Web Sitenizi SEO Dostu Yapmak İçin 4 İpucu

Web Sitenizi SEO Dostu Yapmak İçin 4 İpucu
Web Sitenizi SEO Dostu Yapmak İçin 4 İpucu

Web sitenizi SEO dostu hale getirmek mi istiyorsunuz? Arama motoru optimizasyonu zaman alır ve en iyisi aşamalı olarak yapılır. En iyi sonucu almak için, "sürekli gelişme gösteren" yaklaşımı benimsemenizi öneririz.

Lafı fazla uzatmadan, işletmelerin SEO optimizasyonu ve kullanım kolaylığı açısından dikkate alması gereken 4 ipucu. Şüphesiz, bu liste kapsamlı değildir; ancak yine de çoğu şirket için iyi bir başlangıç olabilir.

1- Kaliteli İçerik SEO Dostudur

Google, basit içerik ile arama motorları için değil insanlar için yazılmış içerik arasındaki farkı giderek daha fazla anlamaya başladı. Arama optimizasyonu için ilk ipucumuz, kullanıcılarınızın yararlı bulacağı değerli içerikler yazmaktır. İyi içerik daha sık paylaşılır ve web sitenizde daha düşük hemen çıkma oranlarına ve daha uzun süreye yol açar. İşte iyi içerik yazmakla ilgili bazı ayrıntılar.

Tutku

Bu büyük bir nokta. Tutkulu olmadığınız bir şey için içerik yazmak gerçekten zor. İşletmeniz veya kuruluşunuz için içerik yazarken, dünyaya ne getirdiğiniz ve sizi neyin benzersiz kıldığı, neye tutkulu olduğunuz konusunda derinlemesine düşünün. 

Alaka düzeyi

Peki ürün veya hizmetinizi farklı kılan nedir? İçeriği "kaliteli içerik" yapan şeyin bir kısmı, yararlı olmasıdır. Pazarınızın kim olduğunu bilmiyorsanız ve herkese yazıyorsanız, yazdıklarınızda çok az kişinin değer bulması veya kullanması muhtemeldir.

Sindirim

Genel olarak, daha uzun içerik (1000 kelime veya daha fazla) daha SEO dostu olma eğilimindedir. Daha uzun içerik, ziyaretçilerinizin etkileşime girmesi için daha fazlasını ve dolayısıyla Google'ın dizine ekleyebileceği daha fazla anahtar kelimeyi içerir. Daha kısa bir sayfa veya gönderi, örneğin 300-400 kelime, ancak daha uzun bir makalenin yapabileceği kadar etki yapamaz. 

İçeriğinizi okumak yorucu mu? Metni parçalara ayırarak, görüntüler ekleyerek ve belirli noktaları vurgulamak için metin biçimlendirmesi kullanarak anlaşılır olmasını sağlayın. Daha kısa paragraflar kullanın.

Unutmayın, dijital dünyada İnsanların dikkat süreleri çok kısadır.

2- Web Sitenizi Mobil Uyumlu Hale Getirin

Şirketler mobil uyumlu bir web sitesi hakkında düşündüklerinde, çoğu zaman kullanıcı deneyimi açısından düşünürler. Peki SEO dostu olmak istiyorsanız mobil uyumlu bir web sitesine sahip olmanın da çok önemli olduğunu biliyor muydunuz? Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Google, bu özelliği genel sıralama algoritmasında çok daha fazla bir faktör haline getirdi.

Peki Google neden önemsiyor? Basitçe söylemek gerekirse, Google, yanıt vermeyen bir web sitesinin telefondaki deneyiminin kötü koktuğunu anlıyor. 

Bir web sitesinde bir iletişim formunu kullanmak için parmaklarınızı kıstırıp yakınlaştırmanız gerektiğinde nasıl hissediyorsunuz? Veya bir şirketin hizmetlerini görüntülemek için? Google, kullanıcıların erişilebilirlik istediğini anlıyor. Web'i telefonlarında veya tabletlerinde kullanabilmeleri gerekir ve Google, gelişim yapan şirketleri ödüllendirecek.

3- Dahili Bağlantılar SEO Dostudur

Web sitenizi SEO dostu hale getirmenin en basit tekniklerinden biri, diğer tüm değerli, dahili içeriğinize bağlantı vermekti. 

Dahili içeriğe bağlantı vermek, Google'ın site yapınızı ve ayrıca her bir sayfanın değerini anlamasına olanak tanır. Bir kaynağa birden çok sayfadan birden çok kez bağlanıyorsanız, Google bir öncelik duygusu kazanır. 

Ek olarak, diğer birçok avantajın yanı sıra, dahili bağlantı, okuyucularınızın web sitenizde başka yararlı konuları bulmasına olanak tanır. 

İç bağlantı geniş bir konudur, ancak daha da önemlisi, web sitenizin SEO dostu olması için bunu düzenli olarak yapmanızdır. Ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında içerik yazıyorsanız, ilgili blog yazılarına veya alakalı diğer hizmetlere bağlantı verin.

Blog içeriği yazıyorsanız, ilgili diğer blog gönderilerini dağıtın ve bu sayfalara yetki oluşturmak için hizmetlerinizin sayfalarına geri bağlantılar ekleyin. Örneğin, blog içeriği yazarken genellikle web tasarımı ve web yazılım sayfalarımıza geri dönüyoruz.

4- Meta Başlıklarınızı ve Açıklamalarınızı Optimize Edin

Arama motorlarındaki gerçek sıralama konumu için meta başlıkların ve açıklamaların önemli olduğu bir durumdu. Çoğunlukla, bu günlerde, bir sayfanın veya gönderinin meta verileri sınırlı sıralama değerine sahiptir; bu, muazzam bir tıklama değerine sahip olduğunu gösterir. 

Meta başlıklar ve açıklamalar yazarken, işte bazı ipuçları:

·        Açıklamanızı 160 karakterden kısa tutun, çünkü artık Google açıklamanızı kısaltacaktır

·        Okuyucunun aldatılmış hissetmemesi için başlık ve açıklamanın gerçek makalenizle eşleştiğinden emin olun.

·        Başlıklarınızda uygun olduğunda sayıları kullanın - "yani ... için 5 yol" - sayı içeren başlıklar, zaman zaman daha yüksek tıklama oranlarına sahip olma eğilimindedir.

Sonuç

Web sitenizi daha SEO dostu yapmanıza yardımcı olacak 4 kolay anlaşılır işaret: 1) kaliteli içerik yazın 2) mobil uyumlu bir web sitesine yatırım yapın 3) dahili bağlantıları düzenli olarak kullanın ve 4) alakalı ve ilgi çekici başlıklar ve açıklamalar oluşturun. Bunlar, kuşkusuz bu kadar geniş bir konu için buzdağının görünen kısmıdır, ancak bu ipuçlarını uygulamaya koymak, doğru yönde başlamanızı sağlamalıdır.

Ancak her şeyden çok, arama motoru optimizasyonu hakkında bilgi sahibi olduğunuzdan emin olun. Sürekli bir yatırım, şirketinizin aradığınız yukarı doğru hareketliliği bulmasına yardımcı olacaktır.

SEO Uyumlu Web Tasarım hizmetlerimiz hakkında bir uzmanla görüşmek için bizimle iletişime geçin veya hemen 0850 403 9833 numaralı telefondan bizi arayın !

Bu makalenin uzunluğu 634 kelimedir.

Bu makale 2021-01-21 tarihinde yayınlanmıştır.

Kategori: Web Tasarım

Görüş ve Önerileriniz için Bize Yazın

Görüş, öneri ve taleplerinizi almak, Aklınıza takılanları veya sormak istediklerinizi cevaplamak bizim için en önemli değerdir. Aşağıdaki formu eksiksiz doldurun, Uzman ekibimiz sizinle en kısa sürede iletişime geçecektir.

Projeleriniz için Hızlı Fiyat Teklifi Alın

Aklınızdan geçen projeyi veya yapılmasını istediğiniz işi aşağıdaki formu eksiksiz doldurarak bize anlatırsanız, sürecin nasıl işleyeceği ve projenizin net fiyatlandırması hakkında sizi bilgilendirmekten memnuniyet duyarız. Bilmenizi isteriz ki, yürüttüğümüz projelerde üstün tasarım ve profesyonelliği her zaman birinci planda tutmaktayız.