Bir resim bin tıklamaya değer. Görseller, web sayfanıza hayat verebilir, yazılması zor olan kavramları açıklayabilir ve görsel iştahı olan kullanıcılardan trafik çekebilir ama bunları doğru kullanmanız koşuluyla. Hemen hemen tüm modern web siteleri tasarımlarında görseller kullanır. Bu kullanım ister ihtiyatlı ister görkemli olsun, görsellerinizi arama motorları için optimize etmeye çalışmanız gerekir.
Logolardan veri görselleştirmeye ve çarpıcı görüntülere kadar modern web canlı ve renkli bir alandır. Görselleri tasarımda kullanmanın getirisi, markalaşma ve görsel çekicilikten tüketicileri eğitmeye kadar uzanır, ancak temel maliyet yükleme süreleri ve optimizasyondur. Google, görsel aramaları barındırma ve bunları sıralamaya dahil etme konusunda uzun bir yol kat etti, ancak SEO her şeyde olduğu gibi, paranızın karşılığını en iyi şekilde aldığınızdan emin olmak için tasarımcılar adına biraz çalışma yapılması gerekiyor.
SEO'nun özüne girmeden önce, içerik pazarlamasının altın standardı olan orijinal içeriği göz önünde bulundurmaya değer. Stok resimler, kaynaklar için bastırıldığında veya toplu trafik için tasarlanmamış bir sayfaya baktığınızda işe yarayabilir, ancak çoğunlukla trafiği çekmek ve markanızı ayırmak için en güçlü seçeneğiniz yüksek kaliteli orijinal içerik kullanmaktır. Etkileyici orijinal fotoğrafçılık tam da bunu başarabilirken, stok görseller tek başına büyük bir trafik çekmeyecektir.
En İyi Uygulamalar
Görüntü optimizasyonunun en ön ucunda, dört ana endişe vardır:
- Dosya boyutu
- Adlandırma
- Altyazılar
- Alt metin
Resimlerinizin dosya boyutu, site yükleme sürelerinde büyük bir düşüş yaratabilir ve bu, hem SEO sıralamanızı hem de hemen çıkma oranınızı etkiler . Yavaş yükleme süreleri, kullanıcıları kovalamanın ve markanıza kötü bir şekilde yansımanın kesin bir yoludur. Dosya boyutunu ele almanın en iyi yolu, görüntünün amacı için doğru formatı kullanmak ve mümkün olan yerlerde çok fazla kalite kaybetmeden sıkıştırmaktır.
Adlandırma, altyazılar ve alternatif metin, Google'ın makine öğrenimi algoritmalarının bir resmin ve web sitesinin bağlamını anlamak için kullandığı kriterlerdir. Bu algoritmalar, görüntülerin konusunu belirlemede uzun bir yol kat etti, ancak bunlar devam eden bir çalışmadır. Diğer ipuçlarına bakarak bal veya ağaç özü arasında ayrım yapamayacaklar, burada alternatif metin, açıklamalar ve adlar devreye giriyor. "IMG_8979" gibi varsayılan resim başlıklarını kullanmak SEO için bir başlangıç değildir. "Ahududulu Cheesecake" çok daha iyi bir alternatiftir. Özellikle altyazılar, sitedeki diğer metinlere göre % 16 daha fazla okuyucu aldıkları için önemli bir rol oynamaktadır .
Resminizle ilişkili tüm metne anahtar kelimeler eklemek istiyorsunuz, ancak doldurma noktasına kadar değil. Alt-text, bu taktiğin başlıca suçlusu çünkü yalnızca resim yüklenemediğinde gösteriliyor. Ancak, örneğin, neşeli bir çiftin görüntüsünü "indirimli araba satışları" olarak etiketlemek kötü bir fikirdir çünkü bu, belirli bir görüntüyü anlamaya çalışan makine öğrenimi algoritmasını ortadan kaldırabilir ve aynı zamanda görüntüyü görememek engelli kullanıcılar için erişilebilirliğe aykırıdır.
Dosya Biçimleri
Daha önce belirtildiği gibi, dosya formatları ve sıkıştırma, görüntü optimizasyonunun büyük bir parçasıdır ve parmaklarınızın ucunda epeyce seçeneğiniz vardır. Web'deki en popüler resim biçimlerinden bazıları şunlardır:
- JPEG
- GIF
- PNG
- SVG
Her formatın kendine özgü güçlü ve zayıf yönleri vardır, bu da onları belirli uygulamalar için en uygun hale getirir.
JPEG'ler, düşük dosya boyutuyla yüksek çözünürlüğe izin veren verimli dosya sıkıştırmaya sahip oldukları için popülerdir. Bunlar, harika görseller, ürün teşhirleri veya yüksek çözünürlük gerektiren herhangi bir görsel için tercih ettiğiniz seçenektir.
SVG'ler, tüm farklı çözünürlüklerde pikselleşmeden görüntülenen görüntüleri oluşturmak için çizgiler, noktalar ve çokgenler kullanan vektör grafikleridir. Vektör grafikleri basit geometrik tasarımlar için harikadır ancak yüksek çözünürlüklü fotogerçekçi görüntüler için kullanılamaz.
PNG ve GIF
JPEG'nin sınırlamalarından biri, şeffaflığı desteklememesidir, bu da logolar ve düğmeler gibi bir dizi yerinde öğeye uygulamayı zorlaştırır. Tasarımınızın bu yönünü barındırmak için kalan seçenekler GIF'ler ve PNG'lerdir. Her iki dosya formatı da saydamlığı destekler ve boyutla ilgili hususlarda minimum kayıpla uygulanabilir dosya sıkıştırması sunar, bu nedenle tasarımcıya bir değişiklik yapar.
PNG'ler, alfa kanalları aracılığıyla değişken şeffaflık düzeylerine, gama düzeltmesi yoluyla parlaklık kontrollerine ve iki boyutlu taramalara (görüntülerin bir seferde bir piksel yerine düşükten yükseğe çözünürlük yüklemesine izin verme) avantajlarını sunar. PNG sıkıştırmanın tüm bu işlevsellikleri, web'in ilk yıllarına kadar uzanan GIF'lerin LZW sıkıştırma yönteminden çok daha yeni bir dosya biçimi oldukları gerçeğinin bir yansımasıdır. Bu, GIF'lerin hala kullanılmasının ve önemli bir güç sunmasının aynı nedenidir: uyumluluk. Modern web tarayıcıları bir PNG'yi yüklerken sorun yaşamaz, ancak eski sürümler PNG formatının daha önce bahsedilen işlevlerini barındırmayabilir.
İşin püf noktaları
Temel unsurlar ortadan kalktığında, görüntülerinizi optimize etmek için atabileceğiniz ve atmanız gereken birkaç adım daha var.
- Bir resim site haritası, site tarayıcılarının web sitenizde gezinmesine ve özellikle Javascript aracılığıyla yüklenen resimleri tanımlamasına yardımcı olur. WordPress, “Resimler için Google XML Site Haritası” eklentisiyle otomatik olarak bir site haritası oluşturabilir.
- Duyarlı görüntüler , ekran boyutuna bağlı olarak farklı çözünürlüklerde yüklenir. Bunu manuel olarak HTML ile ayarlayabilirsiniz, ancak WordPress 4.4 yüklediklerinizden otomatik olarak daha düşük çözünürlüklü görüntüler oluşturur.
- OG Etiketleri ve Twitter Kartları , sosyal medyaya bağlandığınızda resimlerinizin görünmesini sağlamak için Yoast gibi eklentilerle yapılabilir.
Ve bununla birlikte, web tasarımı için SEO düşüncelerinin temellerini ele aldık. Bir web tasarımcısının yaşamı böyledir. Özetle, önemli noktalarınız adlandırma, etiketleme, dosya biçimi seçimi ve bir avuç SEO numarasıdır. Mutlu etiketlemeler!
Web Sitesi Optimizasyonu hizmetlerimiz hakkında bir uzmanla görüşmek için bizimle iletişime geçin veya hemen 0850 403 9833 numaralı telefondan bizi arayın !
Bu makalenin uzunluğu 715 kelimedir.
Bu makale 2021-01-11 tarihinde yayınlanmıştır.