Web sitenizi analiz etmek için hangi istatistikleri gözlemlemelisiniz?

Web sitenizi analiz etmek için hangi istatistikleri gözlemlemelisiniz?
Web sitenizi analiz etmek için hangi istatistikleri gözlemlemelisiniz?

Yeni web sitenizi yayınladınız, güzel ve temiz bir site. Siz, ekibiniz ve müşterileriniz bu günü dört gözle bekliyordunuz. Hatta sosyal medyada da web sitenizin açıldığını duyuran bir e-posta hazırladınız. Büyük bir heyecanla web sitenizin yayınlanma haberini gönderdiniz. Tamam da… şimdi ne olacak? Sitenize gerçekten kim geliyor? Neye ulaşacaklar? Hedef sayfalarınızı kaç kişi ziyaret ediyor? Bu 3 soruya gözünüzü kapamadan cevap verebiliyorsanız bu makaleyi okumayı bırakabilirsiniz.

Ama hala buradasınız ? O halde nasıl olduğuna daha yakından bakalım. Google Analytics ziyaretçi analizinde bizim en iyi dostumuzdur. Bu arada Google Analytics kullanıcılarınız ve sitenizdeki davranışları hakkında bilgi toplayan, Google tarafından sunulan ücretsiz bir araçtır.


Web sitenizi Google Analytics'e bağlayın

Müşterilerimizden biriyseniz, bu görevi otomatik olarak biz gerçekleştiriyoruz. Müşterimiz Değilseniz, tek yapmanız gereken bir hesap oluşturmak ve izleme kodunu web site kaynak kodunuza eklemektir.


Google Analytics ile başlayın

Gösterge tablonuzda, bir dizi farklı KPI'yı bir araya getiren 5 "rapor" sekmesi bulacaksınız 

Gerçek Zamanlı sekme , son 30 dakika boyunca sitenizi şu anda görüntüleyen ziyaretçiler hakkında size bilgi verir. Hedef Kitle

sekmesi , size ziyaretçilerinizin tipolojisi hakkında veriler sağlar. Edinme, kullanıcıların sitenize nasıl bağlandığını size bildirir. Davranış , görülen içeriği ve sayfaların performansını vurgular. Dönüşümler , dönüşüm hedeflerinizin tüm verilerini (yapılandırılmışlarsa) ve satış verilerini (iyi bir e-ticaret altyapınız varsa) raporlar.

Bu 5 sekme hakkında biraz daha ayrıntıya girelim:

·     Gerçek zamanlı

Bu bölümde, site ziyaretçileriniz ve davranışları hakkındaki bilgileri 30 dakika öncesine kadar alabilirsiniz.

Bu raporda trafik kaynağı hakkında bilgiler bulunur: coğrafi konum, görüntülenen içerik ve hatta tetiklenen hedefler.

Bu bölüm, örneğin bir e-posta kampanyası başlatmak istediğinizde veya web pazarlama kampanyalarınız aynı anda geniş bir kitleye ulaştığında çok kullanışlıdır. Daha sonra eylemlerinizin etkinliğini ve site üzerindeki etkisini canlı olarak takip edebilirsiniz.

·     Hedef Kitle

Burada ziyaretçileriniz hakkında bir dizi tipolojik bilgi bulacaksınız: bağlantı yeri, yaş, cinsiyet, kullanılan cihazlar ve tarayıcılar vb…

Google, ilgi alanlarına ilişkin veriler (web pazarlama kampanyalarınızı iyileştirmek için yararlıdır), müşteri başına değer tahmini veya kohort analizi gibi bu alandaki yeni araçları ve iyileştirmeleri düzenli olarak yayınlar. '' zaman içinde bir hedef kitle segmentini inceleyin.

Hedef kitle, örneğin web sitenizin elde tutma gücünü bilmek için çok yararlıdır (Hedef Kitle> Davranış> Yeni / bilinen ziyaretçiler). "Geri Gelen Ziyaretçi" yüzdesini izleyin, artarsa ​​sadakat oluşturursunuz. Azalırsa, satın alma aşamasındasınız.

·     Edinme

Web sitenizin genel performansını yönetmek söz konusu olduğunda bu kesinlikle en önemli sekmedir . Burada ziyaretçilerinizin sitenize gelmek için kullandığı ana kanalları bulacaksınız. Daha sonra, arama motorlarından (Organik Arama) gelen bağlantılar, örneğin tarayıcı çubuğuna URL'nizi yazarak (Doğrudan) sitenize doğrudan gelen kullanıcılar ve diğer sitelerden gelenler arasındaki dağılımı bilirsiniz (Yönlendirme) veya sosyal ağlarınız (Sosyal) veya web pazarlama kampanyalarınız (Ücretli Arama, E-posta).

Bazı yararlı bilgiler:

Doğal referansınızın etkinliğini öğrenmek için Organik Arama kaynağından gelen oturumların gelişimini izleyin . Kullanıcıların yarısından fazlasının bu kanaldan geldiğini görmek olağandır. Bu durumun böyle olmadığını düşünüyorsanız, bir SEO stratejisine başlama zamanı gelmiştir! Siteye gelmeden önce ziyaretçileriniz tarafından girilen arama terimlerinin bazılarını almak için Google Arama Konsolu(Google Search Console) hesabınızı bağlama seçeneğiniz vardır. Bu, içerik stratejinizi geliştirmek için çok yararlıdır.

Size ziyaretçi gönderen site türlerini belirlemek için tavsiye web sitelerine bakın. Bu analiz, dijital ekosisteminizi geliştirmek ve yeni tematik ortaklıklar kurmak için ilginç olabilir.

Sosyal medya hemen çıkma oranını izlemek (Sosyal) ayrıca topluluk stratejinizde nereye odaklanacağınızı bilmenize yardımcı olur. LinkedIn'den gelen bir kullanıcı ile Twitter'dan gelen bir kullanıcı arasında büyük davranış farklılıkları görmek nadir değildir.

Web pazarlama eylemleri gerçekleştirdiğinizde, hemen çıkma oranı ve oturum başına sayfa sayısı aracılığıyla performanslarını izleyin. Hangi kampanyanın devam edeceğini veya durdurulacağını bilmek için göstergeleriniz olacak. Daha da fazla bilgi toplamak için Google Adwords hesabınızı Google Analytics hesabınızla senkronize etmeniz mümkündür.

·     Davranış

Bu bölüm sitenin sayfaları ve içerikleri ile ilgili tüm bilgileri toplar. "Davranış Akışı" aracı, belirli bir segmenti vurgulamak için çok kullanışlıdır. Örneğin, kullanıcıların yolculuğunu ana sayfaya ulaşır ulaşmaz öğrenebilirsiniz.

Ayrıca en çok ziyaret edilen sayfaları veya kullanıcıların oturum açtığı ana sayfaları da gözlemleyebilirsiniz. "Site hızı" sekmesi, sitenizin performansını ve iyileştirilmesi gereken alanları bilmenizi sağlar.

Son olarak, web sitenizde entegre bir arama motoru varsa, dahili aramaları hakkında bazı bilgiler edinebilirsiniz.

·     Dönüşümler

Bu son kategori, hedefler (önceden tanımlanmışlarsa) ve e-ticaret hakkında bilgi toplar.

Hedefler, sitenizin hedeflenen hedefleri ne kadar iyi karşıladığını ölçmenizi sağlar. Kayıt teşekkür sayfasındaki oturumlar, indirme onayı sayfası, minimum oturum uzunluğu veya verilen satın alma miktarı gibi belirli eylemleri ölçmek için ayrı hedefler belirleyebilirsiniz.

E-ticaret, ürün satışları, satın alma tutarları ve fatura konumları gibi işlem verilerini toplar ve bu verileri Google Analytics hesabınızla ilişkilendirir.

Bu veriler nasıl okunur?

Okurken, öğrenmesi kolay olmayan bir aracın girintilerinde önemli veriler gizleniyor. Neyse ki Google, Google Datastudio adlı bir veri görselleştirme aracını çevrimiçine koydu. Datastudio, verilerinizi Google Analytics, Adwords veya diğer kaynaklardan senkronize etmenize ve bunları grafikler ve eğriler aracılığıyla görüntülemenize olanak tanır.

Verileriniz dinamik olarak görüntülenir; tarihi, kaynağı değiştirebilir ve verileriniz otomatik olarak güncellenir.

Profesyonel Web Site Analiz hizmetlerimiz hakkında bir uzmanla görüşmek için bizimle iletişime geçin veya hemen 0850 403 9833 numaralı telefondan bizi arayın !



Bu makalenin uzunluğu 710 kelimedir.

Bu makale 2020-12-08 tarihinde yayınlanmıştır.

Kategori: Web Tasarım

Görüş ve Önerileriniz için Bize Yazın

Görüş, öneri ve taleplerinizi almak, Aklınıza takılanları veya sormak istediklerinizi cevaplamak bizim için en önemli değerdir. Aşağıdaki formu eksiksiz doldurun, Uzman ekibimiz sizinle en kısa sürede iletişime geçecektir.

Projeleriniz için Hızlı Fiyat Teklifi Alın

Aklınızdan geçen projeyi veya yapılmasını istediğiniz işi aşağıdaki formu eksiksiz doldurarak bize anlatırsanız, sürecin nasıl işleyeceği ve projenizin net fiyatlandırması hakkında sizi bilgilendirmekten memnuniyet duyarız. Bilmenizi isteriz ki, yürüttüğümüz projelerde üstün tasarım ve profesyonelliği her zaman birinci planda tutmaktayız.