Şirketler, her türlü nedenden dolayı web sitelerini yeniden oluşturma ve yeniden tasarlama kararını verir. Modern bir web sitesi oluşturmanın başlangıç aşamalarındaysanız, bu makale size bazı önemli ipuçları verecek ve sizi başarıya hazırlayacaktır.
Başlamadan önce, bu kılavuzun ilk iş stratejisi veya iş yönü için adımlar içermediğini belirtmek önemlidir. Bu makale, işletmenizin stratejik yönünü ve pazarınızda farklarınızın neler olduğunu zaten bildiğinizi varsayar.
1. Adım: Bir Site Haritası Oluşturun
Ne zaman büyük bir projeye kalkışsanız, her zaman önemli planlama işini atlamak için bir cazibe vardır. Bak, anlıyorum. Benim kişiliğim "Tamam hadi bu şeye devam edelim " türünde. Sonuçta, web sitenizi yeniden oluştururken, tasarım aşaması çok daha gösterişlidir.
Yine de bir site haritası oluşturmamak, genel projenizde sistemik sorunlar yaratacaktır.
Bir site haritasına sahip olmamak, plansız tatile çıkmak gibidir… Bunu daha önce yaptınız mı? Tatilinizden çok keyif aldınız mı?
Bir site haritasını tasarlamak için harcanan zaman size netlik sağlayacaktır. Yolda daha az öngörülemeyen sorunlar yaşayacaksınız çünkü, olası sorunları önceden gördünüz. Peki bir site haritasının önemli kısımları nelerdir?
Site Haritaları şunları yapmalıdır:
· Sayfa hiyerarşinizi heceleyin
· En üst düzey sayfalarınız neler?
· İkinci ve üçüncü düzey sayfalarınız nelerdir?
· Gerektiğinde faydalı notlar ekleyin
· Size bir bütün olarak şirketiniz hakkında üst düzey bir genel bakış sunar
Şimdi, site haritamızı oluşturduğumuza göre, içeriğe geçme zamanı.
2. Adım: İçerik Üzerinde Çalışmaya Başlayın
Not: Adım 2 ve adım 3 birbirine çok bağlıdır ve ideal olarak paralel olarak gerçekleşmelidir.
İlk başlarda yazmaktan gerçekten nefret ettiğimi düşünürdüm. Ne zaman yazmak için otursam, saatler alacaktı ve tüm sıkı çalışmam bittikten sonra, otantik veya yararlı bir şey yarattığımı hissetmedim. Yıllar içinde, yazmayı gerçekten sevdiğimi öğrendim ama belirli bir yazı türünden nefret ediyordum.
Konunuz genişse ve genel bir izleyici kitlesine yazıyorsanız, yazmak zahmetli bir şekilde zor olabilir.
Ancak pazardaki yerinizin nerede olduğunu, hedef kitlenizin kim olduğunu bilirseniz ve sizi ilgilendiren bir konu varsa, kelimeler akmaya başlar. Örneğin, bu yazıyı yazarken bende olduğu gibi ...
· Pazarda konumlandığımız yer. Web Tasarım Sistemleri, birçok farklı türde profesyonel ve modern web siteleri oluşturuyor. Bu yüzden pazarda konumlandığımız yeri çok iyi biliyor ve ona göre içerikler üretiyoruz.
· Hedef kitlemiz kim. İki kelimeyle pazarlama direktörleri. Ya da özünde pazarlama müdürü olarak faaliyet gösteren diğer insanlar. Ayrıca, tipik müşterimizin 10 veya daha fazla çalışanı olduğunu, yerleşik olduğunu ve büyük olasılıkla inşaat, emlak, danışmanlık, imalat veya kâr amacı gütmeyen işlerde olduğunu biliyoruz. Diğer sektörlerle de çalışıyoruz, ancak müşterilerimizin çoğu bu alanlardan geliyor gibi görünüyor.
· Tutkulu olduğum şey. Konu web sitenizi yeniden tasarlamaya geldiğinde baş ağrınızı giderir. Hakkında hiçbir şey bilmediğim bir konu hakkında yazmıyorum (arazi motosikleti veya kış sporları gibi), sevdiğim bir şey hakkında yazıyorum.
Bir yan not olarak, az önce yazdığım üç paragraf sadece birkaç dakika sürdü. Evde kızımın uykuya dalmasını bekliyorum ve bu rehber neredeyse sihirli bir şekilde bir araya geliyor.
Ne hakkında yazmalısın? İşte müşterilerimizin çoğunun ihtiyaç duyduğu ve web sitelerine eklediği önemli sayfalar. Site haritanızı içerik aşamasında ayarlamanız gerektiğini fark edebilir ve emin olabilirsiniz, bu tamamen sorun değil.
1. Hizmetler veya Ürün İçeriği
Pazara ne getirdiğiniz konusunda netlik varsa, hizmet / ürün sayfaları kolayca bir araya gelir. Günlük operasyonlarınız sırasında şirketinizin gerçekte ne yaptığına dair netliğe sahip değilseniz, bu sayfalar zordur.
Ürünleriniz veya hizmetlerinizden bahsederken, bunların müşterinize nasıl fayda sağlayacağına ve sizi neyin benzersiz kıldığına odaklanın. Hangi sorunu çözmelerine yardım ediyorsunuz? Zamandan veya paradan tasarruf etmelerine nasıl yardımcı olabilirsiniz? Bu sayfaları oluştururken temel değerlerinizi örmeyi unutmayın.
2. Portföyünüz
Cevaplamanız gereken ilk soru, "dünyaya ne tür bir fayda veya hizmet sağlıyoruz?" Bu soruyu yeterince cevaplamazsanız, büyük olasılıkla, web sitenizi ziyaret edenler ayrılacak ve şirketinizi kendileriyle alakasız olarak işaretleyecektir.
Ancak teklifinize netlik getirdikten sonra, güvenilirlik oluşturmanız gerekir.
Bazı şirketler için portföyleri, kendi içlerinde bir portföy olan birinci sınıf ürünlerden oluşur. Diğerleri için, üzerinde çalıştıkları son projeler hakkında hikayeler anlatmak isteyecekler (bunlara vaka çalışmaları denir).
Ürünlerinizin veya geçmiş çalışmalarınızın güçlü bir portföyü, ziyaret ettiğiniz web sitesi potansiyellerinize bağlantı kuracak bir şey verecektir. Örneğin, tıp alanında çok şey yapan bir inşaat firmasıysanız, sağlıkla ilgili bir vaka çalışması gören bir aday, şirketinizi daha çekici bulabilir. "Pekâlâ ABC şirketi onlara güvenirse, eminim yapabiliriz" diye düşünebilirler.
Modern bir web sitesinin nasıl tasarlanacağını bilmek istiyorsanız, portföyünüz çok önemli bir bileşendir.
3. Görüşler ve İncelemeler
Portföyünüz çok önemlidir, ancak gerçek bir hayran olmadan portföyünüzde bir kişi veya şirket olması mümkündür. Görüşler ve incelemeler hayati soruyu yanıtlıyor: "Tamam, bu şirketlerle çalıştığınızı biliyorum, ama yine de sizi seviyorlar mı?".
İncelemelere odaklanırken, zamanınızın çoğunu üçüncü taraf sitelerde incelemeler almaya harcamanız gerçekten önemlidir. Doğrudan web sitenizdeki referansların değeri vardır, ancak çoğu insan bunları değiştirebileceğinizi ve modern bir web sitesi oluştururken daha fazla güven istediğinizi bilir. Üçüncü taraf incelemeleri ve referansları genel olarak daha fazla güvenilirlik sağlayacaktır.
4. Potansiyel Müşteri Oluşturan Sayfalar
Harika içerik yazma gibi korkunç bir hata yapmayın, ancak potansiyel müşterilerin "Hey, ürününüzle ilgileniyorum" veya "Hey, bu harika görünüyor, nasıl bir teklif alabilirim?" Demeleri için bir yol oluşturmayın. Teklifinizin ne olduğu konusunda netleştikten, portföyünüzü ve incelemelerinizi tanıttıktan sonra, web sitenizin eyleme geçirilebilir olduğundan emin olmanız gerekir.
Sağlam bir iletişim formu oluşturun veya bir teklif formu isteyin. Bir müşterinin sizi ele geçirmesini kolaylaştırın. Aksi takdirde, onlarla bağlantı kurmak için sahip olduğunuz tek fırsatı kaçırabilirsiniz.
5. Biyografik İçerik
Bunlar, personel veya liderlik özgeçmişlerini, şirket geçmişi içeriğini, temel değerleri, kültür sayfalarını vb. İçerir. Genel olarak, şirketin daha kişisel hissetmesini sağlamak için liderlik ekibinizin en azından personel fotoğraflarına sahip olması önemlidir. Modern bir web sitesi oluştururken, gerçek fotoğraflar çok önemlidir.
İnsanların tipik olarak kendi hikayenizi önemsemediği bu içeriği yazarken hatırlayın… daha önemli olan, hikayenizin problemlerini çözme ile nasıl iç içe geçeceğidir. Müşterinizi unutmadığınız biyografik içerik yazarken emin olun. Onları hikayenize getirin.
6. Ana Sayfanız
Şirketinizin ana sayfasını neden diğer tüm sayfaların arkasına koydum? Cevap oldukça basit. Önce diğer sayfalarınız için içerik yazmak, bu en önemli sayfa için içerik yazmayı çok daha kolaylaştıracaktır. Aslında, çoğu durumda, bir ana sayfa tipik olarak bu diğer tek tek sayfaların kısa özetlerinin bir derlemesidir.
Ana sayfanızda süper net teklifler yaptığınızdan emin olun. İnsanları ne yaptığınızı tahmin ettirmeyin. İncelemeleri doğrudan ana sayfanıza getirerek güvenilirlik oluşturun.
7. Diğer Sayfalar
Web siteniz için önemli olan başka sayfalar / içerik türleri var mı? Elbette büyük olasılıkla! Ancak önceki altı tanesi temeldir.
Diğer içerik türleri şunları içerebilir:
· İş / kariyer bilgileri
· Bloglar
· Kaynak kitaplıkları
· Bağış sayfaları
· E-ticaret sayfaları
· Liste bu şekilde devam ediyor…
Tamam, şimdi içeriği anlattığımıza göre, bir web sitesinin yeniden oluşturulması için bir sonraki önemli parça şemalar.
Adım 3: Ana Ekranlar için Şemalar Oluşturun
"Modern Bir Web Sitesi Nasıl Oluşturulur" için bir sonraki adımımız şema oluşturma aşamasıdır.
Şemalar, bir evin planları gibidir. Web sitenizi sadece site haritanıza ve içeriğinize göre oluşturmak yerine, ayrı ayrı şemalar oluşturmak için çok zaman harcamalısınız. Unutmayın, "Bir gram önleme, bir kilo tedaviye değerdir". Ya da daha iyisi, bizim bağlamımızda “Bir gram planlama, bir lira yeniden yapılanmaya değer”.
Bunu şöyle düşün. Site haritanız büyük resimdir ve her bir şema, planlarınızla yakınlaştırma sürecidir. Bu sürece gereken zamanı ayırmazsanız, projenizin tadını çıkarmak yerine kendinizi sürekli tepki verirken bulursunuz.
Şema oluşturmada bazı temel prensipler nelerdir?
· Basit tutun
· Yapabildiğiniz kadar gerçek içeriği kullanın, içerik ve taslak oluşturma aşamalarının ideal olarak paralel olarak yapıldığını söylediğimi hatırlıyor musunuz? İçerik, şemanızı hayata geçirmenize yardımcı olacaktır. Şemalar siz ilerlerken ihtiyacınız olan içerik türünü bildirecektir.
· Notlar için yer ayırın, şemalar yalnızca kutular ve etiketlerden oluşmamalı, aynı zamanda kenar boşluğundaki yorumlar ekibinizdeki herkesi aynı sayfaya çekmenize yardımcı olacaktır.
· Öncelikle ana ekranlara odaklanın, genel olarak, elimizden geldiğince çok şema yapmayı seviyoruz, ancak önce ana ekranlara odaklanmak önemlidir. İşletmeniz üzerinde en büyük etkiye sahip olacak ekranlarda en çok zaman geçirin. Çoğu proje için 10-25 şema dener ve yaparız.
Forma değil, işleve odaklandığınız şemalar oluştururken hatırlayın. Biçim yani tasarım estetiği daha sonra gelecek. Beyninizin farklı bölümlerini gerektirdikleri için ikisini birleştirmeyin ve süreci gerçekten karıştırır.
4. Adım: Genel Bir Stil Yönü Belirleyin
Ajansımızda bu adımı atlardık. Bir tasarım rehberi oluşturmak yerine, şemalarımızı hemen maketlere dönüştürmeye başladık. Bu önemli adımın itici gücü, tasarım aşamasındaki verimsizlikten kaynaklanmaktadır. Modern bir web sitesi tasarlarken bunu neden yapmanız gerektiğinin nedeni:
Genel bir stil yönü oluşturmak, tüm proje paydaşlarını aynı sayfada bulmanızı sağlar. Paydaşlar olması gerektiği gibi aynı zamanda gereksiz revizyonları ortadan kaldıracak.
Web siteniz için stil ve yaratıcı yön bulmanın çeşitli yolları vardır. Ruh hali panoları denen şeyi kullanma eğilimindeyiz. Genellikle bunlardan yaklaşık 3 veya 4 tanesini müşterilerimize sunarız ve onlar hangisiyle ilerleyeceklerini seçerler.
Adım 5: Şemalarınız için Tam Renkli Maketler Oluşturun
Artık fikirleri üst üste aldığınıza göre, bir sonraki adım şemalarınızı almak ve yaratıcı rehberinizi her birine uygulamaktır. Bu ayrı, tam renkli ekranlara mockup denir. Henüz bir şey geliştirmiyorsunuz, ancak bu modellerden oluşan koleksiyonunuz, web sitesinin nasıl görüneceği ve çalışacağı konusunda bir fikir edinmenizi sağlayacak.
Web sitesi oluşturulduktan sonra ayarlamalar yapmak çok daha zor olabilir, bu nedenle bu adımı çok erken tamamlamadığınızdan emin olun.
Mockup'larınızı Turlarda Oluşturun
Ajansımızda bir seferde 2-4 ekrana odaklanmayı seviyoruz. Birçok şirket için, yaratıcı çalışmayı onaylaması gereken bir avuç paydaş vardır, bu nedenle 2-4 ekrana odaklanmak işleri iyi bir hızda tutar.
Ek olarak, ekibinizin kaç turdan geçeceği konusunda beklentiler belirlemek akıllıca olacaktır. Zaman çizelgesi hedeflerinize ulaşmak için tutmanız gereken tur sayısı ve tempo konusunda herkesle önceden anlaşın.
Önemli olan burada ayrıntılara girmek değil, her bir sayfa üzerinde çalışmanın size nasıl netlik sağlayacağını göstermek. Modern bir web sitesinin nasıl oluşturulacağını bilmek ister misiniz? Bu adım anahtardır.
Mockup'ları E-posta Üzerinden Ek Olarak Göndermekten Kaçının
Tüm örneklerinizin yayınlandığı merkezi bir yere sahip olmanın hayati önem taşıdığını keşfettik. Web tasarım ajansımızda, tüm proje varlıklarımızın saklanabileceği özel bir portala yatırım yapmaya karar verdik.
E-posta üzerinden tasarım çalışması göndermeyle ilgili sorun verimliliktir. Son güncelleme e-postasını bulmaya çalışmak veya kafa karıştırıcı sürüm numaralarıyla uğraşmak, projenize gereksiz stres katacaktır. Bunun yerine, çalışmanızı başkalarının kolay erişim için URL'ye yer işareti koyabileceği çevrimiçi bir yere gönderin.
Mockup Aşaması Sırasında Önemli Dönüm Noktaları için Ekipten Ayrılmayı Gerektirin
İhtiyaç duyacağınız önemli model setlerinden bazıları nelerdir? E-ticaret ekranları? Servis sayfaları? Biyografik sayfalar? Paydaşlarınızla, istenen zaman çizelgesini korumak için, bir set onaylandığında nihai olduğuna dair net beklentiler belirleyin.
Bir web sitesinde çalışmak, evinizde çalışmak gibidir. Her zaman yeniden şekillendirilecek bir şeyler vardır, bu yüzden mükemmeliyetçilik eğilimine direnmelisiniz. Beni yanlış anlamayın, nihai ürünle çok gurur duymak istiyorsunuz, ancak sınır noktaları belirlemelisiniz yoksa altı aylık zaman çizelgeniz 2 yıla dönüşebilir. İnanın bana, bu sandığınızdan daha fazla olur.
Mockup'larınız Olgunluğa Ulaştıktan Sonra, Onları Daha Geniş Bir Kitleyle Alışveriş Edin
Buradaki nokta, sizi çizim tahtasına geri götürecek bir dizi fikir eklememek değil. Bunun yerine, büyük bir şeyi kaçırmadığınızdan emin olmak istiyorsunuz. Daha geniş bir kitle, küçük ekibinizin gözden kaçırmış olabileceği birkaç önemli sorunu görmenize yardımcı olabilir.
Büyük bir kalabalığın fikir sıkıntısı asla olmaz, bu nedenle genel şirket hedeflerinizle en alakalı geri bildirime odaklanın.
Adım 6: Web Sitenizi Geliştirin
Gelişimin doğası gereği, buradaki düşüncelerim oldukça yüksek düzeydedir. İdeal olarak, bir ajansla sözleşmeli veya şirketinizle çalışan deneyimli bir geliştiriciniz olur. Her şeye rağmen, burada üst düzey düşünceler de olsa bazı önemli düşünceler var.
Geliştiricinizin Seçtiğiniz Platformla Temel Bir Aşinası Olduğundan Emin Olun
İster WordPress, ister Drupal veya iyi desteklenen başka bir platform ile ilerlemek isteyin, geliştiricinizin sistemde ilk kez çalışıyor olmaması çok önemlidir. Böyle bir durumda, web sitenizin yalnızca 6-12 ay sonra yönetilemez hale geldiğini görebilirsiniz.
Sürüm Oluşturma Yazılımını Kullanın
Sürüm oluşturma yazılımı, kodunuzu, sürümler arasında kolayca geri ve ileri geri alabileceğiniz bir kod veri tabanında kontrol etmenizi sağlar. Bu gerçekten önemlidir çünkü tutarlı ve düzenli yedeklemeleriniz olmasını sağlar.
Aylarca süren sıkı çalışmayı kaybetmek beklenmedik bir şekilde gerçekleşebilir. Projenizi tehlikeye atacak bir sabit sürücü çökmesi veya çalınan bir dizüstü bilgisayar istemezsiniz. Modern bir web sitesinin nasıl oluşturulacağını öğrenmek istiyorsanız, sürüm oluşturma yazılımına bakmak iyi bir yatırım getirisi sağlayabilir.
Üçüncü Taraf Yazılımları ve Eklentileri Akıllıca Kullanın
Üçüncü taraf yazılımlar (yani eklentiler), karmaşık özelliklerden tasarruf etmenin süper yararlı bir yolu olabilir. Web geliştirme firmamızda, genellikle müşterilerin eklentileri tutumlu bir şekilde ve yalnızca çok saygın şirketlerden kullanmalarını tavsiye ederiz. Buradaki önemli hususlar şunlardır:
1. Üçüncü taraf yazılımlar ve eklentiler bazen birlikte çok iyi çalışmayabilir ve çatışma potansiyelini en aza indirmek istersiniz.
2. Saygın eklentiler, şirketin destek sağlamak için yanında olma olasılığını artıracaktır.
3. Seçtiğiniz eklentinin çok sayıda aktif yüklemeye sahip olduğundan emin olun. Bu durum, yazar şirketin eklentileriyle ne kadar aktif olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.
7. Adım: Web Sitenizi Yayınlamaya Hazırlanın
Web siteniz geliştirilip gözden geçirilmek üzere hazırlandıktan sonra, her şeyin düzgün çalıştığından emin olmak isteyeceksiniz. İşte değerlendirmeniz için bir web sitesi yayınlama kontrol listesi.
İçerik Düzeltme Okuma
Kuruluşunuzun içinde ve dışında bir avuç insanın tüm web sitenizi (veya en azından temel sayfalarınızı) okumasını düşünmeye değer.
· Sözdizimi, yazım ve dil bilgisi hatalarını arayın
· Ses, genel ses nasıl geliyor? Web sitesinin genel tonundan farklı görünen sayfalar var mı?
· Kırık Bağlantılar, işinizi çevrimiçi bir kırık bağlantı denetleyiciyi kullanarak kolaylaştırın. WC3'ün denetleyicisi, Kontrol edilmeye değerdir.
Dönüşüm Optimizasyonu
Ardından, dönüşüm optimizasyonu ile çalıştığınızdan emin olun. İşte birkaç önemli nokta:
· Formlar, test gönderimleri yaparak tüm formların düzgün çalıştığından emin olun.
· Harekete Geçirici Mesajlar, temel düzenlerinizin çoğu, "ücretsiz fiyat teklifi isteyin" veya "danışma isteyin" gibi satış CTA 'larını içermelidir. Bunların yerinde olduğundan ve müşteriye bundan sonra ne yapması gerektiğini söylediğinizden emin olun.
· Google Analytics'i yükleyin, böylece hangi sayfaların en fazla trafiği aldığını takip edebilirsiniz. Bunu ertelemeyin. Bir seferde aylara ait ziyaretçi verilerinin olmaması, bilinçli kararlar vermenizi zorlaştıracaktır.
· Site Hızı, yeni web siteniz ne kadar hızlı yükleniyor? Google, hızınızı sıralayacak ve ayrıca önerilerde bulunacak ücretsiz bir araca sahiptir. Ek olarak, WordPress'in içinde çalışıyorsanız bir önbelleğe alma eklentisi yüklemeyi düşünebilirsiniz.
· Bir CRM düşünün, web siteniz takip etmeniz gereken potansiyel müşteriler oluşturacaksa, kendinizi organize etmek için bir CRM kurmayı düşünün.
Arama motorları
· Dahili Bağlantı, Web sitenizin arama motoru dostluğunu artırmak için yapabileceğiniz kolay bir düşünce, sayfaları birbirine bağlamaktır. Şahsen, blog yazarken ilgili hizmet sayfalarına bağlantı vermeyi seviyorum. Ayrıca tersini yapabilir ve hizmet / ürün içeriğinizdeki ilgili bloglara bağlanabilirsiniz.
· Meta Başlıklar ve Açıklamalar, bunlar arama motorlarında ve sosyal medya web sitelerinde tıklama oranınızı artırmak için çok önemlidir. WordPress kullanıyorsanız kolay kurulum için Yoast gibi ücretsiz bir SEO eklentisi kullanmayı düşünün.
· Site haritası XML, site haritası xml dosyanızın / dosyalarınızın kullanıma hazır olduğundan emin olun. Bu dosya, Google'ın ve diğer arama motorlarının web sitenizi daha kolay dolaşmasına yardımcı olacaktır. Web siteniz için WordPress kullanıyorsanız, bu konuda size yardımcı olacak ücretsiz bir eklenti bulmakta zorlanmamalısınız.
· Bir SSL Sertifikası yükleyin, SSL sertifikaları web sitenizi daha güvenli hale getirir ve Google ayrıca site güvenliğinin sıralama algoritmalarına dahil olduğunu belirtmiştir.
· 301 Yeniden Yönlendirmeleri Oluşturun, URL yapınız yeni web siteniz için değişiyorsa (ipucu: çoğu zaman bu böyledir), o zaman 301 yönlendirmeleri oluşturduğunuzdan emin olmak istersiniz. Bu, bir ziyaretçi artık mevcut olmayan bir sayfayı görüntülemeye çalışıyorsa, yeni web sitenizdeki uygun bir sayfaya yönlendirilmesini sağlayacaktır.
İlgili: Web Sitenizi SEO Dostu Yapmak İçin 4 İpucu
Diğer Hususlar
· Mobil Test, Web sitenizi birden fazla cihaza yüklemeyi deneyin. Android'ler, iPhone'lar, tabletler vb. Nasıl çalışıyor? Herhangi bir sorun bulursanız, web geliştiriciniz için çalışan bir liste tuttuğunuzdan emin olun.
· Dışarıdan Geri Bildirim Alın, başlatma düğmesine basmadan önce, kuruluşunuzun dışından ek geri bildirim almayı düşünün. Olası insanlar arasında aile, müşteriler, ticaret ortakları ve hatta dost rakipler olabilir.
Bir Barındırma Sağlayıcısı seçin
Daha da iyisi, geliştirmeye başladığınızda web sitenizi daha önce nerede barındıracağınızı belirleyin. Seçtiğiniz ana bilgisayarın yeni web sitenize uyacağından emin olmak için web sitesi geliştiricinizle birlikte çalışmak isteyeceksiniz. Önemli: Geliştiriciniz çıkış yapana kadar barındırma için ödeme yapmayın.
Barındırma ile ilgili dikkate alınması gereken çok şey var, ancak konu bu makale için biraz kapsam dışı. Bununla birlikte, modern bir web sitesi yapma hedefinizde muhtemelen en önemli öncelikleriniz olmalıdır: güvenlik, hız, destek ve yedeklemeler.
İlgili: Web Sitesi Barındırma İçin Ne Kadar Ödemelisiniz?
8. Adım: Yeni Web Sitenizi Yayınlamak
Pekâlâ, bir ton sıkı çalışmanın ardından, web sitesi açılmaya hazır. İşte yeni web sitenizi başlatırken son birkaç adım.
Eski Web Sitenizi Yedekleyin
Eski, modası geçmiş web sitenize geçmeden ve onu terk etmeden önce, onu yedeklediğinizden emin olun. Neden? Akla gelen iki neden şu: 1) eski web sitesinde daha sonra geri yüklemek isteyeceğinize karar verdiğiniz değerli içeriğiniz olabilir veya 2) eski siteyle ilgili sorularınız olabilir ve bir yedeğinizin olması yanıtlar vermenize yardımcı olacaktır.
Keşfedilecek başka bir fikir, eski web sitenizi farklı bir alanda 6-12 ay boyunca canlı tutmaktır. Eski.alanınız.com gibi bir şey yapabilirsiniz. Bu rotayı takip ederseniz, arama motorlarının ona trafik göndermesini önlemek için eski siteyi şifreyle koruduğunuzdan emin olun. Yeni web sitesine güvendikten sonra, eskisini kalıcı olarak kaldırabilirsiniz.
DNS Kayıtlarınızı Güncelleyin ve Ek Testler Gerçekleştirin
Yedekleme yaptıktan sonra, web geliştiricinizle DNS kayıtlarınızın güncellenmesi hakkında konuşun. Genellikle, alan adınızın yeni web sitesini göstermeye başlaması birkaç saatten bir güne kadar sürer. Yayına girdikten sonra ek testler yapmak isteyeceğiniz için her şeyi tutun ve izleyin:
· Tıklama, Doğru biçimlendirildiğinden emin olmak için web sitesindeki her sayfaya tıklayın
· Mobil, Ek mobil testler yapın
· Formlar, doğru çalıştıklarından emin olmak için tüm formları kontrol edin
· Arama Keşfedilebilirliği, WordPress kullanıyorsanız, arama motorlarının web sitesini dizine ekleyebilmesi için ayarları yapılandırdığınızdan emin olun.
· 301 Yönlendirmeleri, Eski web sitenizdeki eski URL'leri yazarak 301 yönlendirmelerinizi test edin. Yeni web sitesinde uygun sayfalara yönlendirdiklerinden emin olun
· SSL Sertifikası, HTTP S için bir SSL sertifikası yüklemeye karar verdiyseniz, web sitenizi ziyaret ettiğinizde tarayıcınızda güvenli kilit uyarısını gördüğünüzden emin olun.
· Analitik, Analizlerinizin doğru şekilde kurulduğundan ve izlendiğinden emin olun
Yazılımınızı Güncel Tutun
Web sitenizi başlattıktan sonra, web sitesi yazılımınızı güncel tutmanız çok önemlidir. Yazılımınızı güncel tutmanın önemli olmasının birkaç nedeni:
· Güvenlik Açığı Sorunları, Popüler bir yazılım bir güvenlik açığı veya zayıflık yaşadığında, yazılım şirketinin sorunu gidermek için hemen bir yama yapması yaygındır. Ancak maalesef bilgisayar korsanlarının bu güvenlik açığını internette yayınlaması çok yaygındır, böylece diğer bilgisayar korsanları bundan yararlanabilir. Web sitenizi çalıştıran eski bir yazılıma sahipseniz, hemen her zaman bir hedefsiniz. Zaman verin ve elinizde bir web sitesi krizi olabilir.
· Yazılım Özellikleri, Web sitenizi güvende tutmanın yanı sıra, yazılımınızı düzenli olarak güncellemek isteyeceksiniz, böylece CMS'nizin ve eklentilerinizin tüm yeni ve yararlı özelliklerini alırsınız.
Bir uyarı notu: Web sitesi yazılımını her güncellediğinizde, önce web sitenizin yedeğini aldığınızdan emin olun. Bazen bir çekirdek güncelleme veya bir eklenti güncellemesi sorunlara neden olabilir ve dönüşü olmayan bir senaryodan kaçınmak istersiniz.
Sonuç
Modern Bir Web Sitesi Nasıl Oluşturulur hakkındaki bu yazının tamamını okuduğunuz için teşekkür etmek isterim, bunu yazmaktan kesinlikle zevk aldım! Sormak istediğiniz bir şey var mı? Türkiye’nin ödüllü web tasarım ve yazılım ajansı olan Web Tasarım Sistemleri olarak, size uzman olduğumuz her konuda her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Bize yazın…
Modern Web Tasarım hizmetlerimiz hakkında bir uzmanla görüşmek için bizimle iletişime geçin veya hemen 0850 403 9833 numaralı telefondan bizi arayın !
Bu makalenin uzunluğu 2662 kelimedir.
Bu makale 2021-01-23 tarihinde yayınlanmıştır.