COVID-19 sürecinde Web Sitenizi iyileştirmek için 5 öneri

COVID-19 sürecinde Web Sitenizi iyileştirmek için 5 öneri
COVID-19 sürecinde Web Sitenizi iyileştirmek için 5 öneri

COVID-19, dünya çapında birçok işletme için uzun bir düşüşe neden oldu. Ancak pandeminin gizli artıları da var - bu aynı zamanda şirketlerin daha iyi bir çevrimiçi hizmet sunmak için web sitesi iyileştirmeleri gibi dijital bakım hizmetlerine odaklanma fırsatı yarattı . Artık bu çaba, çalışma ve satın alma davranışları 'normale' döndüğünde potansiyel alıcılarda artışa neden olabilir.

İşletmeniz bu fırsattan yararlanabilir mi?

Evet Kesinlikle Yararlanabilir.

Web sitenizi geliştirmek için yapabileceğiniz çok şey var ve sadece Google açısından arama sıralamanızı yükseltmek için değil. Bu iyileştirmeler, müşterilerinize de fayda sağlayacaktır. Web siteniz düşündüğünüz kadar kullanıcı dostu olmayabilir ve bu, satış yapma becerinize zarar verebilir.

Bu makalede, COVID-19 sonrası satış artışını teşvik etmek için yapabileceğiniz 5 web sitesi iyileştirmesine göz atacağız.

Sayfa yükleme sürelerini iyileştirin

Her işletme web sitesi sahibinin, web sitesi iyileştirmeleri söz konusu olduğunda düşünmesi gereken ilk şey, sayfa yükleme hızıdır. Bunun otomatik olarak gerçekleştiğini düşünebilirsiniz - kesinlikle tüm web siteleri nispeten hızlı yükleniyor, değil mi? Cevap hayır ve sayfa hızının siteniz üzerinde çok büyük bir etkisi vardır.

Sayfanın yavaş yüklenmesi, bir ziyaretçinin sitenizi terk etmesindeki en yaygın faktörlerden biri olmakla kalmaz, aynı zamanda web sitenizin Google ve diğer arama motorları tarafından ne kadar iyi sıralandığı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir . Temelde, yavaş yüklenen bir web sitesine sahip olmak sizin bulunmanızı zorlaştırır ve müşterileri kaçırma olasılığınızı artırır.

Sayfa yükleme sürelerini iyileştirmenin birçok yolu vardır. Bazıları basittir ve görüntü dosyası boyutlarının sıkıştırılması gibi bir WordPress eklentisi kullanılarak dakikalar içinde yapılabilir . Daha fazla bant genişliğine izin vermek için barındırma sağlayıcınızı özel bir bulut sunucusuyla değiştirmek gibi daha sert adımlar da atabilirsiniz.

Yazılı içeriğinizi yenileyin

Sitenizdeki yazılı içeriği nadiren de olsa güncelleme alışkanlığınız var mı? İçerik okunabilir ve optimize edildiği sürece, içeriğe daha fazla zaman ayırmak için acil bir neden olmadığını varsaymış olabilirsiniz. Aslında, yazılı içerik sitenizin başarısında önemli bir faktördür ve SEO araştırmaları, içeriğinizi yenilemenin son derece değerli olduğunu göstermektedir.

Basit bir içerik denetim kontrol listesi kullanarak şu anda sitenizde bulunan içeriği inceleyin . Satış yaptığınız her türlü içerik (ürünler, hizmetler) kısa, özlü ve etkili olmalıdır - fazla sözlü olma tuzağına düşmeyin. Bilgileri, bağlantıları ve anahtar kelime optimizasyonunu güncelleyeceğiniz yerleri arayın.

Bazı web siteleri yine de başka birinin sitesindeki yazılı içeriği kullanarak kopya içerik hatasına düşüyor - bu bir tedarikçi veya daha da kötüsü bir rakip olabilir. Yinelenen içerik, Google için büyük bir hayırdır. Kopya içerik kullanarak etkilenen URL'lerin arama sonuçlarında gösterilmeme riskini alırsınız.

Daha iyi müşteri hizmeti seçenekleri sunun

İşletmeniz müşteri hizmeti kalitesini arttırmak için, web sitenize canlı sohbet müşteri hizmetleri eklemek harika bir fikirdir. Bu, müşterilerin sorunlarını çözmelerine ve markanızla daha iyi bir deneyim yaşamalarına yardımcı olur. İşletmeler yeniden açılırken sipariş alımını nasıl gerçekleştireceğinize hazırlıklı olmanız gerekir ve bunu yapmanın en iyi yollarından biri müşteri hizmetleri seçeneklerinizi iyileştirmektir.

Daha fazla resim ve video ekleyin

Siteniz üzerinden satış yapmak söz konusu olduğunda resimlerin ve videoların ne kadar önemli olduğu abartılamaz. Harika yazılı içeriğe sahip olmak yeterli değildir. Müşteriler bir ürünü şahsen görmek için bir mağazaya gelemezlerse, yine de ne düşündüklerini iyi bir şekilde görebilmek isteyeceklerdir . Görüntüler ve videolar satın alma kararlarında gerçekten yardımcı oluyor.

Bir müşteri sitenizdeki bir ürünün fotoğrafını göremezse, ürünle ilgili bir görsel bulmak için başka bir yere gider. Ürünlerinizin resimlerini çok çeşitli açılardan ve mümkünse farklı kullanım durumları veya ortamlarında çekmeye çalışın. Bu, müşterilerin bir ürüne gerçekten bakıyormuş gibi mağaza içi deneyimine daha yakın bir haz edinmelerini sağlayacaktır.

Hedeflenen reklamcılığa yatırım yapın

Web sitesi iyileştirmelerini düşündüğünüzde, trafik kazanmak için kullandığınız yöntemleri de düşünmek önemlidir . Şimdi ücretli reklamcılığa yatırım yapmak için gerçekten mükemmel bir zaman olabilir - özellikle de COVID-19'u çevreleyen zorluklar birçok işletmeyi pazarlama harcamalarını azaltmaya zorladığından ve daha az rekabet olduğundan dolayı bu sizin için büyük bir fırsat olabilir.

Aslında, işletmelerin yaklaşık% 70'i , 2021'de reklam harcamalarını azaltmaları gerekeceğine inanıyor. Şirketiniz daha fazla müşteri istiyorsa ve web sitenizin dönüşüm yeteneğine inanıyorsanız, birçok sektörde şu anda dijital reklamlara bakın tıklama başına maliyetler oldukça düşük durumda.

Ama elbette, paranızı körü körüne harcamak istemezsiniz. Reklam kampanyalarınızdan en iyi şekilde yararlanmak için, önce ihtiyaçlarınıza en uygun platformun hangisi olduğunu düşünün. Google Ads doğal bir seçimdir, ancak şirketiniz özellikle görsel veya dikkat çekici ürünler veya hizmetler sunuyorsa, sosyal medya reklamcılığının daha faydalı olacağını görebilirsiniz.

Birçok işletme, mali durumlarının düzelmesine yardımcı olmak için COVID-19'u takip eden dönemi kullanmayı planlıyor. Bunları ve diğer web sitesi iyileştirmelerini uygulamak, tam olarak bunu yapmak için en iyi şansa sahip olmanızı sağlayabilir.

Web Sitesi Optimizasyonu hizmetlerimiz hakkında bir uzmanla görüşmek için bizimle iletişime geçin veya hemen 0850 403 9833 numaralı telefondan bizi arayın !

Bu makalenin uzunluğu 709 kelimedir.

Bu makale 2020-12-20 tarihinde yayınlanmıştır.

Kategori: Web Tasarım

Görüş ve Önerileriniz için Bize Yazın

Görüş, öneri ve taleplerinizi almak, Aklınıza takılanları veya sormak istediklerinizi cevaplamak bizim için en önemli değerdir. Aşağıdaki formu eksiksiz doldurun, Uzman ekibimiz sizinle en kısa sürede iletişime geçecektir.

Projeleriniz için Hızlı Fiyat Teklifi Alın

Aklınızdan geçen projeyi veya yapılmasını istediğiniz işi aşağıdaki formu eksiksiz doldurarak bize anlatırsanız, sürecin nasıl işleyeceği ve projenizin net fiyatlandırması hakkında sizi bilgilendirmekten memnuniyet duyarız. Bilmenizi isteriz ki, yürüttüğümüz projelerde üstün tasarım ve profesyonelliği her zaman birinci planda tutmaktayız.