2000'li yıllardan beri şirketler tarafından internet sitelerinin kullanımı hızlı bir şekilde gelişmiştir. Eskiden, web siteleri profesyonel faaliyetlerin basit bir vitrini iken bu durum günümüzde derinlemesine değişti. Nitekim dijital cihazların (telefon, tablet, akıllı saat) yaygınlaşması, web sitelerini değişken bir hale getirmiştir. Şirketler için önemli bir ticari kaldıraç haline geldi. Ancak, acemilerin işlerini web üzerinde geliştirmeleri kolay değildir. Bu makalede, Web Tasarım Sistemleri size başarılı bir web sitesi için 10 temel kural sunuyor . Bu makale için ajansımızın her bir profesyoneli, konuyla ilgili uzmanlıklarını ve bakış açılarını belirtmek için katkıda bulundu.
1. Web Site, kullanıcıyı hedeflerinin merkezine yerleştirmeli.
Web sitesi, kullanıcının tüm ihtiyaçlarını karşılamalıdır . Elbette, site profesyonel faaliyetlerinizi övmeli ve vurgulamalıdır, ancak şu kuralı aklınızda bulundurun: kullanıcı web sitenize belirli bir fikirle gelir. Aslında, bir bilgi hedefi veya bir satın alma veya iletişim hedefi için gelir. Amacınızın ziyaretçilere kolay erişilebildiğinden ve sitenin giriş kısmında doğru şekilde vurgulandığından emin olun.
2. Web Site verimli olmalıdır.
Etkili bir web sitesi minimum kullanıcı çabası gerektirmeli ve karşılığında maksimum sonuç sağlamalıdır. Bir insan etkileşiminden farklı olarak, web sitesi İnternet kullanıcısına onunla etkileşime girerek rehberlik edemeyecektir. Bu nedenle, İnternet kullanıcısı zaman kaybetmeden ve mümkün olan en az hatayla hedefine hızlı bir şekilde ulaşmalıdır.
3. Ana sayfanız açık ve net olmalıdır.
Ana sayfadan, kullanıcı işletmenizi, kimliğinizi, teklifinizi veya amacınızı kolayca ve doğru anlamalıdır. Bu anlayışı kolaylaştırmak için kendinize şu 3 soruyu sorun:
· Kullanıcı kim olduğumuzu anlıyor mu?
· Kullanıcı ne sunduğumuzu anlıyor mu?
· Kullanıcı, ürünümüzün veya hizmetimizin katma değerini görüyor mu?
Açıkçası, bu cevaplar olumlu olmalıdır.
4. Kurumsal Kimliğinizle uyumlu zarif bir tasarım.
Modern tasarıma sahip, keyifli ve marka kimliğinize karşılık gelen bir sitede gezinmek her zaman daha keyifli olacaktır. Sitenizin oluşturulması veya yeniden tasarlanması sırasında grafik tasarımı sürecine saygı duymak için, ilk olarak marka kimliğinizle tutarlı bir grafik tasarım oluşturmanız gerekmektedir .
5. İşlevsel ve son derece akıcı.
Kullanıcıyı size hoş görünebilecek, ancak web sitesi sayfanızın yüklenmesini engelleyen gereksiz içerik ve animasyonlar ile boğmayın. Ortalama bir kullanıcı, bir sayfanın yüklenmesi için 3 saniyeden fazla beklemekten nefret eder. Ek olarak, Google duyarlı web sitelerini şımartır. Siteniz ne kadar hızlı olursa, arama motoru tarafından o kadar iyi referans alınacaktır.
6. Web sitenizi mobil kullanıma uyumlu hale getirin.
Profesyonel Web Site Tasarımı Nasıl Olmalıdır? makalemizde mobil uyumun öneminden bahsettik. Aslında, bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlarda kullanılabilir ve işlevsel bir web sitesine sahip olmak, potansiyel tüm kullanıcıların % 90'nından fazlasına ulaşabilmeniz anlamına gelir. Güzümüzde web sitelerine gelen trafiğinin %80’i mobil cihazlardan gelmektedir.
7. Kullanıcı verilerinizi daha iyi anlamak için analiz edin.
İnsanlar yalan söyler ama sayılar söylemez . Müşterilerinizi tanıdığınızı mı düşünüyorsunuz? Ya yanılıyorsan? Dolayısıyla, kullanıcılarınızın kullanımlarını yanlış anlarsanız, bir ürünün, hizmetin piyasaya sürülmesi ve hatta marka kimliğinizin tanımı başarısız olabilir. Neyse ki, mükemmel bir veri analiz aracı olan Google Analytics, size kullanıcılarınızın davranışları hakkında genel bir fikir vermek için var.
8. Sitenizi test edin, karşılaştırın ve raporlayın
Web sitenizin oluşturulması boyunca birçok aşamadan geçeceksiniz . Siteniz bittikten ve yayınlandıktan sonra, kalıcı olarak sürdürülmesi gerekecektir . Sitenin her bölümünün erişilebilir ve akıcı olduğunu kontrol edin. En son grafik trendlerinden haberdar olmak için rakiplerinize veya sektörünüze karşı kıyaslama yapın . Son olarak, sitenizi sürekli iyileştirmek için kullanıcılarınızdan gelen raporlar da çok önemlidir. Gerçekten de web sitenizin oluşturulmasının tam nedeni hedef kitlenizdir. Kullanıcı deneyimini sürekli olarak iyileştirmek için analizlerinize dikkat edin.
9. Kullanıcılarınızla etkileşim kurun.
Kullanıcınızla etkileşim kurmak, onları meşgul eden ve işaretleyen görünmez bir bağlantı oluşturmaya başlamak demektir. Onunla tasarımınız, değerleriniz ve marka kimliğiniz doğrultusunda mikro etkileşimler yaratmalısınız. Web siteleri ormanında, kullanıcıyı en çok etkileyen sizinki olmalıdır. Daha önce de belirtildiği gibi, siteniz yalnızca ürününüz veya hizmetiniz için bir vitrin olmamalı, kullanıcıya bir deneyim sunmalıdır. Sokakta tüketicilere gerçek deneyimler sunan bazı markalar var. Doğal olarak iletişimi daha çok işaretleyecek ve etkileşimde kalacaklar. Aynı şekilde, lüks bir restoran her zaman bir fast food restoranında yemekten daha akılda kalıcı olacaktır çünkü yemek deneyimi ve müşteri hizmetleri farklı olacaktır.
10. SEO'ya büyük önem verin.
SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), web sitenizin önemli bir parçasıdır. Google, kullanıcının sorgusuyla alakalı anahtar kelimeler kullanarak web sitenizin içeriğine referans verecektir. Ne kadar alakalı ve çok sayıda anahtar kelime kullanılırsa, sitenize o kadar iyi geri dönüş olacaktır. Tek bir paragraf, SEO'nun tüm karmaşıklığını ve kullanışlılığını özetleyemez. SEO bilginizi zenginleştirmek istiyorsanız, İşletmeler İçin Arama Motoru Optimizasyonunun (SEO) Önemi makalemize başvurabilirsiniz
Özetle:
Mükemmel bir web sitenin var olmadığının farkındayız. Her küçük sorun kendi kendine düzelir ama başka sorunlara yol açar, bu bir kısır döngüdür ve hayallerinizin gelecekteki sitesine gerçekten ulaşmak istiyorsanız, Web Tasarım Sistemleri size profesyonel bir hizmet sunabilir.
Profesyonel Web Tasarım hizmetlerimiz hakkında bir uzmanla görüşmek için bizimle iletişime geçin veya hemen 0850 403 9833 numaralı telefondan bizi arayın !
Bu makalenin uzunluğu 668 kelimedir.
Bu makale 2020-12-07 tarihinde yayınlanmıştır.