Neden Web Sitenizde CMS (İçerik Yönetim Sistemi) Olmalı?

Neden Web Sitenizde CMS (İçerik Yönetim Sistemi) Olmalı?
Neden Web Sitenizde CMS (İçerik Yönetim Sistemi) Olmalı?

İçerik Yönetim Sistemi nedir?

İçerik yönetim sistemi CMS, dijital içeriği oluşturmak ve yönetmek için kullanılan bir yazılım uygulamasıdır. CMS araçları genellikle kurumsal içerik yönetimi (ECM) ve web içeriği yönetimi (WCM) için kullanılır.

·        Kurumsal İçerik Yönetimi , belge yönetimi, dijital varlık yönetimini entegre ederek işyerinde işbirliğini kolaylaştırmaktan sorumludur ve arşiv işlevlerini kaydederek, son kullanıcılara kuruluşun dijital varlıklarına rol tabanlı erişim sağlar.

·        Web İçerik Yönetimi , web siteleri için ihtiyaç duyulan işbirliğine dayalı yazımın kolaylaştırılmasından sorumludur. Bir ECM yazılımı genellikle bir WCM yayınlama işlevi içerir, ancak ECM web sayfaları kuruluşun güvenlik duvarının gerisinde kalır.

Kurumsal İçerik Yönetimi ve Web İçeriği Yönetiminin iki bileşeni vardır: İçerik Yönetim Uygulaması (CMA) ve İçerik Dağıtım Uygulaması (CDA).

·        İçerik Yönetim Uygulaması , kullanıcının önceden HTML bilgisi olmadan web sitesinden içerik oluşturma, değiştirme ve kaldırmayı kontrol etmesine olanak tanıyan bir grafik kullanıcı arayüzüdür.

·        Bileşen Teslim Uygulaması , içeriğin CMA'da oluşturulduktan sonra yönetimini ve sunumunu destekleyen arka uç hizmetlerini sağlamaktan sorumludur.

İçerik Yönetim Sisteminin Özellikleri

Aşağıdakiler, herhangi bir içerik yönetim sistemi aracının temel özelliklerinden bazıları olabilir:

#1 Yüksek Performans ve Ölçeklenebilirlik

Önbelleğe alma, bir web sitesinin performansını artırabilen temel özelliklerden biridir. Kullanılan CMS, birden fazla önbelleğe alma düzeyi sunmalı ve bu düzeylerin her biri kolayca özelleştirilebilir olmalıdır

# 2 Genişletilebilirlik ve Entegrasyon

Seçilen CMS, farklı CRM sistemleri, ERP'ler, Sosyal Ağlar gibi diğer teknolojiler ve platformlarla kolayca entegre olmalıdır. Platformun çoğu için kullanıma hazır konektörler olumlu kalır, bu nedenle geliştirme maliyetlerini önemli ölçüde azaltır

# 3 Gelişmiş Güvenlik Yönetimi

Herhangi bir web sitesi için artan sayıda içerik sağlayıcıyla, gelişmiş güvenlik yönetimine ihtiyaç duyulur, bu tamamen özelleştirilebilir içerik izinleri, modül izinleri ve kullanıcı rolleri ile sağlanabilir. Olgun CMS'ler, birden çok önceden oluşturulmuş kimlik doğrulama seçeneği sağlamalıdır

# 4 Mobil Cihaz Desteği

Web tasarımı ister mobil uyumlu ister ayrı bir mobil web sitesi olsun, CMS bu yaklaşımların her ikisini de destekleyebilmelidir. Esnek CMS, farklı mobil web sitelerini veya uygulamaları barındırmalıdır

CMS Kullanarak Web Sitesi Oluşturma

CMS'ler açık kaynaklı yazılımdır ve kullanımı ücretsizdir. Bu platformlarda yeni bir web sitesi oluşturmak için bir alan adına ve bir web barındırma sağlayıcısına sahip olmak gerekir . Bu kurulum, kendi kendine barındırılan olarak bilinir ve kendi kendine barındırılan bir içerik yönetim sistemi kullanmanın temel avantajı, kişinin tasarım ve işlevler üzerinde tam kontrole sahip olmasıdır.

·        Alan adı

Bir web sitesi için doğru CMS seçildikten sonra, bir alan adına sahip olunması gerekir. Bir alan adı seçileceği zaman, amaçlanan adı .com, .org, .net vb. Gibi üst düzey bir nokta alanından seçilmesi gerekir.

·        Web Barındırma Sağlayıcısı

Alan adı seçildikten sonra, güvenilir bir web barındırma hizmetinin seçimi önemlidir. Web sitesinin işlevselliği ve performansı büyük ölçüde barındırma sağlayıcısına bağlıdır. Ev sahibi, sitenin potansiyel okuyucular için erişilebilir olmasını ve ayrıca dosyaların çevrimiçi olarak depolandığı yer olmasını sağlar. Yanlış bir web barındırıcısı, web sitesinde sorunlara neden olabilir ve bir web sunucusu, İnternet'te başarılı bir web sitesinin sürdürülmesinde önemli bir rol oynar.

Açık Kaynak CMS Yazılımı

Bir CMS'den diğerine geçiş çok fazla zamana, bilgiye ve çabaya ihtiyaç duyar. Bu nedenle, web sitesi modeli ve iş için doğru içerik yönetim sistemini seçmek oldukça önemli hale gelir.

En çok tercih edilen ilk 3 açık kaynaklı CMS yazılımı

WordPress

WordPress, CMS bileşeninden daha fazla blog oluşturma bileşenine sahiptir. Bununla birlikte, 17.000'den fazla eklenti nedeniyle WordPress, CMS benzeri bir yazılım olarak ortaya çıkmıştır. Komut dosyası açık kaynaktır ve herhangi bir proje için ücretsiz olarak kullanılabilir, bu da onu çok yönlü ve oldukça özelleştirilebilir bir platform haline getirir. WordPress çoğunlukla küçük ve orta ölçekli web siteleri ve bloglar için kullanılır. Karmaşık bir sistem olmasına rağmen, herhangi bir ileri teknik beceriye sahip olmayanlar için hızlı bir öğrenme eğrisine sahiptir. Ücretsiz ve ücretli şablonları veya temaları kullanarak, bir web sitesinin görünümü hareket halindeyken bile özelleştirilebilir.

Artıları:

·       Kurulumu kolay

·       Popüler ve yaygın özelliklerin kolay eklenmesi

·       Yönetimi kolay

Eksileri:

·       İşlevleri özelleştirmek veya özel özellikler eklemek zor

·       Tasarımı ve markayı özelleştirmek zor

Joomla

Karmaşıklık açısından Joomla, WordPress'ten biraz daha karmaşık ve Drupal'dan daha az kapsamlı ve gelişmiştir. Joomla, web'in% 3'ünden fazlasını elinde tutan açık kaynaklı bir platformdur. Özellikler açısından son derece zengindir ve modern bir web sitesi için gereken tüm özellikleri destekler. Herhangi bir web sitesi oluşturmak için kullanılabilir, ancak ağırlıklı olarak küçük ve orta düzey e-ticaret siteleri tarafından kullanılır. Joomla, kullanımı kolay içerik yönetim sistemleri arasında üst sıralarda yer almaktadır. Kullanıcılara, web sitelerini Joomla'da başlatmaları için programcı araçları ve öğreticiler dahil olmak üzere bol miktarda kaynak sağlanır. Joomla'nın kapsamlı navigasyon sistemi sayesinde, kullanıcılar hiyerarşileri başarıyla yönetebilir.

Artıları:

·       Kurulumu kolay

·       Kolay eklenebilir popüler ve yaygın özellikler

·       Yönetimi kolay

Eksileri:

·       İşlevleri özelleştirmek veya özel özellikler eklemek zor

·       Temalar Joomla'dan kolayca indirilemez

·       Mevcut seçilen temayı değiştirmek zordur ve yeni temanın uyumlu olması ve sitedeki mevcut içeriği desteklemesi gerekir

Drupal

Drupal, mevcut olan en kapsamlı açık kaynaklı CMS'lerden biridir ve karmaşıklık açısından WordPress ve Joomla'yı geride bırakabilir. Drupal, geliştiricilerin SAP ve diğer benzer uygulamalarla kolayca entegre etmesine olanak tanıyan kurumsal sınıf bir CMS'dir. Genellikle bir CMS yerine bir içerik yönetimi çerçevesi (CMF) olarak görülür. Bir İçerik Yönetim Çerçevesi veya CMF, bir web sitesinin içeriğinin nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda herhangi bir varsayımda bulunmaz. Özel olarak hazırlanmış e-ticaret web siteleri veya gücün, ölçeklenebilirliğin ve istikrarın en önemli bileşenler olduğu diğer büyük platformlar oluşturmak için harika bir platformdur.

Drupal CMS, özellikle kullanıcı yönetimi, grafik içerik yönetimi, sayfa içeriği yönetimi vb. Gibi web sitesi yönetiminin tüm yönlerinde işlevselliklere vurgu yapar. Drupal ayrıca zengin özelliklere sahip, SEO dostu ve aynı zamanda web sitelerinin oluşturulmasını kolaylaştırmaya yardımcı olur. mobil kullanıma hazır. Ayrıca, şirketlerin daha sonraki aşamalar için özelleştirme bölümünü terk ederek temel özellikleri hızlı bir şekilde dağıtmalarına olanak tanır. Bu nedenle Drupal, özelleştirme açısından daha iyi dinamiklere izin veren bir platformdur, yani Drupal web siteleri değişen iş gereksinimlerine ve müşteri geri bildirimlerine göre daha iyi yanıt verir.

Artıları:

·       Özelleştirilmiş özellikler eklemek için çok daha yetenekli ve esnek

·       Tasarımı ve markalaşmayı özelleştirmek için çok daha esnek

Eksileri:

·       Gelişmiş programlama becerileri gerektiğinden kurulumu, yapılandırması ve özelleştirmesi kolay değildir

·       Sistem Yönetimi ve İçerik yönetimi kolay veya sezgisel değildir

·       Drupal için çok fazla tema seçeneği mevcut değil

CMS Araçlarının Pazar Analizi

WordPress

Bugün, dünya çapında WordPress'i CMS olarak kullanan yaklaşık 20 milyon web sitesi var. WordPress, CMS pazarında% 60'lık bir pazar payına sahip. woo-commerce(e-ticaret) özelliğini kullanıma almasıyla artık e-ticaret pazarında% 10'luk bir pazar payına sahip. Başlangıçta bir blog platformu olarak kabul edildi, ancak şimdi onu tamamen işlevsel bir CMS aracına tamamen özelleştirilebilir hale getiren uzantıların geliştirilmesi nedeniyle lider CMS sağlayıcısı haline geldi.

Joomla

Joomla, dünya çapında 2,5 milyon kurulumla CMS segmentinde ikinci en büyük pazar payına sahiptir. Joomla, uzantı gerektirmeyen işlevlere sahip WordPress'ten daha kapsamlı bir CMS'dir. Bu CMS platformu, bir web sitesi oluşturma bilgisine sahip BT veya geliştiricilere yöneliktir daha iyidir.

CMS İçerik Yönetim Sistemi hizmetlerimiz hakkında bir uzmanla görüşmek için bizimle iletişime geçin veya hemen 0850 403 9833 numaralı telefondan bizi arayın !

Bu makalenin uzunluğu 997 kelimedir.

Bu makale 2020-12-13 tarihinde yayınlanmıştır.

Kategori: Web Tasarım

Görüş ve Önerileriniz için Bize Yazın

Görüş, öneri ve taleplerinizi almak, Aklınıza takılanları veya sormak istediklerinizi cevaplamak bizim için en önemli değerdir. Aşağıdaki formu eksiksiz doldurun, Uzman ekibimiz sizinle en kısa sürede iletişime geçecektir.

Projeleriniz için Hızlı Fiyat Teklifi Alın

Aklınızdan geçen projeyi veya yapılmasını istediğiniz işi aşağıdaki formu eksiksiz doldurarak bize anlatırsanız, sürecin nasıl işleyeceği ve projenizin net fiyatlandırması hakkında sizi bilgilendirmekten memnuniyet duyarız. Bilmenizi isteriz ki, yürüttüğümüz projelerde üstün tasarım ve profesyonelliği her zaman birinci planda tutmaktayız.