. Ancak, izin verilmeyen bir sayfanın kendisine işaret eden bağlantıları varsa, Google sayfayı tarayamasa da dizine eklenmeye değer olduğunu belirleyebilir."

133. SEO İpucu:

A / B testleri çalıştırıyorsanız, sayfalarında noindex etiketini kullanın. Bir rel = canonical etiketi kullanın. Bu aynı zamanda varyant sayfalarınızın aldığı tüm bağlantılardan yararlanacağınız anlamına gelir. Google'ın da önerdiği% 100 budur.

134. SEO İpucu:

Tüm SERP'lerin neredeyse% 25'inin öne çıkan bir snippet'i var, eğer onları takip etmiyorsanız - ne yapıyorsunuz? Nişinizde görünen SERP özelliklerinin türlerini takip etmek için SEMrush gibi araçları kullanabilirsiniz.

135. SEO İpucu:

Sayfaları mı yoksa alanı mı taşıyorsunuz? 2020’de yeniden yönlendirmeleri ele almanın en iyi yolu 'Edge'. Bu, yönlendirmeyi beğeniler oluşturan ative gibi bir hizmet aracılığıyla ayarlamak anlamına gelir ve gazetecilerin hikayenizi ele almasını ve size büyük bağlantıları vermesini sağlar!

136. SEO İpucu:

Google bazen her şeyi çok dikkatli bir şekilde ifade eder, bu nedenle siteniz hakkında karar verirken yüzeyin altını çizmeye değer. Örneğin, Google, web sitenizin reklam içerip içermediğine dair belirli bir SEO etkisi olmadığı yönünde bir açıklama yaptı. veya üzerinde reklam yok. Bununla birlikte, içeriği engelleyen veya UX'i olumsuz etkileyen reklamlarınız varsa (Web Core Vitals ile ölçüldüğü üzere), bu olumsuz bir etkiye sahip olabilir - bu nedenle, görünen değerle ilgili bazı ifadeler almayın!

137. SEO İpucu:

Screaming Frog Configuration -> Robotstxt'de "Robotstxt'i yoksay ama durumu bildir" seçeneğini ayarlayabilirsiniz. Bu, robotstxt dosyanızla engellediğiniz her şeyi görmenize ve sitede herhangi bir 'örümcek tuzağı' olup olmadığına bakmanıza yardımcı olabilir.

138. SEO İpucu:

Javascript ile sayfa başlığı gibi sayfa içeriklerini güncellemek mümkündür. Başlangıçta, Google'ın javascript olmayan sayfa başlığını dizine alacağını ve javascript sürümünü işlemesi ve dizine eklemesi birkaç hafta sürebilir. Bir sitenin hızlı bir şekilde dizine eklenmesini ve sıralanmasını sağlamak gibi bir niyetiniz varsa, bu aklınızda bulundurmaya değer.

139. SEO İpucu:

Yerel SEO ve Google My Business kategorileri söz konusu olduğunda daha az şey daha fazladır. Daha az sayıda, daha spesifik iş kategorileri, her şeyi kapsamaya çalışan daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

140. SEO İpucu:

En önemli sayfalarınız için, kendinize şunları sorun "bir kullanıcının bu sayfada bir bağlantı bulması ne kadar kolay?" Herhangi bir teknik bilgi olmadan iç bağlantınızın iyi olup olmadığı konusunda size iyi bir fikir verecektir. Bu sayfayı bulmak için bir menüden sonra alt menüye gitmeleri gerekiyor mu? Bu kullanıcı deneyimi açısından oldukça önemlidir.

141. SEO İpucu:

Geliştirme ve hazırlık aşamalarında NoIndex'i unutmayın, böylece istemsiz olarak açığa çıkmazlar ve potansiyel olarak canlı site sıralamanızı bozabilir. Ama Yayınlandığında onu indekslenebilir yapmayı unutmayın, aksi takdirde utanç verici olur!

142. SEO İpucu:

“Hreflang” etiketi alanlar arası kullanılabilir! Dolayısıyla, .co.tr dosyanızı .com.au veya başka bir dil sitenizde sahipseniz, Google'ın ilişkiyi anlamasına yardımcı olabilir ve onların daha iyi sıralamalarını sağlayabilirsiniz!

143. SEO İpucu:

Google, sonuçları yeniden sıralayan "Twiddlers" adlı bir çerçevede bulunan programları kullandı. Twiddlers, bireysel bir metriğe odaklanır, birbirlerinden izole olarak çalışır ve SERP kalitesini geliştirmeye çalışır. Bu, bir faktörün 'çekirdek algoritmada' olmayabileceği, ancak sonucu değiştiren koşullu çalışan bir Twiddler'dan etkilenebileceği anlamına gelir. Örneğin, YouTube sorgularında çalışan bir Twidder var, eğer o kanal aynı zamanda aramaya yakın olan çok sayıda videoya sahip ise (kanalın uzman olduğunu ima ediyorsa) eşleşen bir videonun sonucunu iyileştirecek.

144. SEO İpucu:

Bir site transferi yapmayı planlıyorsanız, keyfi bir müsait gün veya zaman aralığı belirlemeye kalkmayın. Analytics verilerinize bir göz atın ve en sessiz döneminizde başlayabilmek için planlayın. Bu, alabileceğiniz trafik kayıplarını en aza indirmeye yardımcı olacaktır.

145. SEO İpucu:

Backlink geçmişi olan bir alan adı almak size gerçekten hızlı bir başlangıç yapmanıza yardımcı olabilir.

146. SEO İpucu:

Sunucu tarafı oluşturma (SSR) önemlidir, kritik Javascript'i denemek ve işlemek için işi Google'a bırakmamalısınız.

147. SEO İpucu:

Bilgiye erişim ve aramanın nasıl çalıştığı hakkında bilgi edinmek gerçekten harika, ancak TF-IDF ve 'LSI anahtar kelimeleri' strateji değildir. "Daha iyi sıralama için TF-IDF kullanamazsınız". Bu şeylere odaklanıyorsan, daha büyük resmi kaçırıyorsun ve zamanınızı verebileceğiniz daha iyi alanlar var.

148. SEO İpucu:

Google'ın Web Yöneticisi Yönergelerini ihlal eden backlinkleriniz olduğunu biliyorsanız (veya manüel bir ceza aldıysanız), Google'a görmezden gelmesini istediğiniz bağlantıları ve alanları listeleyen bir reddetme dosyası gönderebilirsiniz.

149. SEO İpucu:

Bir red dosyasına gönderilen bağlantılar, Google'a göre, yalnızca listelenirken reddedilir. Bir hata yaparsanız, bunları reddetme dosyasından kaldırabilir ve yeniden gönderebilirsiniz.

150. SEO İpucu:

Google'ın artık sıralama için UX bileşenleri (site hızı, mobil kullanım kolaylığı, açılır pencere olmaması vb.) Olarak göründüğü yaygın bir bilgidir. Buradaki ipucumuz, yalnızca büyük resmi değil, aynı zamanda daha büyük faydayı da gözden kaçıracağınız için bu düzensiz ve bireysel ölçümlere bakarak UX'e yaklaşmayın.

151. SEO İpucu:

Google, bağlantı grafiklerinde ücretli bağlantılar veya reklamlar için "sponsored " ve kullanıcı tarafından oluşturulan içerik bağlantıları için "ugc" bağlantı türlerini tanımlamak için destek verdiğini duyurdu.

152. SEO İpucu:

Birkaç yıldır, bazı nofollow bağlantılarının tutarlı bir sıralama iyileştirmesi sağladığını fark ediliyor (özellikle yerel paketlerde). Google'ın sıralama ipuçları olarak nofollow kullanabileceklerine dair en son güncellemesi, bunun doğru olduğuna çok daha kesin bir işarettir. Kısacası: nofollow bağlantılarından kaçınmayın.

153. SEO İpucu:

Google'a 'directives' ve 'hints' sağlayabilirsiniz. Yönerge, 'noindex' etiketi gibi Google'ın her zaman uyacağı bir şeydir. İpucu, Google'ın dikkate alacağı bir şeydir, ancak "canonical" etiket gibi göz ardı etmeyi seçebilir. Google'ın belgeleri, hangi etiketleri ipucu olarak ve hangilerini yönerge olarak alacağını belirtir. Burada, Google'ın aldatıcı olduğunuza inanıyorsa bir ' hints' nasıl yok sayabileceğini gösteren bir deney var.

154. SEO İpucu:

Google Kalite Değerlendirici Yönergeleri(Google Quality Rater Guidelines), 10.000 Google manuel incelemecinin web sitelerini nasıl derecelendirdiğini belirten 167 sayfalık bir belgedir. Manuel gözden geçirenlerin eylemlerinin sıralamaları doğrudan etkilemediğini belirtmek gerekir - bunlar Google'ın algoritmasının nasıl performans gösterdiğini test etmek için kullanılır. SEO'da çalışıyorsanız, Google'ın neyi başarmayı amaçladığını bilmenizi sağladığı için gerçekten okunmaya değer. QRG PDF bağlantısı: https://static.googleusercontent.com/media/guidelines.raterhub.com/en//searchqualityevaluatorguidelines.pdf

155. SEO İpucu:

Bir ana sayfa, diğer herhangi bir sayfadan daha iyi sıralama gücüne sahip olduğu için 'özel' değildir, tek başına sitenizdeki diğer herhangi bir sayfayla aynı sıralama yeteneğine sahiptir. Ana sayfalar bağlantıların çoğunu alma eğilimindedir, böylece kolayca sıralanabilirler - hepsi bu!

156. SEO İpucu:

Küçük bir işletmeyseniz, bir SEO denetiminin sizin için neredeyse hiçbir ölçülebilir değeri olmayacaktır, ancak şu durumlar söz konusudur: a) Önerilen değişiklikleri uygulayacak kaynaklara sahip olmalısınız b) Sürdürülebilir bir SEO çabasına yatırım yapacaksınız. Teknik denetim, yalnızca site sıralama potansiyelini verimsiz bir şekilde kullanıyorsa - yani site zaten iyi bir backlink profiline sahipse, hemen etki edecektir. Neredeyse hiç bağlantısı olmayan birçok küçük işletme için, teknik değişikliklerin tek başına sınırlı etkisi olacaktır. Bunu yakıtı olmayan motoru geliştirmek olarak düşünün.

157. SEO İpucu:

İçerik uzunluğu bir sıralama faktörü değildir. Evet, büyük ölçüde uzun içeriğe normalden çok daha fazla çaba harcanması, daha fazla bağlantı kazanması ve uzun kuyruk aramalarını yakalamak için daha büyük bir hacmi olması nedeniyle bazı avantajları var ama gereksiz yere içeriğinizi bu uğurda daha uzun yapmayın onun!

158. SEO İpucu:

Google artık Ürün / Teklif yapılandırılmış verilerinize ekleyebileceğiniz shippingDetails işaretlemesini destekliyor. Bu, Merchant Center alışveriş beslemesine sahip olmayanların, gönderim ayrıntılarının doğrudan SERP'lerde görüntülenmesine dahil edilmesine olanak tanır - bu, satın alma kararları için önemli olabilir. Daha fazla bilgi: https://developers.google.com/search/blog/2020/09/new-schemaorg-support-for-retailer

159. SEO İpucu:

Pek çok kişi bunu bilmez, AnswerThePublic.com araştırma aracına bir bakmanızı öneriyoruz. Bir konuya girdiğinizde, size Google'da o konuyla ilgili aranan genel soruları gösterecektir. İçerik planınız için konu listeleri oluşturmaya başlamanın harika bir yolu.

160. SEO İpucu:

Henüz yapmadıysanız, Google My Business yorumlarınızdan en iyi şekilde yararlanmak için ikiye katlama zamanının geldiğine inanıyoruz. Google, şimdi kontrol ettiğiniz kendi şirket yorumlarınız için arama sonuçlarında yıldız gösterme olanağını ortadan kaldırdı. Geriye kalan tek seçenek Google My Business ve üçüncü taraf web siteleridir.

161. SEO İpucu:

Google bazen meta açıklamanızı görmezden gelebilir ve kullanıcı için daha alakalı olduğuna inandığı herhangi bir sayfa içeriğini kullanabilir. Bu genellikle iyi bir şeydir - dinamik meta açıklamaları bazı durumlarda daha iyi TO verebilir.

162. SEO İpucu:

Google, web sitesi snippet'lerinizin aramada nasıl görüntülendiğini kontrol etmenize olanak tanıyan bazı yeni seçenekleri kullanıma sundu tüm ayrıntılar burada: https://developers.google.com/search/blog/2019/09/more-controls-on-search

163. SEO İpucu:

Google Arama Konsolu'na gidip Performans -> Arama Sonuçları'nı seçip 'Arama Türü' filtresini 'Görseller' olarak değiştirerek Google Görseller'den ne kadar arama trafiği aldığınızı görebilirsiniz. Google görsellerinde kilitlenmiş büyük miktarda trafik potansiyeli var!

164. SEO İpucu:

Dizine alma, önbelleğe alma, sıralama, site :, cache: ve Google Search Console’un "user end" i ayrı, bağımsız sistemlerdir. Örneğin: Google'ın site: arama ile olmadığını söylediği bir anahtar kelime için URL sıralamasına sahip olmak mümkündür. Bir URL'nin önbellekte bulunması mümkündür: ve Google Arama Konsolunun indekslenmediğini söylemesi mümkündür. bir URL'nin bir anahtar kelime için sıralanması, ancak kendi URL'sinin aranması için değildir Bunun anlamı: Göze çarpan bir şey görürseniz endişelenmeyin, Google'ın altyapısı çok büyüktür ve farklı sistemler her zaman senkronize olamaz.

165. SEO İpucu:

İçerik budama, ziyaret edilmeyen sayfaları silerek 'genel site kalitesini' iyileştirme mantığı SEO'da yeni bir moda gibi görünüyor. Bu çok büyük bir aşırı basitleştirmedir ve genellikle doğru yaklaşım değildir. İçeriğinize rakipler, amaç, aramalar, yılın zamanı vb. Bağlamında bakın. Birçok alternatif ve bazen daha verimli rota vardır, örneğin: - Konuların çok yakından ilişkili olduğu başka bir benzer sayfa olmadan bir sayfayı birleştirmek mantıklıdır . - Sayfayı yeniden yazmak / iyileştirmek - Bu içerik için kullanıcının amacına uygun doğru kelimeleri hedeflediğinizi kontrol etmek - Yanıtı göstermek başka bir yoldur, örneğin resim, video - kullanıcı için en iyisi.

166. SEO İpucu:

Google, rel = "nofollow" ifadesinin bir ipucu olarak değerlendirilebileceğini söyledikleri son güncellemelerine göre, dahili rel = "nofollow" bağlantılarının her zaman nofollow olarak değerlendirileceğini onaylamıştır. Bu, dahili yönlü gezinme gibi bazı durumlarda hala yararlı olabilecekleri anlamına gelir.

167. SEO İpucu:

Bu ipucu, bir SEO veya SEO ajansı seçmenize yardımcı olmak için doğrudan Google'dan alınmıştır: "Değişikliklerinin size arama sonuçlarında ilk sırada yer vereceğini garanti ederlerse, başka birini bulun." Tek tek anahtar kelimeleri izlemek gerçekten en iyi başarı ölçütü değildir, hiç kimse gelecekteki algoritma değişikliklerini veya tırmanmaya başlarsanız rakiplerinizin ne yapacağını açıklayamaz. İş ve yaşamdaki birçok şeyde olduğu gibi, kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, muhtemelen öyledir.

168. SEO İpucu:

Google'a 'zengin snippet' (konum 0) sonuçları sağlamaya katılımınız (veya katılmamanız), 'normal' 1-10 sıralamanızı etkilemez.

169. SEO İpucu:

Google her yerde kral değil! Rusça konuşulan ülkeleri hedefliyorsanız, Google'daki sıralamadan oldukça farklı olabilen Yandex'de sıralamanız gerekecektir!

170. SEO İpucu:

Arama motorları tarafından kolayca erişilebilen, gezinme ve dahili bağlantılar açısından iyi düşünülmüş bir siteniz varsa, gerçekten bir dahili HTML site haritasına gerek yoktur.

171. SEO İpucu:

Backlink analizi yaparken, profilinizin en iyi resmini elde etmek için bir dizi araç kullanmak iyidir. Bizim favorimiz Majestic, ancak bunu genellikle Google Search Console, Moz, SEMrush ve Ahrefs verileriyle birleştiriyoruz.

172. SEO İpucu:

Google, URL'lerinizde bir karma (#) işaretinden sonra gelen her şeyi yok sayar. Bu, yeni içerik yüklemek için URL'lerde # kullanmamanız gerektiği anlamına gelir (bağlantı noktalarına atlamak iyidir).

173. SEO İpucu:

Bir siteyi denetliyorsanız, onu hem Javascript ile hem de Javascript olmadan ve farklı kullanıcı aracılarıyla taradığınızdan ve farklılıkları karşılaştırdığınızdan emin olmanız gerekir.

174. SEO İpucu:

Google'ın Kalite Değerlendirici Yönergelerindeki düşünceyi kelimenin tam anlamıyla 'algoritmanın nasıl çalıştığına' uygulama tehlikesi vardır. Örnek: QRG, "şirketler ve kuruluşlar hakkında iyi bir bilgi kaynağı" olduğundan, değerlendiriciden bir varlık üzerindeki Wikipedia makalelerini kontrol etmesini ister. Bu, algoritmanın böyle çalıştığı anlamına gelmez. Bu, insanlar için Wikipedia'yı kontrol etmenin, otorite için turnusol testi yapmanın makul bir yolu olduğu anlamına gelir. İnsanlara, ince ağırlıklı, bir makinenin bakabileceği binlerce değişkenin bir çıktısını vermek mantıklı olmaz. İnsan, bir makinenin pek çok ağırlıkta yapamayacağı bir şeyi yapabilir, bu yüzden bu bir algoritma için bir kontrol ve dengedir.

175. SEO İpucu:

Yönlendirmelerin bir sayfanın standart sürümüne gittiğinden emin olun.

176. SEO İpucu:

Dahili arama sayfalarınızda genellikle NoIndex etiketini kullanmalısınız. Bir kullanıcının bir arama sayfasından arama sayfasına gitmesi zayıf bir UX'dir.

177. SEO İpucu:

Hangi sayfaların dizine eklendiğini görmek için Google'da site: operatörünü kullanmayı deneyin. Bunu yalnızca site: yoursite.com için bir arama yaparak yapabilirsiniz.!

178. SEO İpucu:

Blog / haber bölümünüz kronolojik ise, içerik yavaş yavaş sitenizin hiyerarşisinde 'çökecektir'. Daha fazla tıklamaya uzaklaşır, kullanıcılar için bulması zorlaşır ve arama motorları için daha az önemli bir sayfa olarak görülür.

179. SEO İpucu:

Eğer sosyal yardım yapıyorsanız ve gazetelerden bağlantı kurmaya çalışıyorsanız ve bir yanıt alamıyorsanız - oradan vazgeçmek zorunda değilsiniz. Çoğu gazetede benzer konuları ele alan birden fazla gazeteci olacak, bu yüzden her zaman başka bir kişiyi denemeye değer.

180. SEO İpucu:

SEO'ya yeni başlıyorsanız, belirli "SEO taktikleri" yerine arama motorlarının nasıl çalıştığını ve neyi başarmaya çalıştıklarını öğrenmek için daha fazla zaman ayırın. Temelleri öğrenmek size çok daha iyi stratejik kararlar vermeniz için sağlam bir çerçeve sağlayacaktır.

181. SEO İpucu:

Bir rakip içeriğinizi kopyaladı mı ve Google sizinkini değil kopyayı mı sıraladı? Google'ı bilgilendiren, doldurabileceğiniz basit bir DMCA formu var bu, suçlunun sonucunu ortadan kaldıracak ve sizi hak ettiğiniz yere geri götürecektir.

182. SEO İpucu:

Bu uzun, o yüzden kemerinizi bağlayın! Ürün sitelerinde, bir "tümünü görüntüle" sayfasına sahip olmak neredeyse her zaman kullanıcılar ve arama motorları için yararlıdır. Yapmamanız için neredeyse hiçbir neden yok. En yaygın bahane "çok fazla ürünümüz var" dır. Bu iyi bir sebep değil. Birincisi, bunun için “lazy loading” gibi kolay teknik çözümler var - ikincisi, diğer iki büyük sorunu sadece bir kenara atıyorsunuz: 1) Birden çok sayfaya tıklamanın birleşik gecikmesi, tek bir sayfadan daha fazladır. Aslında daha yavaş bir genel deneyim sağlıyorsunuz. 2) İkinci olarak, kullanıcılarınız 7,349 ürünü gerçekten incelemek istiyor mu / incelemeye ihtiyaç duyuyor mu? Bu yararlı mı? Yapabileceğiniz bazı ilk filtreleme yok mu? Birçok kişi sayfalandırılmış sonuçlarınızda 56. sayfaya gerçekten tıklıyor mu? Kullanıcıların "tümünü görüntüle" yi tercih ettiğini göstermek için birçok araştırma vardır.

183. SEO İpucu:

İstenmeyen #SEO ipucu: Sitenizde bir tarama yapıyorsanız ve HTTP 504: Zaman aşımı hataları gibi şeyler alıyorsanız, muhtemelen siteniz de Google için zaman aşımına uğramıştır. Çoğu sitenin Cloudflare gibi bir hizmet aracılığıyla çalıştırılmaması için hiçbir neden yoktur.

184. SEO İpucu:

"BERT" adında bir Google algoritma güncellemesi var, yakında "nihai kılavuzlar" ile dolup taşacaksınız. Size biraz zaman kazandıralım: Kullanıcılarınız için daha iyi içerik yazın, amacı tatmin etmeye ve kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarmaya odaklanın. 'SEO uyumlu metin yazarlığı' yoktur, sadece iyi içerik, kötü içerik ve arada kalan şeyler vardır.

185. SEO İpucu:

Bozuk sayfalarınızın (404) gerçekten bir 404: Bulunamadı üstbilgisi döndürdüğünden emin olun. Birçok sitenin "404: Bulunamadı" dediğini, ancak "200 OK" başlığını döndürdüğünü görüyoruz . Bu, "yumuşak 404" olarak bilinir." 404/410 (bulunamadı) yerine bir başarı kodu döndürmek kötü bir uygulamadır. Başarı kodu, arama motorlarına o URL'de gerçek bir sayfa olduğunu söyler. Sonuç olarak, sayfa arama sonuçlarında listelenebilir ve arama motorları, gerçek sayfalarınızı taramak için zaman harcamak yerine, var olmayan bu URL'yi taramaya devam edecektir."

186. SEO İpucu:

Yönlendirme zincirleri sorunlara neden olabilir. Sitenizdeki dahili bağlantıların yeniden yönlendirilmesi için hiçbir neden yoktur. Dahili bir bağlantı yönlendirirse, bağlantıyı son konuma işaret edecek şekilde güncellemeniz yeterlidir.

187. SEO İpucu:

Genel olarak kabul edilen alt klasörler, alt alan adlarından daha iyi performans gösterir ve ana alanın eşitliğinde paylaşım yapar. Sitenizin bir bölümünü bir alt etki alanına koymanız "gerektiği" söylendiğinde, bunu kullanıcıya ters proxy kullanarak bir alt klasör olarak görüntülemeniz mümkündür. Bir çok teknik sorunu çözmenin kolay yolu.

188. SEO İpucu:

Algoritmasında BERT kullanan Google şu anda yalnızca ABD sonuçlarını etkiliyor, bu nedenle son zamanlarda herhangi bir değişiklik gördüyseniz, muhtemelen öyle değildir. İlginç bir yan not: Bing, BERT'i yıllardır kullanıyor!

189. SEO İpucu:

Her şey eşit olduğunda, iki farklı domain den iki bağlantı, aynı domaindeki ikiden fazla bağlantı değerindedir.

190. SEO İpucu:

Kendinize gerçekten bir 'SEO metin yazarı' demek mi istiyorsunuz? Google'ın varlıkları ve konuları nasıl anladığını görmek için Google'ın Natural Language API'sini sizin (ve rakibinizin) içeriğiyle sorgulamanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Kaçırılan fırsatları karşılaştırmanın ve vurgulamanın harika bir yolu olabilir. JR Oakes tarafından hazırlanan harika rehber: https://opensource.com/article/19/7/python-google-natural-language-api

191. SEO İpucu:

İçeriğinizdeki bağlantı atlama noktalarını kullanmak, kullanıcılara daha sonra oldukları bilgileri hızlı bir şekilde bulmaları için harika bir yol sağlar, ancak SERP içinde tıklama oranına yardımcı olabilecek ek bağlantılar da alabilirsiniz.

192. SEO İpucu:

SEO sadece Google ile ilgili değildir! Bing, özellikle BT'nin kilitlendiği kuruluşlar için B2B aramaları için harika bir trafik alır ve bunlar, varsayılan olarak Bing'e ayarlanmış eski tarayıcıları kullanmaya zorlanabilir.

193. SEO İpucu:

URL yapınız site yapınız değildir. Bir web sitesini, URL'lerden bağımsız olarak istediğiniz şekilde dahili bağlantılarla yapılandırabilirsiniz.

194. SEO İpucu:

Büyük sitelerde Screaming Frog gibi bir masaüstü aracı kullanmaya çalışıyorsanız, ana teknik sorunları bulmak için her bir sayfayı taramanın her zaman gerekli olmadığını unutmayın. Sorunlar genellikle şablonlarda ortaya çıkar, bu nedenle bir örneği denetlemek, nelerin hızlı bir şekilde düzeltilmesi gerektiği konusunda size fikir verecektir.

195. SEO İpucu:

Teknik SEO denetim eylemlerine öncelik verilmesi gerekiyor. Göz önünde bulundurmanız gereken faktörlerden biri, bir değişikliği uygulamanın zorluğu ve maliyetidir. İhmal edilebilir etkiye sahip bir değişikliği denemek ve zorlamak herkesin zamanının boşa harcanmasıdır, eğer bunu başarmak önemli bir teknik borçla mücadele etmek anlamına geliyorsa, odaklanabileceğiniz başka şeyler olacaktır.

196. SEO İpucu:

Robots.txt, noindex, yönlendirmeler ve sunucu yanıt kodları gibi şeyler genellikle birçok taraf tarafından değiştirilebilir ve sıralamanızı hızla değiştirebilir. Geliştirme ortakları veya içerik ekipleriyle daha büyük bir şirkette çalışıyorsanız, bir SEO olarak bu tür değişiklikleri izlemek için bir araç kullanmak her zaman iyi bir fikirdir, böylece seçim yapmak yerine adım atıp günü kurtarabilirsiniz!

197. SEO İpucu:

Bir hreflang'ı tek bir URL için "iki kez" ilan edebilirsiniz ve bu geçerlidir. Örneğin, bir URL'nin hem EN-GB hem de sadece EN (İngilizce) olduğunu söyleyebilirsiniz. Bu gereksiz görünebilir, ancak ürünlerin yalnızca belirli ülkelerde mevcut olması gibi nedenler vardır. yüksektir.

198. SEO İpucu:

Bir kişinin diğerinden farklı bir arama sonucu almasının pek çok nedeni vardır, ancak kişiselleştirmenin etkisi genellikle fazla belirtilir. Coğrafya ve cihaz gibi şeyler bir arama sonucunu değiştirebilse de, aslında çok az kişiselleştirme vardır. Arama sonuçlarının kişiselleştirilmesi normalde kümeler halinde gerçekleşir.

199. SEO İpucu:

Aylık 'sıfır' arama hacminin sizi içerik üretmekten alıkoymasına izin vermeyin. Ahrefs veri tabanındaki anahtar sözcüklerin% 90'ından fazlası ayda 20 den az arama alıyor.

200. SEO İpucu:

DOM'u oluşturmak için Javascript kullanılıyorsa, 'kaynağı görüntüle'yi tıklamak aslında size sayfada neler olduğunu göstermez. Oluşturulan ve oluşturulmayan kaynağı karşılaştırmanıza olanak tanıyan 'işlenmiş kaynağı görüntüle' adlı harika bir Chrome uzantısı var. Teknik SEO denetimlerinde hızlı ilerleme kaydetmek için gerçekten kullanışlıdır! Bağlantı: https://chrome.google.com/webstore/detail/view-rendered-source/ejgngohbdedoabanmclafpkoogegdpob?hl=en

201. SEO İpucu:

Bağlantıların kalitesi hacimden çok daha önemlidir. Bu nedenle, bağlantı hacimleri için hedefler belirlemek o kadar da iyi bir çalışma değildir ve SEO için çok modası geçmiş bir yaklaşım olabilir.

202. SEO İpucu:

Bir videonuz olsa bile, Youtube'dan olsa bile, arama motorlarının içeriği anlamasına, ek meta bilgiler sağlamasına ve SERP'lerde görünme şansınızı artırmasına yardımcı olmak için Video Schema eklemeye değer.

203. SEO İpucu:

Yapılandırılmış verileri kullanırken, "zorunlu" ve "önerilen" alanlar vardır. Önerilen alanların eksik olması size "Uyarılar" gönderecektir, ancak yapılandırılmış veriler yine de geçerli olacak ve sorunsuz çalışacaktır. "Gerekli" alanların eksik olması, yapılandırılmış verilerin çalışmasını tamamen durduran "Hata" uyarılarına neden olur. Geliştiricilerinize dahil edilmeleri için hangilerinin "gerekli" olduğu konusunda net olduğunuzdan emin olun ve bu fazladan "önerilen" alanları da almak için bilgileri erişilebilir kılmaya çalışın!

204. SEO İpucu:

Pek çok insanın bilmediği küçük bir teknoloji ipucu. Bir e-ticaret siteniz varsa ve zengin sonuçlar istiyorsanız, ancak sitenizde Schema alamıyorsanız, bunu Google Merchant Center'da bir ürün veri feed'i göndererek gerçekleştirebilirsiniz. Aslında reklamlara para harcamanıza gerek yoktur ve Google bu yapılandırılmış verileri arama sonuçlarınızı geliştirmek için kullanabilir.

205. SEO İpucu:

Google, robots.txt'de belirtilen tarama gecikmesini göz ardı edebilir, ancak bunu Google Search Console'dna değiştirebilirsiniz.

206. SEO İpucu:

Google Search Console'da "Kapsam" altındaki "tarama anormallikleri" raporunu çıkardığınızdan emin olun. GSC, 404 ve 5xx hatalarını hızlı bir şekilde bildirirken, tarama anormallikleri genellikle gözden kaçar, ancak endekslemeyi ve sıralamayı engelleyen sık zaman aşımları gibi ciddi sorunları ortaya çıkarabilir.

207. SEO İpucu:

Canonical etiketler "head" kısmına eklenmelidir , bunları "body" içine yerleştirmek, göz ardı edilecekleri anlamına gelir. Bu çok kötü olabilir.

208. SEO İpucu:

Özellikle yılın bir zamanında organik performansı ölçmeye çalışıyorsanız, Yıldan Yıla (Yıllık) rakamlara bakmanız gerekir. Bir e-ticaret sitesi işletiyorsanız ve önceki 30-90 güne kıyasla son 30-90 gün içinde tıklama / gösterimlerde organik bir artış gördüyseniz, bu bir sürpriz olmamalı – Black Cuma, Siber Pazartesi ve Noel alışveriş sezonu! Bu tür bir analizi gerçekten yapmanız gerekiyorsa, ayarlamadan sonra artış olup olmadığını görmek için trafiğinizi normalleştirmek için Google Trendler verilerini kullanın.

209. SEO İpucu:

Yılın belirli özel zamanlarında satış yapacağınız özel / satış / URL'lerinde ürün veya kategorileriniz olup olmadığını, orijinal sayfalara ayarlı standart etiketlere sahip olduğunuzdan ve indirim tamamlandığında bunları 301 ile yönlendirdiğinizden emin olun. sayfaları öldürmek yerine - satışlar bağlantıları çeker!

210. SEO İpucu:

Her şeyin çalıştığından emin olmak için HSTS'den önce http > https 301 yeniden yönlendirmeleri uygulamak iyi bir fikirdir. 301'leri yedek olarak bırakabilirsiniz, ancak Googlebot bunları 301'ler olarak ele alacaktır, tüm arama motorları aynı değildir.

211. SEO İpucu:

Bazen hedef anahtar kelimeleriniz anlaşılmaz olabilir. Geri dönüşü olmayan pozisyonları almaya çalışarak kaynakları boşa harcamak yerine, aynı amaç için alternatif (normalde daha düşük arama hacmi) kelimeleri dikkate almak daha iyi olabilir. Daha küçük bir dilim, hiç dilim olmamasından iyidir! Bu analizi Google Trendler, arama hacimleri ve tıklama başına maliyet verileri üzerinde yapabilirsiniz.

212. SEO İpucu:

Arama amacı kayması, yılın belirli zamanlarında, bireysel bir aramanın arkasındaki niyetin tümden değişeceği zamandır. İyi bir örnek, cadılar bayramı yakınlarında bilgilendirici bir terimden ticari bir terime geçen "Cadılar Bayramı" dır. Bu olurken, Google bu amaca uyum sağlamak için sıralamalarını büyük ölçüde değiştirebilir. Sıralamalarınızda bunun gibi belirli olaylar veya yılın zamanlarında dalgalanmalar görürseniz, sitenizde "yanlış" hiçbir şey olmayabilir, o anda bu amaca hizmet etmek en iyisi değildir.

213. SEO İpucu:

Birden çok ekipten, içerik ekibinden, ürün ekiplerinden, harici geliştiricilerden girdi alan bir siteyle uğraşıyorsanız, sitenin bir tür sürekli cloud izleme / taramasını şiddetle tavsiye ederiz - bu gerçekten arşivinizi kurtarabilir.

214. SEO İpucu:

Anahtar kelime izlemeyi kurarken, anahtar kelimelerde birden çok etiket kullanmak yararlıdır. Bu, belirli bir konu, ürün veya hizmet için ne kadar iyi sıralandığınızı görmenizi sağlar. Bu bilgiler, sıralama elde etmek için belirli konularda ne yapmanız gerektiğini belirleyerek SEO stratejinizi oluşturmanıza yardımcı olabilir. Örneğin, Google sitenizi belirli bir konu için 'beğenirse', sadece yeni içerik oluşturmak onun için büyük olasılıkla rütbe atlayacağınız anlamına gelir. Bir konu üzerinde mücadele ediyorsanız, daha fazla otorite kazanmanız gerekir, bu da çoğu zaman bağlantı almaya başlar.

215. SEO İpucu:

Stratejik SEO kararları verirken sıralama faktörlerinin sorguya mı bağımlı mı olduğunu düşünün. Örneğin, PageRank sorgudan bağımsız bir sıralama faktörüdür, aynı şeyi tüm sitelere uygular. İçeriğin tazeliği, sorguya bağlı bir sıralama faktörüdür, bazı sorgular güncelliği hak eder, bazıları ise önemli değildir. Bu şu anlama gelir: Dahili bağlantı tüm sitelerde önemlidir, içerik güncelliği herzaman önemli olmayabilir.

216. SEO İpucu:

Aksine bazı sahte iddialar olmasına rağmen, piyasada, bir kullanıcının özellikle hangi organik anahtar kelimeyi aradığını ve ardından tıkladığını söyleyebilecek hiçbir araç yoktur. Sadece Google bu verilere sahiptir ve hiç bir şekilde paylaşmaz.

217. SEO İpucu:

Her ne kadar cezbedici olsa da, site transferi sırasında mümkünse sayfa başlıklarını değiştirmeyin. Sorunların olup olmadığını daha net görebilmek için olabildiğince az şeyi değiştirmek faydalıdır. Muhtemelen yararlanabileceğiniz fırsatlar olacaktır, ancak bunları doğrusal bir şekilde yapmak genellikle başarıya giden en net yolu sağlayacaktır.

218. SEO İpucu:

Faydalı olduğunda diğer iyi sitelere bağlantı vermekten korkmayın, ancak bağlantı vermek doğrudan sıralamanızı yükseltmeye yardımcı olmaz.

219. SEO İpucu:

Kullanıcılara arama motorlarını değil de gerçekten iyi bir şeyler göstermek istiyorsanız, Google'ın bir URL'de "#" işaretinden sonraki her şeyi yok sayacağını unutmayın ... Bazı "ilginç" kullanım alanları vardır :-)

220. SEO İpucu:

Backlink oluşturmaya nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, 1. sırada yer alan rakiplerinizden birini alın ve web sitelerini Majestic bağlantı aracına yerleştirin ve 'backlink' seçeneğini tıklayın. Bu size en iyi bağlantılarının bir listesini verecek ve bunları elde etmek için hangi stratejileri kullandıklarını görebileceksiniz. Gerçekleştirilecek büyük ve hayati ön araştırma.

221. SEO İpucu:

Daha yüksek hacimli terimler için iyi sıralanmak istediğiniz sayfalar, ana menü veya ana sayfa gibi sitenizin hiyerarşisi içinde "yukarı" bağlantılı olmalıdır. İyi bir sıralama elde etmeyi beklediğiniz, 4-5 tıklama uzakta ve yalnızca birkaç sayfadan dahili olarak bağlantılı bir sayfanız varsa, muhtemelen hayal kırıklığına uğrayacaksınız!

222. SEO İpucu:

Çevrimiçi bir araç tarafından yapılan otomatik bir SEO denetim raporu, hem aracı hem de SEO'yu anlayan biri tarafından işletmenizle ilgili bir bağlam oluşturmadıkça neredeyse sıfır değere sahiptir. Bu araçlar nadiren size iyi bir eylem planı verir ve neredeyse her zaman olumsuz etkiler sağlar.

223. SEO İpucu:

Lighthouse 'SEO denetim' puanı neredeyse hiçbir şey ifade etmiyor. 100 puan alabilir ve sitenizde hala büyük teknik sorunlar yaşayabilirsiniz. Lighthouse denetimi, yalnızca o sayfaya bakar ve bunu, sıralanmak istediğiniz kelime veya işletmenizle ilgili hiçbir bağlam olmadan yapar.

224. SEO İpucu:

Google'dan büyük bir duyuru yapıldı. Öne çıkan bir sonucunuz varsa ('konum 0' sonucu), bu sayfa artık arama sonuçlarının 1. sayfasında sıralanmayacaktır. Öyleyse, bazı büyük değişimler / düşüşler görürseniz, nedeni bu olabilir!

225. SEO İpucu:

Öne çıkan snippet'inizden kurtulmak, böylece 'normal' sonuçlarda görünmek istiyor, ancak snippet'i kaldırırsanız nerede sıralayacağınızdan mı endişeleniyorsunuz? Bunu öğrenebilirsiniz! Bir parçacığın sıralaması yapıyorsanız, onu kaldırmak ve onsuz nerede sıralayacağınızı göstermek için Google aramanızın sonuna & num = 9 parametresini ekleyebilirsiniz! İyi bir sıralama elde ediyorsanız, Google'ın öne çıkan bir snippet'i göstermesini durdurmak için o sayfaya nosnippet etiketini ekleyebilirsiniz.

226. SEO İpucu:

Google, uzun içeriği "tercih etmez". Biraz daha spesifik olmak gerekirse: Uzun içeriğin daha iyi içerik olma ve daha iyi sıralama olasılığı daha yüksektir , ancak gerçek kelime sayısının önemi yoktur. Bu, "bu sayfa 500 kelime olmalı" veya "bu makale 1.000 olmalı" gibi hedeflerin tamamen anlamsız olduğu anlamına gelir. Kelime sayısının bir sıralama faktörü olmasının mantıklı bir nedeni yoktur. Google bize birçok durumda, özellikle kelime sayısının bir sıralama faktörü olmadığını söyledi - herhangi bir düzgün SEO uzmanı size aynı şeyi söylemelidir. SEO uzmanınız size kelime sayısının önemli olduğunu söylerse, en az 500 kelimelik bir e-posta ile onları kovduğunuzdan emin olun.

227. SEO İpucu:

Otomatik 'ücretsiz' SEO denetimleri tamamen ücretsizdir çünkü çok, çok az değer sunarlar. Bir mimarın size bir binanın planlarını göstermesi gibi. Tüm bilgiler orada, ama o bilgiyle kendi evinizi inşa etmeye çalışmayacaksınız, değil mi? Sitenize bir SEO uzmanının bakması, bunun gibi araçlarla, işletmeniz bağlamında, doğrulamanızla birlikte - uygulama planınız ile sonuç alır!

228. SEO İpucu:

Google, Google Search Console'da yeni bir kaldırma aracı başlattı. Bu araç üç şey yapar (1) URL’lerin Google aramada gösterilmesini geçici olarak gizlemenizi sağlar, (2) "eski içerik" olduğu için hangi içeriğin Google’da olmadığını gösterir ve (3) URL’lerinizden hangilerinin filtrelendiğini gösterir Google'ın Güvenli Arama yetişkin filtresi. Bağlantı: https://www.google.com/webmasters/tools/removals?pli=1

229. SEO İpucu:

Google, sıralama algoritmasında onaylanmış DMCA işlemlerini kullanır. Bu durum sizi kopyalayan rakipleri bildirmek için bir neden daha olabilir. DMCA bağlantısı: https://www.google.com/webmasters/tools/dmca-dashboard

230. SEO İpucu:

Google Arama Konsolundaki URL Kaldırma Aracı, aslında üzerinde yazdığı şeyi yapmaz. Yalnızca Google arama sonuçlarından alınan sonuçları geçici olarak gizler . Bu, bir sonucu Google'dan kalıcı olarak kaldırmak istiyorsanız, o sayfayı "noindex" olarak işaretlemeniz gerektiği anlamına gelir.

231. SEO İpucu:

Google, belirli konular için sitenizi "beğenme" eğiliminde olacaktır. Bu nedenle, anahtar kelime izlemeyi kurduğunuzda, sıralama verilerini söz konusu konulara göre ayırmanıza ve fırsatlar için performansı izlemenize olanak tanıyacağı için bu platformların çoğunda bulunan etiketleme sistemini kullanmak iyi bir fikirdir.

232. SEO İpucu:

Google'ın şu anda diğer sitelerin içeriğini nasıl görüntülediğini kabaca anlamak istiyorsanız, arama yaparken cache: komutunu kullanabilirsiniz. Deneyin: cache:alan.com/your-page-url/ ve Google'ın siteyi nasıl işlediğine dair bir resim göreceksiniz. Büyük miktarda içerik veya gezinme eksikliğini görürseniz, bir sorunu olabilir! Not: Google'ın kendi siteniz için GSC içinde bunun için özel araçları vardır.

233. SEO İpucu:

Bağlantılar önemlidir ve bozuk gelen bağlantıları bulmak için Majestic gibi bir araç kullanarak kolay bağlantılar elde edebilirsiniz. Bu, şu anda bozuk sayfalara giden size bağlantı veren siteler anlamına gelir. Bağlantıyı güncellemelerini sağlayabilir (gitmesi gereken yere) ya da sadece bir 301 yönlendirmesi kurabilirsiniz. Bunu yapmak için, Majestic'e giriş yapın, etki alanınızı girin ve ardından Sayfalar> Tarama Durumu> 404'e gidin ve bozuk gelen bağlantıların tam listesini alacaksınız!

234. SEO İpucu:

302 (geçici) yeniden yönlendirmenin avantajı, yönlendirilen URL’yi Google'ın dizininde muhafaza etmeleridir. Bu, kısa süre sonra tekrar değiştirmeyi planlıyorsanız ve birden fazla yeniden yönlendirme ayarlamak zorunda kalmazsanız işleri çok daha kolaylaştırabilir.

235. SEO İpucu:

Bir SEO site denetimi alırken, genellikle site ne kadar büyükse, teknik düzeltmeler o kadar çok değer sağlar - ve site ne kadar küçükse, genellikle içerik önerileri daha fazla değer taşır.

236. SEO İpucu:

Google'ın web yöneticisi yönergelerini ihlal etmek ve sitenizi hak ettiğinden daha iyi bir şekilde sıralamak için kandırmak kesinlikle mümkündür. Ancak, tüm siyah şapkalı SEO yöntemleri geçicidir.

237. SEO İpucu:

SEO denetimi sırasında verileri onaylamak için her zaman birden fazla araç kullanın.

238. SEO İpucu:

Google artık "rel = nofollow" u ipucu olarak ele alıyor, yani harici sitelerdeki nofollow öğelerini PageRank bağlantıları aktarıyormuş gibi göz ardı etmeyi seçebilir!

239. SEO İpucu:

'Noindex' olarak işaretlenen sayfaların sonundaki bağlantılar, 'nofollow' bağlantıları olarak değerlendirilecektir.

240. SEO İpucu:

E-ticaret siteleri için görüntülerin optimize edilmesi genellikle gözden kaçar. Pek çok kişi satın alma sürecini ana arama yerine Google Görseller'e göz atarak başlatır. Bu, ürün şemasının artık bazı Google Görseller'de gösterilmesiyle birleşiyor - çoğu perakendeci için orada büyük bir fırsat var.

241. SEO İpucu:

Eski URL'leri bağlantılarla (örneğin bir site geçişinden) yeniden yönlendiriyorsanız, kaynak bağlantısını güncelleyemiyorsanız, bu yönlendirmeleri yerinde tutmanız gerekir, onları silmeyin!

242. SEO İpucu:

İç bağlantı optimizasyonu, özellikle büyük sitelerde önemlidir. Sitebulb dahili bağlantılar üzerinde bazı büyük derinlemesine analizler yapmak için yeni bir dizi özellik içeriyor. Normalde, bu oldukça zahmetli bir iştir!

243. SEO İpucu:

Google, aramada PDF küçük resimlerini göstermeye başladı. Çok fazla PDF içeriğiniz varsa, tıklama oranları artacağından etkileşimleri izlemeye başlamak her zamankinden daha önemlidir.

244. SEO İpucu:

Dizine eklenebilir / canonical URL'lerin kolayca duyulabilir bir listesini sağladığı için her zaman harici bir XML site haritasına sahip olmanızı öneririm. Bu, sahte URL'lerin ne zaman dizine bağlandığını veya dizinde bulunduğunu ve trafik aldığını fark etmeyi çok daha kolay hale getirir.

245. SEO İpucu:

Yerel restoran / kafe türü işletmeler için son derece önemli, bu yüzden lütfen onları paylaşın! Google My Business, işletme adlarıyla ilgili politikasını geçici olarak değiştirdi. İşletme adına "teslimat mevcut" veya "paket servisi mevcut" ekleyebilirsiniz.

246. SEO İpucu:

Javascript içermeyen bir siteyi tararken, dahili bağlantılarla ilgili önemli fırsatlar ve sorunlar görebilirsiniz. Örneğin, "önerilen ürünler" Javascript tarafından destekleniyor olabilir, bu nedenle bu önemli derin bağlantılar tarayıcılar tarafından hemen görüntülenemeyebilir; bu, sonraki sayfaların yapabildikleri kadar iyi sıralanmayacağı anlamına gelir.

247. SEO İpucu:

Rakiplerinizin nasıl sıralandığına ve SEO adına yaptıklarına dair genel bir bakış elde etmek paha biçilmez olabilir. SEMrush'ın satış kancalarından biri, bu raporu şimdi ücretsiz olarak oluşturmanıza olanak tanır. Bağlantı: https://www.semrush.com/lp/competitor-overview-report

248. SEO İpucu:

Site performansına bakarken, Chrome Kullanıcı Deneyimi Raporu (CrUX) alabileceğiniz en iyi verilerden bazılarıdır. Bu, sitenizin yüklenmesinin ne kadar sürdüğüne dair kullanıcının tarayıcıları tarafından gönderilen gerçek dünya kullanıcı verileridir. Yeterli ziyaretçiniz varsa, bu raporu Google Arama Konsolunuzda alabilirsiniz.

249. SEO İpucu:

Anahtar kelime araştırması, "teknik olarak doğru" olsun veya olmasın, müşterilerinizin kullandığı terimleri hesaba katmalıdır.

250. SEO İpucu:

Çok sayıda bileşik faktörle, bazen teknik SEO değişikliklerinin büyük siteler üzerindeki etkisini tahmin etmek zordur. Bu durumlarda, SEO A / B testini çalıştırmak iyi bir fikirdir.

251. SEO İpucu:

Öne çıkan snippet'ler mükemmeldir, ancak 'geleneksel' sıralamalar kadar istikrarlı değildirler, çok hızlı bir şekilde değişebilir ve dönebilirler. Google ayrıca şu anda "1 numara" konumunda olmayan öne çıkan snippet'leri kullanarak test yapmaktadır. SEO stratejileri planladığımızda, öne çıkan snippet'leri her zaman elde edilen gerçek bir sıralama yerine bir 'bonus' olarak sınıflandırırız.

252. SEO İpucu:

HTML’lerini veya PDF’leri düzenleyemediğiniz kaynakların dizine eklenmesini engellemeye çalışıyorsanız, bunları X-Robots aracılığıyla 'noindex' etiketini sunarak yapabilirsiniz. Bir şeylerin indekslenmesini durdurmak için robots. txt veya nofollows kullanmaya çalışmayın!

253. SEO İpucu:

Modern web sayfalarındaki sorunları kökten çözmeye çalışırken, bazen belirli bir sayfanın bağlantı verdiği yere hızlı ve kolay bir genel bakış elde etmek zor olabilir. Yapılandırma -> Örümcek -> Sınırlar'a gidip tarama derinliğini "1" olarak ayarlayarak Screaming Frog'u yalnızca bir sayfadaki bağlantılara bakacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Ardından, incelemek istediğiniz belirli URL'yi üst çubuğa girin ve bu tek sayfadaki kaynakların ve bağlantıların güzel ve net bir listesini elde edin.

254. SEO İpucu:

Site: sorgusunu kullanmak Google'ın dizininde olmayan sayfaları gösterebilir, bu nedenle bu tür hata ayıklama için Google Arama Konsolu'nu kullanmak daha iyidir.

255. SEO İpucu:

cache: operatörü Googlebot'un gördükleri konusunda iyi bir ipucu verirken, güvenilir değildir ve bu iş için daha yeni araçlar vardır. Google, Search Console'daki Mobil Uyumluluk Testi veya URL denetleme aracını kullanmanızı önerir. Sayfa karar kartındaki daha fazla bilgi bağlantısını tıklayarak yüklenen kaynakları, JavaScript konsolu çıktısını ve istisnaları, işlenmiş DOM'u ve daha fazla bilgiyi görebilirsiniz.

256. SEO İpucu:

Sıralandığınız rakiplerinizin gerçek zamanlı izlenmesi yararlı olabilir, böylece iyi fikirlerle size liderlik edemezler. Bir rakip site yeni bir anahtar kelime için sıralanmaya başladığında uyarı almak için Ahrefs gibi bir araç kullanabilirsiniz. Ahrefs kullanıyorsanız, bunu Uyarılar> Yeni anahtar kelimeler> Uyarı ekle> Rakibin etki alanını girin> rapor sıklığını ayarla> Ekle bölümünde bulabilirsiniz.

257. SEO İpucu:

Googlebot noindex ile karşılaşırsa, oluşturmayı ve JavaScript çalıştırmayı atlar. Bu, noindex sayfasındaki herhangi bir Javascript'in asla işlenmeyeceği anlamına gelir.

258. SEO İpucu:

Hreflang'larınızı uygulamak için bir site haritası kullanıyorsanız, her birinin hreflangs içinde kendi kendinize referans vermeyi de sağlarsınız! Dokümanlar: https://support.google.com/webmasters/answer/189077?hl=en

259. SEO İpucu:

EAT (Uzmanlık, Yetki, Güven) ve sıralama web siteleri hakkında konuşan birçok SEO çalışanı duyacaksınız. Açık olmak gerekirse, "EAT" bir sıralama faktörü değildir. Bu şeyleri ölçmek için birçok farklı metriği ve faktörü birleştiren bir kavramdır. Örneğin, web sitenize gelen eski moda bağlantılar EAT'ye katkıda bulunabilir. Bu kullanışlı bir konsept ama aslında yeni bir şey değil. Google'ın EAT'yi nasıl ölçeceğine karar verme şeklinin zaman geçtikçe gelişeceğini de unutmayın.

260. SEO İpucu:

JS oluşturmayı etkinleştirerek (Config> Spider> Rendering) ve ardından Spider Yapılandırmasında 'Google Doğrulaması'nı kontrol ederek Javascript tarafından eklediğiniz yapılandırılmış verileri doğrulamak için Screaming Frog'u kullanabilirsiniz.

261. SEO İpucu:

İnsanların "Google'ın algoritmasından" bahsettiğini unutmayın, bu sadece dev bir algoritma değildir. Pek çok farklı algoritmadan oluşuyor, bazıları temel, bazıları değil, bazıları Google'ın sonunda uygulandı, bazıları tam arama sırasında uygulandı.

262. SEO İpucu:

Yönlendirmeleri ne kadar süreyle yerinde bırakmalısınız? Google'ın resmi yanıtı "olabildiğince uzun" - en az bir yıl. Mümkünse sonsuza kadar.

263. SEO İpucu:

HSTS'nin etkin olduğu bir siteye sahip olmak, tarayıcıların https olmayan sürümü denemeyeceği ve erişmeyeceği anlamına gelir, yalnızca bir "307" yönlendirme görürsünüz (bu gerçek bir sunucu yönlendirmesi değildir). Sorunları teşhis etmeye çalışıyorsanız bu yanıltıcı olabilir. Yapılandırma> Örümcek> Gelişmiş'de "HSTS'ye Saygı" politikasını devre dışı bırakarak 307 yeniden yönlendirmelerinin arkasında neler olduğunu test etmek için Screaming Frog'u kullanabilirsiniz.

264. SEO İpucu:

Google, web sitenizi dizine eklemek veya sıralamak için Google Analytics verilerini kullanmaz. Hayır, "hemen çıkma oranını" sıralama faktörü olarak kullanmazlar. İnsanlar öyle diyorlarsa, bu sadece kendi çılgın teorileridir.

265. SEO İpucu:

Bir "sıralama faktörünün" etkisi, yılın zamanlarına göre, sektöre veya nişe göre büyük ölçüde değişebilir. Başkaları için iyi çalışan şeylerin web siteniz için mutlaka başarıya dönüşeceğini varsaymayın.

266. SEO İpucu:

Googlebot'un varsayılan zaman aşımı = 180 saniye.

267. SEO İpucu:

Sitenizde dahili olarak kullanılan açıklayıcı bağlantı metni yalnızca kullanıcılar için iyi olmakla kalmaz, aynı zamanda arama motorlarının sayfaları nasıl sıralayacaklarını anlamalarına gerçekten yardımcı olur, büyük siteler üzerindeki etkisi özellikle belirgindir. Sitebulb, dahili bağlantı metnini kolayca görüntülemenize ve yönetmenize olanak tanıyan yeni bir "Bağlantı Gezgini aracına sahiptir.

268. SEO İpucu:

Sitenizin dizin kapsamına ilişkin genel bir bakış elde etmenin en güvenilir yolu, Google Arama Konsolu'nu kullanmak ve Kapsam -> Geçerli'ye bakmaktır. Site: komutu son derece çeşitli sonuçlar gösterebilir ve aslında Google'ın dizininde olmayan sayfaları da gösterecektir.

269. SEO İpucu:

Google, sayfaları hem "sorgudan bağımsız" hem de "sorguya bağlı sinyaller" için puanlar. Bağımsız sorgu örnekleri şunlardır: PageRank, dil, mobil uyumlu. Sorguya bağlı örnekler şunlardır: anahtar kelime isabetleri, eşanlamlılar, tanıtım.

270. SEO İpucu:

Eskisi kadar güçlü olmasa da, bir Tam Eşlemeli Alan Adı (EMD), Google'ı bir arama teriminin "gezinme" sorgusu (yani, arama yapan kişinin özellikle o siteyi aradığını) düşünmesini tetikleyebilir. Bu nedenle, tam eşlemeli alanlar, sıralama açısından hala ağırlıklarının üzerine çıkma eğilimindedir.

271. SEO İpucu:

Konuyla ilgili net olmak için bir sayfada bir H1'in olması güzel olsa da, bir şablonda birden fazla H1'in olması size herhangi bir SEO sorununa neden olmayacaktır. Zamanınızı harcamak için daha değerli başka şeyler olması muhtemeldir.

272. SEO İpucu:

Dahili olarak bağlantı oluştururken, genellikle bir sayfanın "standart" sürümüne bağlanmayı denemelisiniz. canonical olmayan varyantlara bağlantı vermeye başlarsanız, Google, canonical etiketinizi yok saymayı ve 'yanlış' sayfayı sıralamaya başlamayı seçebilir.

273. SEO İpucu:

Tüm önemli sayfalarınızın normal, tıklanabilir bağlantılarla erişilebilir olduğundan emin olun. Sayfalara erişmenin tek yolu olarak açılır kutular gibi işlevlere güvenmek, arama motorlarının bunları kolayca ya da hiç bulamayacağını olası kılar.

274. SEO İpucu:

Bir sayfanın Google tarafından taranıp keşfedilmesi, dizine ekleneceği ve aramada görüneceği anlamına gelmez.

275. SEO İpucu:

'Doğru' başlık etiketi uzunluğu bir dizi karakter değildir. Bu, sayfa içeriğini benzersiz, kısa ve öz bir şekilde açıklamak için gereken uzunluktur.

276. SEO İpucu:

Uluslararasılaştırma ile ilgilenmek için hreflang etiketlerini bildirirken, bunların karşılıklı olması gerekir. Bu, bir sayfanın İngilizce sürümü "Almanca sürümü burada" diyorsa, bu Almanca sürümün de İngilizce sürüme geri gönderme yapan bir etiketi olması gerektiği anlamına gelir. İlişki karşılıklı değilse, hreflang etiketi göz ardı edilecektir.

277. SEO İpucu:

En Büyük Zengin İçerikli Boyama (LCP), Lighthouse performans raporundaki yeni bir ölçüdür. Sayfa yükleme sırasında, birincil - veya "en büyük" - içerik yüklendiğinde ve kullanıcı tarafından görülebilir olduğunda noktayı işaretler. LCP, yalnızca yükleme deneyiminin başlangıcını yakalayan First Contentful Paint (FCP) için önemli bir tamamlayıcıdır. LCP, geliştiricilere bir kullanıcının bir sayfanın içeriğini gerçekte ne kadar hızlı görebildiğine dair bir sinyal sağlar. 2,5 saniyenin altındaki bir LCP puanı "İyi" olarak kabul edilir.

278. SEO İpucu:

CSS'niz bir bağlantıdan ne kadar PageRank'ın geçtiğini etkileyebilir.

279. SEO İpucu:

Google, arama yapanların amacını anlamalarına göre birçok SERP dikeyini (resimler, haberler vb.) Yerleştirir. Deneyimlerime göre, Google'ın "Kişiler Ayrıca Sorulanlar" sonuçlarını ne kadar üst sıralarda gösterdiği, size bir sorgudaki amaç genişliği hakkında iyi bir gösterge sağlayacaktır. "Kişiler Ayrıca Sorulanlar" sorularının en üstte olduğu sorgular için bu, Google'ın amacı netleştirmeye çalıştığı anlamına gelir. Bu terimler için sıralama yapmaya çalışıyorsanız, bunun içeriğinize yansıtılması gerekir.

280. SEO İpucu:

Sitenizde dahili bir arama çubuğu varsa, anahtar kelime hedeflemenizi değiştirmeniz veya daha fazla sayfa oluşturmanız gerekip gerekmediğini belirlemek için bu altın kural olabilir. İnsanların ne aradığını görün ve bu amaç için optimize edilmiş sayfalara sahip olduğunuzdan emin olun.

281. SEO İpucu:

404 yerine 410 kullanarak sayfayı indeksleme sürecini hızlandırırsınız. 404 ve 410 durum kodu arasındaki fark, 404'ün "Bulunamadı" anlamına gelirken, 410'un "Gitti" anlamına gelmesidir. 410 "Gitti" nin gönderdiği sinyal arama motorları için çok daha güçlüdür ve URL’yi kasıtlı olarak kaldırdığınızı açıkça ortaya koymaktadır. Bu yüzden daha hızlı indekslerler.

282. SEO İpucu:

Svg biçimi, LocalBusiness Image :-) gibi şeyler için Schema’da desteklenir.

283. SEO İpucu:

Google'ın optimize edilmiş bir başlık veya bir hatayı düzeltme gibi bir sayfadaki bir değişikliği hızlı bir şekilde dizine eklemesini istiyorsanız, Google Search Console'u kullanabilirsiniz. URL İnceleme -> URL Gir -> Dizine Ekleme İste seçeneğine gidin ve Google ASAP'den bir ziyaret için sıraya alınacaksınız!

284. SEO İpucu:

PPC ve SEO pek çok şekilde birlikte çalışmalıdır. PPC verileriniz varsa, SEO çabalarınız için kullanın! Anahtar kelimeler için trafik satın almak, büyük bir fayda sağlayabilir, bu da onları "keşfetmenize" ve sıraya koymaya büyük çaba harcamadan önce, yalnızca sizin için dönüşüm sağlamadıklarını anlamak için dönüşüm yapıp yapmadıklarını görmenize olanak tanır!

285. SEO İpucu:

CLS, "Kümülatif Düzen Değişimi" dir ve Google'ın iyi kullanıcı deneyimini ölçmek için seçtiği bir metriktir. CLS, bir sayfanın yüklenirken ne kadar "hareket ettiğini" ölçer. Hepimiz görüyoruz, bir sayfa yüklenirken bir şeye tıklıyoruz ve sonra aniden hareket ediyor! 2021'de, CLS bir sıralama faktörü olarak dahil edilecek - yani siteniz bunu yaparsa, sıralamanızı olumsuz yönde etkileyecektir.

286. SEO İpucu:

İki farklı URL'de aynı içeriğe sahip olduğunuz ve farklı URL'nin bir amaca hizmet etmediği durumlarda (örneğin, sıralayan veya filtreleyen bir parametre değildir), bunları birleştirmek için bir canonical etiket değil, bir 301 yönlendirmesi kullanmalısınız. Örnek olarak, sitenizin hem www hem de www olmayan sürümüne sahipseniz, birini seçin ve ona 301 kalıcı yeniden yönlendirmesi kullanın.

287. SEO İpucu:

Magento'da, "Temel URL'ye Otomatik Yönlendirme" seçeneği, kullanıcıları otomatik olarak temel URL'nize yönlendirecektir (örneğin, www'dan www olmayana) - ancak! Varsayılan yeniden yönlendirme kurulumu 302 (geçici) yeniden yönlendirmedir, değeri 301 (kalıcı) yeniden yönlendirmeye değiştirdiğinizden emin olun!

288. SEO İpucu:

Büyük bir siteyle uğraşıyorsanız, başlıkları ve meta açıklamaları manuel olarak optimize etmeye çalışmak verimsiz olacaktır ve çabalarınız için düşük getiri sağlayacaktır.

289. SEO İpucu:

Hreflang etiketlerini doğru almak zor olabilir. Sayfa içi hreflang etiketlerini kullanıyorsanız, bunları Screaming Frog ile 'Yapılandırma> Örümcek> Tarama' altında 'Tarama' ve 'Sakla' Hreflang'ı seçerek denetleyebilirsiniz. Bu, nerede sorun yaşadığınızı hızlı bir şekilde belirlemenize yardımcı olacaktır!

290. SEO İpucu:

Artık Google, öne çıkan snippet'lerdeki metin parçalarına doğrudan bağlanıyor, tıklamaların FS'den gelip gelmediğini ve sayfanın neresine gideceklerini görmek için Google Analytics'te izlemeyi kurmak mümkündür!

291. SEO İpucu:

Anahtar Kelime Zorluğu (KD), birçok farklı araç satıcısı tarafından farklı şekilde hesaplanan tescilli bir metriktir, bu nedenle, bu metriği temel alarak herhangi bir karar verecekseniz çok dikkatli olun! mesela SEMrush ve Ahrefs'in aynı anahtar kelimeyi "Çok Zor" ve "Çok Kolay" olarak değerlendirebiliyor olması harika bir örnek.

292. SEO İpucu:

Google, accordion sekmelerinde olduğu gibi gizli olan içeriği dizine ekler ve sıralar. Tek fark, bir sayfa yüklendiğinde hemen gizlenen içeriğin Google tarafından snippet'lerde gösterilmemesidir. Google bize özellikle sekme gibi şeylerin ardında saklı olan içeriğin değerinin kaldırılacağını söylerdi çünkü mantık, kullanıcıdan hemen gizlenirse "bu kadar önemli olamaz". Google mobil ilk güncellemesinden bu yana, artık durumun böyle olmadığını açıkça söylediler. Mobil cihazlara öncelik veren bir dünyada, Google "ekran alanlarının önemli olduğunun farkındadır" - bu, en iyi kullanıcı deneyimlerinin bazen ilk durumda gizli olan içeriği içereceği anlamına gelir. Buna rağmen, efsane takılıp kaldı - bu yıl Nisan ayında bile John Mueller onu ortadan kaldırmak için çok çalışıyordu. Google, Nisan 2020'de gizli içeriğin değerinin düşürülmediğini onaylıyor: https://www.searchenginejournal.com/googles-mueller-on-myth-of-hidden-tab-content/358724/

293. SEO İpucu:

Kodunuz çalıştığı sürece, W3C uyumlu olması gerekmez - bu, bazı denetimlerde gördüğünüz gibi bir "sıralama faktörü" değildir. Google'dan alıntı yapacak olursak: "Oluşturulabildiği ve SD çıkarılabildiği sürece: doğrulama önemli değil."

294. SEO İpucu:

Regex (normal ifade) artık Google Search Console'da desteklenmektedir. Bu, marka ve marka dışı arama sorguları gibi konularda çok daha hızlı ve daha spesifik veriler elde edebileceğiniz anlamına gelir.

295. SEO İpucu:

Büyük site mi? 50 bin URL site haritası yerine çok sayıda küçük site haritasıyla dizine eklenen daha fazla sayfa alırsınız.

296. SEO İpucu:

Bağlantılar için manuel bir işlem yaparsanız, bu cezayı "kaldırdığınızda" daha önce bulunduğunuz konuma geri dönmeyeceğinizi unutmayın. Bunun nedeni, manipülatif olduğu düşünülen, sahip olduğunuz bağlantıların kaldırılması veya azaltılması gerekmesidir. Bu, güven, popülerlik, bağlantı eşitliği, her ne demek istiyorsanız - değiştirilmesi gerekeceği anlamına gelir. Bu, manipülatif bağlantı oluşturmanın birçok SEO gibi bir "yatırım" olarak görülmemesinin bir başka nedenidir.

297. SEO İpucu:

Google, sayfa içeriğini daha iyi anlamak için "desteklenmeyen" Schema türlerini kullanmaya devam etmektedir. Dolayısıyla, sayfanıza şema ekliyorsanız, Google'ın özel bir sonuç oluşturabileceği şema listesini kullanmak yerine "tam" bir iş yapmak en iyisidir.

298. SEO İpucu:

Düşük Etki Alanı Yetkilisi (DA) veya Güven Akışı (TF) vb.'ye sahip oldukları için bağlantıları reddetmeyin.

299. SEO İpucu:

Tahmini bir genel "tıklama oranı" kullanmak o kadar yararlı değildir çünkü arama amacına ve dolayısıyla SERP düzenine bağlı olarak, Google'daki 1. konum için TO, SISTRIX tarafından yapılan çalışmaya göre% 13,7 ile% 46,9 * arasında değişecektir.

300. SEO İpucu:

Yeni bir site oluşturuyorsanız, SEO uzmanlarını en baştan dahil etmelisiniz. Potansiyel sorunları hafifletmekten (önleme, tedavi etmekten daha ucuzdur) ve schema veya anahtar kelime araştırmasından düşünmediğiniz şeyler gibi ek fırsatları tespit ederek çok fazla ek değer elde edebilirsiniz. SEO, "sonunda yaptığınız" bir şey değildir, sürekli bir süreçtir.

301. SEO İpucu:

Tüm link building(bağlantı kurma) lerin bir tür risk taşıdığını kabul etmek önemlidir. Bağlantıları garanti etmenin tek yolu, Google'ın kurallarını ihlal etme riski taşıyan yerleştirmeniz veya onlara ödeme yapmanızdır - ya da ölçeğin diğer ucunda, içerik oluşturup sosyal yardımda bulunmanızdır, bu da size bağlantı sağlamanın garantisi değildir. , bu nedenle zaman ve çaba israf etme riskini alırsınız, pazarlamada hiçbir garanti yoktur!

302. SEO İpucu:

Google Web Hikayeleri, daha fazla arama trafiği elde etmek için keşfedilecek başka bir yol olan bir AMP biçimidir. Bir Wordpress sitesi çalıştırıyorsanız, Google bunları yapmanıza yardımcı olmak için kısa süre önce resmi bir eklenti yayınladı. Google Web Hikayeleri: https://developers.google.com/search/docs/guides/enable-web-stories

303. SEO İpucu:

Satın aldığınız herhangi bir TLD'de az ya da çok "güven" yoktur. Örneğin, bir .UK alanı, Google tarafından bir .TK alanından * daha fazla "güvenilen" değildir. Evet, bazı alanlar daha çok spam için kullanılır (ve bir algılama sorunu olabilir) ancak algoritmik olarak eşit bir temelde başlıyorsunuz. * Örneğin ccTLD'lerin coğrafi nedenlerle gTLD'ler üzerinde bir avantajı olabileceği gerçeğini göz ardı ederek bir güven kavramından bahsediyorum.

304. SEO İpucu:

Artık Google Arama Konsolunda bulunan 'Haberler' filtresi, yalnızca Google Arama'nın "Haberler" sekmesinde gerçekleşen tıklamaları raporlayacaktır. "Tümü" (En Çok Okunan Haberler) sonuçlarında gerçekleşen haber tıklamaları hakkında rapor vermez.

305. SEO İpucu:

Google'ın Dizine Ekleme API'sini, "Sayfalar eklendiğinde veya kaldırıldığında doğrudan Google'a bildirmek için kullanabilirsiniz. Bu, Google'ın sayfaları yeni bir tarama için planlamasına olanak tanıyarak daha yüksek kaliteli kullanıcı trafiği sağlayabilir." Google bunu yalnızca İş Reklamları / Akış sayfalarında kullanmayı söylüyor, ancak aslında herhangi bir sayfada çalışıyor. Daha fazla bilgi: https://developers.google.com/search/apis/indexing-api/v3/quickstart

306. SEO İpucu:

Sonsuz yükleme sayfalarında CLS puanınızı, aşağı itilmeye devam eden içeriğe sahip herhangi bir alt bilgiyi kaldırarak artırabilirsiniz. Düşünürseniz, kullanıcılar buna zaten erişemeyecek, bu yüzden muhtemelen onları sinirlendiriyor!

307. SEO İpucu:

Sayfa hızı şu anda çok büyük bir sıralama faktörü değil. Sayfa hızı başka birçok nedenden dolayı çok önemlidir, ancak sıralamaları doğrudan kaybetmeyeceksiniz çünkü bir sayfanın yüklenmesi bazen 3 bazen 5 saniye sürer.

308. SEO İpucu:

Öne çıkan snippet'ler gibi şeyleri sıralayan veya gösteren sayfalar dahil olmak üzere URL'leri birleştirmeniz veya değiştirmeniz gerekiyorsa, bu konumları denemek ve korumak için yönlendirmeyi ayarlarken sıralayan paragrafların birebir kopyasını almak her zaman iyi bir fikirdir.

309. SEO İpucu:

Kullanıcı aracılarına göre farklı web deneyimleri sunmak mümkündür, yani sitenizde botlarla ilgili belirli sorunlar varsa, Google, Facebook ve benzerlerine "bot dostu" bir sürüm sunabilirsiniz.

310. SEO İpucu:

Çoğu otomatik SEO denetim aracı, hreflang etiketlerini doğru bir şekilde kullanan URL'ler için "yinelenen içerik" sorunları döndürür. Örneğin, hreflang etiketlerini doğru kullanan bir İngilizce (İngiltere) ve İngilizce (AU) sayfası için neredeyse aynı sayfalara sahipseniz, "yinelenen içerik" konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Otomatik araçların yanlış pozitifler verebileceği birçok örnekten biri!

311. SEO İpucu:

Yeni bir siteyi canlı yayınlarken, hızlı bir tarama yaparak noindex etiketlerinizin ve robotların nokta txt'inin hem taramaya hem de indekslemeye izin verdiğinden emin olun, aksi takdirde site lansmanı için harika bir başlangıç olmayacaktır!

312. SEO İpucu:

"Tarama bütçesi", Google'ın web sitenizde tarayabileceği sayfa sayısını ifade eden bir kavramdır. Bu normalde yalnızca çok sayıda sayfası olan sitelerin endişelenmesi gereken bir şeydir - ancak yüz binlerce sayfadan oluşan bir siteniz varsa, robotları nereye göndereceğinizi optimize etmeyi düşünmek çoğu zaman yararlıdır.

313. SEO İpucu:

Screaming Frog ile tarama yapıyorsanız, Örümcek "yalnızca HTML" olarak ayarlıyken bunlardan en az birini yapmak iyi bir fikirdir. Bu size, Googlebot'un Kafein tarafından oluşturulmadan önce bu sayfalara baktığında gördüklerini çok daha yakından görmenizi sağlayacaktır. Seçenek Yapılandırma> Örümcek> Oluşturma'dadır.

314. SEO İpucu:

W3C doğrulaması bir sıralama faktörü değildir. "SEO için" W3C doğrulamasına bakmanız söyleniyorsa, bu bir kırmızı bayrak olmalıdır. W3C doğrulaması, hatalardan kaçınmak için kullanışlıdır - ve tabii ki, HTML’niz tamamen bozulmuşsa, bu sorunlara neden olabilir, ancak katı doğrulamanın kendisi sıralamaları etkilemeyecektir.

315. SEO İpucu:

Getir ve Oluştur, arama motorlarının önbellek komutlarına güvenmek yerine sayfalarınızı nasıl anladığını görmenin çok daha iyi bir yoludur. Google Arama Konsolu erişimine sahip olmadığınız bir sayfayı getirmek ve oluşturmak istiyorsanız, Sitebulb, bir sayfanın bir arama motoruna nasıl görüneceğini kontrol etmenin gerçekten hızlı bir yolu olan tek bir sayfa Getirme ve Oluşturma aracına sahiptir.

316. SEO İpucu:

Alt klasörler üzerinde birden çok yerel ayar çalıştırıyorsanız, Google Arama Konsolu'nda ayrı mülkler ayarlamak gerçekten yararlıdır. Bu, verileri filtreleme konusunda endişelenmenize gerek kalmadan söz konusu yerel ayara ilişkin içgörüler elde etmenin süper hızlı bir yolunu sunar - büyük zaman tasarrufu sağlar!

317. SEO İpucu:

Sıralama dalgalanmaları normaldir. Bir sitede hiçbir şeyi değiştirmese bile, pozisyonların haftalık ve hatta günlük olarak birkaç nokta yükselip düştüğünü görebilirsiniz. Çok sayıda hareketli parça var, yıl boyunca binlerce algoritma düzeltmesi, bağlantı grafiğinde size ve rakiplerinizin sitelerine güç veren değişiklikler, rakipler bir şeyleri değiştiriyor. Bu küçük değişikliklere eylem veya eylemsizlik atamak için çok hızlı olmayın. Aylar boyunca görebileceğiniz büyük değişiklikler veya trendler, harekete geçmeniz gereken şeylerdir.

318. SEO İpucu:

İki farklı bilgisayarda aynı arama teriminde farklı sıralamalar görürseniz üzülmeyin. Aynı bilgisayar, konum, IP, saat, oturum açmış (veya değil) olsa bile, aynı site sıralamasını iki farklı konumda görmek mümkündür. Google'ın sonuçları sunma altyapısı çok geniştir, değişkendir ve "endeksin" tek bir örneği yoktur - sadece her şeyin senkronize olduğu bir normdur.

319. SEO İpucu:

2021'de doğrudan bir sıralama faktörü olacağını bildiğimiz Web Core Vitals'a dayanarak, Google Chrome 85, sayfanın Web Core Vitals'a dayalı olarak iyi bir deneyim sağlaması durumunda kullanıcı arayüzlerinde "hızlı" sayfaları işaretlemeye başlayacak. Chromium blog duyurusu: https://blog.chromium.org/2020/08/highlighting-great-user-experiences-on.html

320. SEO İpucu:

Site haritanız, 301/302 yönlendiren sayfalara, canonical olmayan sayfalara veya taranmasını veya dizine eklenmesini istemediğiniz sayfalara (robotstxt hariç tutulmuş veya noindex etiketli gibi) bağlantılar içermemelidir.

321. SEO İpucu:

Schema yı hızlı bir şekilde eklemeniz gerekiyorsa, kod tabanına erişemiyorsanız, CMS'niz aradığınız türü desteklemiyorsa veya başka bir sorun yaşıyorsanız, Google Etiket Yöneticisi aracılığıyla JSON-LD şeması eklemek mümkündür.

322. SEO İpucu:

Yapılandırılmış veriler size zengin bir sonuç vermese bile, arama motorlarının sayfayı daha iyi anlamasına yardımcı olacaktır.

323. SEO İpucu:

Bir blog gönderisini 2 veya daha fazla kategoriye eklemek "size yinelenen içerik sağlamaz. Çoğu içerik yönetim sistemi (Wordpress gibi), kendi kategorisinden bağımsız bir URL'ye sahip blog gönderileri oluşturmanıza veya en azından bir "birincil" kategori ayarlamanıza izin verir. Bu, hangi kategoriye bağlı olursa olsun, yalnızca 1 erişilebilir URL'ye sahip olduğu anlamına gelir. Tek URL = yinelenen içerik yok.

324. SEO İpucu:

İçerik yazarken, bazen içeriği anlamak için kullanıcının içeriğin "akışında" olmasına güvenmek yerine başlıkları soru olarak yeniden formüle etmek işe yarar. Bu, bilgi bölümlerinin bağımsız olmasına, kolayca taranabilmesine olanak tanır ve genellikle insanların arama terimlerini nasıl ifade ettiğini yansıtır, bu da öne çıkan bir snippet sonucu alma olasılığınızın daha yüksek olduğu anlamına gelir. (Bu aynı zamanda SEMrush'un düzenli olarak snippet'lere girmeyi başaran Soru-Cevap bölümlerini bulan Featured Snippet çalışmasıyla da destekleniyor)

325. SEO İpucu:

En iyi içerik biçiminin ne olduğunu her zaman Google'ın şu anda gösterdikleriyle belirleyemezsiniz, sağduyulu davranmalısınız! Şirketlerin video içeriği oluşturmamaya karar verdiklerini gördük çünkü Google arama terimleri için video sonuçları göstermiyordu, sadece rakiplerinin bunu yapmasını sağladı ve sonra bu üst sıraları aldı. Google sonuçları özel bir biçim gösterilmiyor diye hep anlamına gelmez olmaz , sadece o formatta doğru içerik, yok anlamına gelebilir. Video, kesinlikle birçok SERP'de kapmak için hala birçok fırsatın olduğu bir formattır.

326. SEO İpucu:

Yoast'tada 'yeşil ışık' almak, SEMrush'ta% 100 Site Puanı elde etmek veya hangi araçları kullanırsanız kullanın SEO başarısına eşit değildir. Bunları ölçümler olarak kullanmayın, kör noktaları ortaya çıkarmanıza ve öncelik belirleme planınıza bir şeyler eklemenize yardımcı olması için kullanın.

NOT: İpuçlarına sürekli yenileri eklenmektedir. Web Tasarım Sistemleri Akademiyi takip edin !

Kategori: Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Yazar: Web Tasarım Sistemleri Akademi

Bu akademik makalenin uzunluğu 12835 kelimedir.

2020-12-17 tarihinde yayınlanmıştır. 2024-09-08 tarihinde güncellenmiştir.

Görüş ve Önerileriniz için Bize Yazın

Görüş, öneri ve taleplerinizi almak, Aklınıza takılanları veya sormak istediklerinizi cevaplamak bizim için en önemli değerdir. Aşağıdaki formu eksiksiz doldurun, Uzman ekibimiz sizinle en kısa sürede iletişime geçecektir.

Projeleriniz için Hızlı Fiyat Teklifi Alın

Aklınızdan geçen projeyi veya yapılmasını istediğiniz işi aşağıdaki formu eksiksiz doldurarak bize anlatırsanız, sürecin nasıl işleyeceği ve projenizin net fiyatlandırması hakkında sizi bilgilendirmekten memnuniyet duyarız. Bilmenizi isteriz ki, yürüttüğümüz projelerde üstün tasarım ve profesyonelliği her zaman birinci planda tutmaktayız.