Web Sitenizin Mobil Uyumlu Olması Neden Önemlidir?

Web Sitenizin Mobil Uyumlu Olması Neden Önemlidir?
Web Sitenizin Mobil Uyumlu Olması Neden Önemlidir?

Araştırmalara göre, mobil ziyaretler dünya çapında Web trafiğinin yarısından fazlasını oluşturuyor. 2020'nin üçüncü çeyreğinde, mobil cihazlar küresel site trafiğinin% 65,51'ini oluşturdu ve 2017'nin başından bu yana sürekli olarak% 50 sınırını aştı.

Bu durum, doğal olarak, web sitesine sahip herhangi bir şirketin, kaynağı mobil trafik olan bir satış kanalını tanıtma olasılığını düşünmeye zorluyor. Bu nedenle, kesinlikle herhangi bir web sitesi tüm cihazlara uyarlanmalıdır: masaüstü, tabletler ve her şeyden önce mobil cihazlar.

Şimdi size web sitesi tasarımınızı mobil uyumlu hale getirmenin avantajlarının neler olduğunu, bunu yapmanıza yardımcı olacak yöntemlerin neler olduğunu ve her yöntemin artılarını ve eksilerini anlatacağız.

Web sitenizi mobil uyumlu hale getirmek için en önemli 7 neden

1. Mobil uyumlu web sitesi hedef kitlenizi genişletir. Web sayfanız telefondan görüntülenmek üzere uyarlanmamışsa, mobil kullanıcılar için var olmayı düşünmüyorsunuz demektir.

2. İnsanlar mobil İnternette de masaüstündeki özelliklerin aynısını istiyor. Bu durum web sitelerinde ürün sipariş etmenin, video izlemenin, iletişimin ve web sitelerinde makale okumanın tüm cihazlardan eşit derecede uygun olması gerektiği anlamına gelir ve bu da ciddi bir web sitesi optimizasyonu gerektirir.

3. Kullanıcıların, masaüstünü kullanmaktansa, telefonu kullanarak ürün veya hizmet satın alma olasılıkları daha yüksektir. Bu nedenle, Web üzerinde iş yapanların özellikle çevrimiçi mağazalarının mobil bir sürümünü oluşturmayı düşünmeleri gerekir.

4. Mobil sitelerin kullanımı daha kolaydır ve daha hızlı yüklenir. Yani mobil uyumlu sitenin arızalarını gidermek ve ziyaretçilerinizi mutlu etmek sizin için daha kolay olacaktır.

5. Arama motorları, mobil uyumlu web sitelerini daha üstlerde sıralar. Kısa süre önce Google , Mobil Öncelikli Dizin özel algoritmalarını başlattı , bir sitenin telefonlardan görüntüleme için uygunluğunu değerlendiriyor ve artık arama sonuçları bunlara göre oluşturuluyor. Arama sorgusunun bir PC kullanılarak mı yoksa başka bir cihazdan mı yapıldığı önemli değildir - bir mobil sürümün olmaması web sitesinin bir bütün olarak derecelendirmesini etkileyecektir.

6. Sosyal ağlardan mobil uyumlu bir web sitesine trafik çekmek daha etkilidir. Bugün, insanların büyük çoğunluğu bir akıllı telefondan sosyal ağlar ve anlık mesajlaşma programları kullanıyor.

7. Mobil web sitesi optimizasyonu, güçlü bir rekabet avantajıdır çünkü tüm site sahipleri mobil uyumlu bir web sayfasına sahip olmanın önemini anlamaz. Bundan faydalanabilir ve herhangi bir cihazdan görüntülemek için mükemmel web sitesini oluşturabilir, böylece hedef kitlenizden daha yüksek bir puan alabilirsiniz.

Web sitesi mobil optimizasyon yöntemleri: Mobil sürüm, Dinamik düzen veya Duyarlı tasarım(Responsive)

Mobil Versiyon (Mobile Site Version)

Mobil web sitesi sürümü, HTML kodu ve URL'si ile akıllı telefonlar ve tabletler için ayrı bir web sitesidir. Genellikle, işletme sahipleri bunu oluşturmak için CMS'de ayrı bir bölüm oluşturur, tasarımı ve sayfa düzenini geliştirir.

Bu durumda, esasen biri bilgisayarlar, diğeri mobil cihazlar için olmak üzere iki ayrı siteniz olacaktır. Bu, iki sayfanın ayrı ayrı geliştirilmesini ve her biri için çeşitli işlev ve özelliklerin oluşturulmasını mümkün kılarak farklı cihaz sahiplerinin beklentilerini daha kesin bir şekilde karşılamayı mümkün kılar.

Ve gerekirse, mobil versiyonun ziyaretçisi sitenin tam versiyonuna kolayca geçebilir.

Artıları:

·        Hızlı gelişme;

·        Nispeten düşük fiyat.

Eksileri:

·        Basitleştirilmiş tasarım;

·        Herhangi bir değişiklik yaparsanız, bunları iki kez yapmanız gerekir;

·        Web sitesi yine de bazı cihazlarda yanlış görüntülenebilir.

Duyarlı tasarım (Responsive)

Bu, web sitenizi mobil uyumlu hale getirmenin en popüler yöntemidir.

Önemli olan, tasarım öğelerini daha esnek bir şekilde düzenlemenizdir ve bunların boyutları ve konumları ekran boyutuna göre değişebilir. Tasarım öğeleri gizlenebilir, başkaları ile değiştirilebilir, işlevler değişebilir.

Duyarlı web siteniz, cihazdan bağımsız olarak aynı koda ve URL'ye sahiptir. Böylece, aslında, sitenin birkaç sürümüne sahip olacaksınız, yine de bir web sitesi adresine ve bir kontrol paneline sahip olacaksınız.

Mobil cihazlar için duyarlı tasarıma sahip web sitesi hakkında konuşsak bile, telefondan çok fazla içerik ve bağlantı içeren bir web sayfasını görüntülemenin, artan sayfa yükleme süresi ve bazı işlevlerin hala kötü görünmesi nedeniyle oldukça rahatsız edici olabileceğini unutmayın.

Büyük siteler ve portallar için, yalnızca gerekli işlevlere sahip bir mobil sürüm oluşturmak daha mantıklıdır.

Artıları:

·        Tüm cihazlarda doğru görüntü (yanıt verme süresine bağlı olarak);

·        Hızlı yükleme;

·        Yönetmesi daha kolay;

·        Test etmek daha kolaydır;

·        Arama motorları bu tür içeriği daha kolay indeksler.

Eksileri:

·        Böyle bir tasarım geliştirmek daha zordur (özellikle mevcut bir sitemiz varsa).

Dinamik Düzen (Dynamic Layout)

Bu durumda, farklı cihazlar için farklı kod seçenekleri alırsınız ve ancak bir URL ‘ye sahip olursunuz.

Bu seçenek ilk ikisini birleştirir: Bir yandan bu çözüm, siteyi herhangi bir ekranda görüntülemek için harici olarak uyarlamanıza izin verir ve diğer yandan, uyarlama ekran seviyesinden ziyade sunucu seviyesinde gerçekleşir, bu da şablonları kullanarak sayfanın istenen sürümünü otomatik olarak oluşturmaya yardımcı olur.

Bu yöntem, tabletler ve bilgisayarlar da dahil olmak üzere sitenin doğru görüntülenmesini önemseyenler için iyi bir seçenektir. Ayrıca, trafik tasarrufu ve isteklerin daha hızlı işlenmesi nedeniyle sayfa yükleme süresini artırmanıza olanak tanır.

Artıları:

·        Belirli bir cihaz için optimizasyon.

Eksileri:

·        Bazen hatalar oluşur ve sayfa düzgün görüntülenmez;

·        Değişiklikleri iki kez uygulamanız gerekir;

·        Cihazların sayısı ve ekran çözünürlükleri (çoğunlukla Android sayesinde) neredeyse sayısızdır!

Web siteniz için hangi yöntemi seçmelisiniz?

En iyi seçenek, duyarlı tasarımdır. Bu durumda, herkes istediğini alır: kullanıcılar - kullanışlı ve doğru şekilde görüntülenen bir web sitesi, web yöneticisi - basit yönetim ve test.

Duyarlı bir tasarım oluşturmak oldukça pahalı olabilir ve geliştirilmesi daha fazla zaman alabilir, ancak bu uzun vadeli ve tek seferlik bir yatırımdır!

Mobil Uyumlu Web Sitesi Tasarım hizmetlerimiz hakkında bir uzmanla görüşmek için bizimle iletişime geçin veya hemen 0850 403 9833 numaralı telefondan bizi arayın !

Bu makalenin uzunluğu 770 kelimedir.

Bu makale 2020-12-12 tarihinde yayınlanmıştır.

Kategori: Web Tasarım

Görüş ve Önerileriniz için Bize Yazın

Görüş, öneri ve taleplerinizi almak, Aklınıza takılanları veya sormak istediklerinizi cevaplamak bizim için en önemli değerdir. Aşağıdaki formu eksiksiz doldurun, Uzman ekibimiz sizinle en kısa sürede iletişime geçecektir.

Projeleriniz için Hızlı Fiyat Teklifi Alın

Aklınızdan geçen projeyi veya yapılmasını istediğiniz işi aşağıdaki formu eksiksiz doldurarak bize anlatırsanız, sürecin nasıl işleyeceği ve projenizin net fiyatlandırması hakkında sizi bilgilendirmekten memnuniyet duyarız. Bilmenizi isteriz ki, yürüttüğümüz projelerde üstün tasarım ve profesyonelliği her zaman birinci planda tutmaktayız.